Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika miske brez kvasa

miske brez kvasa

a mogoce pozna kdo recept za miske brez kavasa? mislim, da se naredijo z jogurtom. pozna kdo?

Jogurtove miške

2 jajci
3 žlice sladkorja
1 vanili
1 jogurt
2 jog. lončka moke
1 pecilni

Jajci, sladkor in vanili penasto zmešamo, nato dodamo moko s pecilnim, dobro zmešamo, z žlico zajemamo testo (miške) in jih polagamo v vroče olje in ocvremo. Pečene odcedimo na papirnatih prtičkih, posujemo s sladkorjem v prahu ali pa tudi ne in ponudimo.

Včasih sem jih večkrat naredila, zdaj pa že dolgo ne. Si me pa spomnila nanje in bodo kmalu spet na vrsti.

Lp Veca

Jaz pa poznam tele: Miske s skuto

1/2 kg skute,1/2 l mleka,4 zlice sladkorja,4 jajca,malo naribane limonine lupinice,1/2 kg presejane bele moke,zavitek pec praska; olje za cvretje,sladkor za potresanje

Skuto pretlacimo in jo penasto umesamo z jajcki,sladkorjrm in lim.l.Temu dodajamo po zlicah mleko in moko,presejano skupaj s pecilnim praskom.Dobro stepeno testo poravnamo s posodo.Z zlico rezemo lepe koscke in jih ocvremo v vrocem olju.Se vroce povaljamo v sladkorju v prahu.

Jaz stepam z el.strojckom kot za stepanje beljaka.

Kolicine lahko prepolovis. Lep pozdrav Babi

hvala hvala!!

se jih bom lotila se nocoj! 🙂

Pri sestri sem jedla zelo dobre miske in bila prepricana,da so vzhajane s kvasom.Nic res! Rahle,nic mastne,kljub temu,da je v testu olje.
Prejle mi je posredovala recept (TV Rai- kuharski mojstri).
Mogoce vas zanima in bo katera poskusila.

V posodo daj 3 cela jajcka + 2 rumenjaka + 50 g sladkorja + 30 gr olja +
65 g pomarancnega likerja( ali ruma ali maraskina) + res malo
soli. Vse penasto umesaj(el.mesalnik),da naraste in je podobno sodoju. V to naenkrat dodaj 400 g moke,presejane z 1 pecilnim praskom.Moko umesaj s kuhalnico od spodaj navzgor,da dobis lepo gladko maso.Nadaljujes s cvretjem.

So lazje kot moje s skuto.

Alkohol preprecuje vpijanje mascobe.Moja nona seveda ni imela likerja in je dajalala domac tropinovec.Ona je delala vzhajane.Torej ni vazno,kateri alkohol,razlika je le v aromi. Lp Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close