Mislite da je kaj moznosti?
Prosim brez zaljivk!
Na stvari se ne spoznam, ne mislim pa zdaj “studirat oftalmologijo”.
Znanec pri 66 je se prejsnjo nedeljo delal v eni manjsi vaski gostilni( lastnik) vse dela sam( kuha, pece kruh…), pospravil, uredil racune in kaso ter odsel domov.
Cez noc je sel na wc in ni vec videl. Oziroma bolj crne obrise.
Sel je k zdravniku, v izolsko bolnico, tam problemu niso bili kos in niti niso vzeli resno. Zato ga je vascan peljal v Lj. Prvic prideta, naprave ne delajo. Ga narocijo cez 2 dni, poklice prej ce vse dela, pride gor spet nic ne dela. Gre domov.
Neresnost se mi zdi za tak primer, ignorantsko obnasanje v primeru izgube vida.
Ko je sel v izolsko je videl neke crne obrise ljudi oz sence. Zdaj ta teden ne vidi nic.
Od cesa pride to nenadoma? Ali to pomeni res trajna izguba vida.
Hudo mi je zanj, povedali so da je zelo zalosten. Razumem.
Od prej bolezni nima. Kar je hodil redno na testiranje s to palcko v nos. Te palcke ko imajo toliko presezenih kovin, tako pri sebi razmisljam, morda se slisi bedasto, da bi bile povod/ vzrok te slepoti.
Oseba nima sladkorne, ocal ne nosi.
Mozganska krvavitev??
Ljudem, vojakom se je podobno,kot opisuješ dogajalo ob šoku, stresu v vojnih stanjih.
Lahko so tudi začasno ali trajno oslepeli brez, da bi bili deležni kakih fizičnih poškodb.
Shell shock ali drugače posttravmatska stresna motnja , post-traumatic stress disorder (PTSD)
——————–
Shell shock symptoms varied hugely. Some men were completely disabled by mutism and paralysis; others went blind or deaf. Some developed stutters and tics, or experienced nightmares, depression and disorientation. Others were overwhelmed by anxiety. Shell shock would now be known as post-traumatic stress disorder (PTSD).
ne da se mi pisat, tukaj preberi:
lahko pa tudi živec, posledica tumorja. Marsikaj je lahko.
testiranje ni noben faktor.
Darwin156, 08.10.2021 ob 13:21
Ljudem, vojakom se je podobno,kot opisuješ dogajalo ob šoku, stresu v vojnih stanjih.
Lahko so tudi začasno ali trajno oslepeli brez, da bi bili deležni kakih fizičnih poškodb.
Shell shock ali drugače posttravmatska stresna motnja , post-traumatic stress disorder (PTSD)
——————–
Shell shock symptoms varied hugely. Some men were completely disabled by mutism and paralysis; others went blind or deaf. Some developed stutters and tics, or experienced nightmares, depression and disorientation. Others were overwhelmed by anxiety. Shell shock would now be known as post-traumatic stress disorder (PTSD).
Hvala!
Ce je pod stresom, pa ne vem…
Hudo mi je, se me dotaknejo take stvari.
Kako bi bilo fajn, ko bolezni na svetu ne bi bilo…
več možnosti, 08.10.2021 ob 13:34
ne da se mi pisat, tukaj preberi:
lahko pa tudi živec, posledica tumorja. Marsikaj je lahko.
testiranje ni noben faktor.
Hvala.
Anonimno 1315, 08.10.2021 ob 13:53
Ni vredu, da ga ne vzamejo resno. Vendar močno dvomim, da je to zaradi testiranja, na kar namiguješ. Ubistvu spoloh ne verjamem. Ne vem, zakaj je treba to spolh omeniti, ampak vredu.
Naj teži zdravnikom dokler ga ne vzamejo resno, ker to je definitvno lahko resno stanje.
Ne ni uredu. Ni strokovno. In z ocmi se ni za igrat.
Niti da bi ga na ct v izoli dali.
Nic.
Meni je razumljivo da tak primer takoj in podnujno sprejmes, zadrzis v bolnici. Takoj ukrepas v smeri izboljsanja vida. V kolikor zal ne gre, pa preiskave naredit in vzrok najt.
Ne pa cloveka domov poslat.
Pa da se vozika v lj, ce jim bo aparat delal.
Da je doma sam s psom, pa mu zlahta prinese kosilo kuhano. Ostalo naj se znajde.? In samo ga sprasujejo ce bo sel v dom, pa ce dobijo oni gostilno.
Pa bejs s takimi dr in zlahto. Fuj.
Darwin156, 08.10.2021 ob 14:03
Če mislite, da testiranje,kjer se skozi nosno votlino poriva paličica ne more imeti nikakršne veze z očmi vas še nikoli nihče ni “kresnil” po nosu.
Ni nasilno pisanje je le v premislek kako je nek del telesa povezan z drugim.
Namenjeno @več možnosti
Šnelca_783, 08.10.2021 ob 14:01
Ne ni uredu. Ni strokovno. In z ocmi se ni za igrat.
Niti da bi ga na ct v izoli dali.
Nic.
Meni je razumljivo da tak primer takoj in podnujno sprejmes, zadrzis v bolnici. Takoj ukrepas v smeri izboljsanja vida. V kolikor zal ne gre, pa preiskave naredit in vzrok najt.
Ne pa cloveka domov poslat.
Pa da se vozika v lj, ce jim bo aparat delal.
Da je doma sam s psom, pa mu zlahta prinese kosilo kuhano. Ostalo naj se znajde.? In samo ga sprasujejo ce bo sel v dom, pa ce dobijo oni gostilno.
