Najdi forum

mishika-pita

Mishika in ostale,
Čez week-end sem se odločila narediti tvojo pito. Recept sem našla imam pa eno vprešenje: kako velik pekač potrbujem? Ali bo vredu tak od torte premer 26cm ali mora biti kak poseben pekač? Sem bojl pri začetnikih in pite še nisem pekla. Aja pa a bo cca.30min pri 180C vredu?!
Hvala vam za odgovore in lepo peko vsem!

Joj, ta pita je mišljena za velik pekač, če se ne motim – testo pač na tanko razvaljaš (nekje na pol cm). Mislim, da našemu ateju ostane testa za cel velik pekač (največji, kolikor gre v pečico) – ne vem, bi ga morala vprašat…

Se javim kaj proti večeru, ko bo ata doma :)).

Lp, mishika

Hvala za odgovor v naprej! Ta velik pekač ima samo cca.1-2cm visok rob – a je to dovolj?
Lep dan!
C

Glej, morda bo že to bolj pomagalo (mislim, da je testa dovolj za velik pekač, ja)… Testo mora biti nekje pol cm (do 1 cm) debelo, potem pride plast jabolk (s sladkorjem in cimetom), spet nekje 0,5-1 cm in na koncu še vzorec iz testa (torej neke vrste spletena mreža iz trakov testa), ki so spet debeli 0,5 cm. Ob robovih pustiš malo več testa (podobno kot pri pizzi), potem pa jabolka lepo na malo “pokriješ” (da tekočina ne steče ven) s tem odvečnim robom, na katerega potem tudi pritrdiš trakce. A je bolj jasno? Mogoče zveni komplicirano, je pa simpl (kar se zlaganja tiče). 2 cm rob bi torej moral biti dovolj (no, mi imamo tak pekač, da ima nekje 3 cm rob).

Lp, mishika

Hojla Mishika,
Kupila velik pekač za pite, zamesila testo, naredila nadev, počez naredila trakove, spekla in ……….. pite ni več!!!!!!!!!!!!!!!!
Ful sem vesela, da mi je tako dobro uspela in da smo jo takoj pojedli (5oseb v enem popoldenvu!!!!!!!!!!!)!
Hvala za recept in pomoč pri peki!!!!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close