Najdi forum

MIŠKE

Ali ima katera dober racept za miške. Sama delam zelo napamet, pa so enkrat miške mastne, drugič presuhe.

Hvala

HITRO PRIPRAVLJENE MIŠKE

1 lonček jogurta
1 jajce
1 žlica sladkorja
malo soli
žlička ruma
To zmesaš z metlicami ročnega mešalnika.

Zamenjaš metlice z vijaki in dobro vmesaš še

2 jogurtova lončka moke
½ pecilnega praška

Sestavine dobro zmešamo in ocvremo v posodi z veliko olja.
Kepice delamo z malo čajno žličko. Pečene odlagamo na papir.
Po želji miške potresemo s sladkorjem v prahu.
Da miške niso preveč mastne mora biti olje dovolj ogreto za cvrenje.
To ugotovimo tako, da košček testa damo v olje in ko to začne lepo
cvreti je olje dovolj toplo.

42na napisal:

> Ali ima katera dober racept za miške. Sama delam zelo napamet,
> pa so enkrat miške mastne, drugič presuhe.
>
> Hvala

Maso podvojite ali potrojite, ker so resnično dobre in jih bo prehitro
zmanjkalo.

Še to. Testo nikoli ne delajte na pamet.

Imam takorekoč identičen recept pod imenom “Jogurtove miške”. Res dobro in garantirano uspe tudi začetnikom. Karel je lepo napisal, kako z metlicami. Na začetku sem imela velika vprašanja, kako mešati. Vem, da sem mešala tudi kar z navadno kuhalnico, tudi gre, garantirano. Danes delam v multipraktiku s srednjimi metlicami za umešano testo, ki so bolj redke od tistih za stepanje smetane in bolj goste od tistih za kvašeno testo, hehe.
In zajemati z malo žličko. Prvič sem z navadno jušno žlico, pa so končale v smeteh, saj so bile v sredi surove. Rum ali žganje je obvezno, tako menda manj pijejo olje. V kozici raje manj mišk, da se vse hitro obrača, pa raje več rund. Prvič sem tudi dol padla, ko sem videla, da se miške dejansko same obrnejo, ko so pečene z ene strani. Gotovo je posredi fizika in različna teža pečenega in surovega testa, vendar tako fascinantno je gledati, kot da so mali programirani robotki :-))

Dobro peko in lp, Mimi

HVALA ZA NASVETE IN RECEPT.

Mene zanima recept za miške brez pecilnega praška, se pravi kvašene miške.

Ali res nihče nima recepta za kvašene miške?

Ko ga najdem, ti ga napisem.

Pozdravcek, Majuska

<http://majuska.moj-album.com/>

Se priporočam.

Vnaprej hvala.

Kvasene miske

30 dag moke, 15 g kvasa, sol, 3 dag sladkorja, 3 rumenjaki, 6 dag masla, 11/2 dl mleka, 3 dag rozin namocenih v malo ruma, malo limonine lupine

Zamesimo testo, ki naj vzhaja. Nato ga zajemamo s pomasceno zlico in zlatorumeno ocvremo. Odcedimo na papirnatih brisacah in potresemo s sladkorjem v prahu.

Pozdravcek, Majuska

<http://majuska.moj-album.com/>

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close