Pa bejs s takimi dr in zlahto. Fuj.
CT ni za take stvari.
Se pa take zadeve dogajajo, meni se je to zgodilo že 4x.
Bolnica, dexamethason injekcije, da so pospešili zdravljenje in to je bilo to. V mojem primeru bi se vid vrnil tudi brez zdravljenja, le precej dlje bi trajalo.
Korona in testiranje pa nimajo prav nobene veze s tem!
več možnosti, 08.10.2021 ob 14:07
Misliš na oteklino zgornjih in spodnjih vek (morda celo krvavitve ožilja v beločnici)? Ja, je možno, seveda.
Ampak tukaj ni govora o tem, vsaj zdi se mi tako.
Mislim predvsem na to, da če se poškoduje,”pritisne” kak živec, sluznica ali pojavi kaka bakterijska okužba in podobno zaradi tujka,ki je bil prisoten (pač tujek testna paličica itd.).
Telo od znotraj ni varovano, kot zunaj.
Tudi o prebolelih covid-19 se omenja pri nekaterih zameglitev vida…
AH NE, 08.10.2021 ob 14:12
CT ni za take stvari.
Se pa take zadeve dogajajo, meni se je to zgodilo že 4x.
Bolnica, dexamethason injekcije, da so pospešili zdravljenje in to je bilo to. V mojem primeru bi se vid vrnil tudi brez zdravljenja, le precej dlje bi trajalo.
Korona in testiranje pa nimajo prav nobene veze s tem!
Kaj je bil vzrok in koliko ur/dni brez vida?
Upanje ostaja. Upam na najboljse.
Ampak ti pa si in maš okol sebe same bolnike. Ga ni tedna v mesecu, da neb tebi ali nekomu okol tebe, pa magari znancu…kobajagi.. nekaj falilo in da so dohtarji na tapeti.
Jaz sem trenutno zelo zadovoljna z obravnavo na travm.kliniki v Lj, tudi na urgenci, samo da imam zdaj več stika s travmo. Vse pohvale zdravnikom, znajo tudi po telefonu zelo dobro razložiti, potolažiti, ko ni obiskov vsak dan, ljudje pa starejši, naglušni in nezmožni sami komunicirati s svojci.
Se mi zdi prav, da se oglasim in da se kdaj tudi pohvali medicinsko osebje, ne da špilamo google zdravnike in postavljamo diagnoze.
Lejounotmlegre, 08.10.2021 ob 14:45
Ampak ti pa si in maš okol sebe same bolnike. Ga ni tedna v mesecu, da neb tebi ali nekomu okol tebe, pa magari znancu…kobajagi.. nekaj falilo in da so dohtarji na tapeti.
Jaz sem trenutno zelo zadovoljna z obravnavo na travm.kliniki v Lj, tudi na urgenci, samo da imam zdaj več stika s travmo. Vse pohvale zdravnikom, znajo tudi po telefonu zelo dobro razložiti, potolažiti, ko ni obiskov vsak dan, ljudje pa starejši, naglušni in nezmožni sami komunicirati s svojci.
Se mi zdi prav, da se oglasim in da se kdaj tudi pohvali medicinsko osebje, ne da špilamo google zdravnike in postavljamo diagnoze.
Bi sla ti s tem gospodom, morda si tako posrecena pri doktorjih?
Si predstavljas, ko omenjas travmo. Da imas hud pretres mozganov, pa te posljejo domov. Doma padas v nezavest, pa prides k sebi, bruhas…( karikiram). Hocem povedat da meni to ni normalno.
Upam da ta vascan ga pelje v drugo bolnico, ali da vztraja da ostane v bolnici in gre sam domov, pa jim bodo naprave hitro proradile.
Šnelca_783, 08.10.2021 ob 15:17
Bi sla ti s tem gospodom, morda si tako posrecena pri doktorjih?
Si predstavljas, ko omenjas travmo. Da imas hud pretres mozganov, pa te posljejo domov. Doma padas v nezavest, pa prides k sebi, bruhas…( karikiram). Hocem povedat da meni to ni normalno.
Upam da ta vascan ga pelje v drugo bolnico, ali da vztraja da ostane v bolnici in gre sam domov, pa jim bodo naprave hitro proradile.
Ne verjamem, da te ob hudem pretresu možganov in bruhanju pošljejo domov. V lj sigurno ne, ker ob udarcu v glavo in bruhanju pa zaspanosti ostanejo čez noč na opazovanju, drugače je pa na odpustnici iz hitre nujne pomoči napisano, kaj moraš narediti ob zapletih.
Kolk sem posrečena, mislim da nič bolj kot drugi, pa tud nekih vez nimam, sem pa res velikokrat na travmi urgenci.
Lahko vidni živec.. skotom ( okvara), nevritis ( vnetje vidnega živca) – se če se odkrije pravočasno, se lahko s kortikosteroidi umiri to vnetje/stanje. Drugale človek laho oslepo .-Vem, ker sem dala v mladosti skozi vnetje vidnega živca – 2x – zdravljeno z udarnimi dozami kortikosteroidov v infuzijah, pa direkt v “bulbus” čebulo zrklo očesa…..hospitalizacija 3 dni vsakič . Imam pa tekom let razvite tudi ostale avtoimune bolezni sicer.
Lahko polsedica tletja v telesu dolgo časa kakšne imunske bolezni, torej avotimuna da niti ni vedel, ali pa če že ima kakšn avtoimuno, pa udari potem tudi na vidne živce lahko.
A je cepljen morda?
Forum je zaprt za komentiranje.