Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Mirena

Mirena

Vem, da je bilo o tem že veliko napisanega pa vendar me zanimajo novejše izkušnje kako ste zadovoljne z Mireno?
Ste mogoče zadovoljne s katero drugo vrsto kontracepcije?

Jaz zelo zadovoljna, prijateljice ki jo tudi imajo prav tako vse zadovoljne

Nikoli več, menstro sem imela po ves mesec:(((

Ker vem, koliko pomenijo mnenja… ja, sem zadovoljna že 3 leta.

Ne. M imam 14 dni in več, sicer šibko, ampak vseen. Gre ven.

Super, že 8 let. Sploh ne vem kdaj imam m…

==================================================== Bogat si šele takrat, ko imaš nekaj, kar se ne da kupiti z denarjem.

Imam jo že šesto leto, ravno letos menjala. Nimam nobenih težav. Najboljše od vsega je to, da nimam menstruacije in mi ni treba jemat tablet.

Že z drugo mireno res res zadovoljna. Menstruacij nimam, mogoče vsake pol leta 1 dan. Zame je zakon.

Imam jo tretji mesec. Mazalo se mi je, zaenkrat, le prvi mesec, menstruacijo sem imela kljub Mireni, bomo videli, kaj bo ta mesec. Težava, ki jo imam jaz je, da imam krče med ovulacijo in pred M. Mirena naj bi to preprečevala ampak pri meni žal ni tako. Prej nisem imela močnih krčev, morda kaj blagega pred M, nikoli pa nisem sploh čutila kdaj imam ovulacijo. Nikoli nisem jemala analgetikov, tudi rodila sem brez ampak zdaj pa kar vzamem kak lekadol, ker me boli. Res je to občasno, samo kak dan dva. Če po pol leta ne bo bolje bo šla ven. Drugače je pa super.

Če še katera uporabnica bere, ali vam je G po 6 – 10 tednih ponovno preveril lego Mirene ali ne? mene ni nič naročil.

Mirena se ‘uravnava’ do pol leta, zato kar imej malce potrpljenja 🙂 Jaz jo imam že tri leta, na začetku je bilo kar hudo, ker je tisto mazanje trajalo ene 4 mesece, potem pa kot bi odrezal in zdaj sploh nimam menstruacije. Kar je veliiiikooo olajšanje, glede na to, da sem jo prej imela tudi na 23 dni… jaz jo obožujem, zaenkrat 🙂

Jaz sem imela prvo mireno 4 leta. Skozi neko mazanje. Potem sem zamenjala ginekologinjo ji povedala o svojih težavah in je ugotovila, da se mi je mirena ful premaknila. Potegnila mi jo je ven in vstavila po dveh mesecih novo. Po enem mesecu sem nato imela kontrolo, kako se mi je vlegla. Prvi mesec sem bila normalno bolana, drugi mesec že manj, zdaj pa bom videla kaj je ta mesec. V glavnem prve mi ni vredu vstavila in zato, sem imela skozi neko mazanje.

Hvala vsem za odgovore. Pa še kakšno mnenje je dobrodošlo.

Meni so jo vstavili janaurja. Vstavitev je bila ZELO boleča. V juliju sem jo dala odstranit. Krvavitev od marca res več nisem imela, ampak grozne krče vsak mesec, hude glavobole, 24 urne bolečine v spodnjem delu trebuha, menjavanje driske in zaprtja, boleče dojke in en kup mozoljev. V treh tednih od odstranitve so vse te težave izginile. Nikoli več!

Imela sem jo 5 let. Vstavitev je bila GROZNO boleča pa imam drugače visok prag bolečine. Padla sem skupaj, sprejeli so me na oddelek, skratka, že takrat sem vedela, da še enkrat ne grem skozi to. Potem sem bila 5 let zadovoljna, menstruacije nisem imela NIČ, odstranitve nisem niti čutila.
Se mi je pa, ko sem si jo dala ven, zdelo, kot da se mi je odvalil kamen od srca, tako neko olajšanje. Čeprav se mi prej ni zdelo, da bi vplivala na psiho, po moje malo vseeno je.
Trenutno imam vaginalni obroček, a se mi zdi, da sem skoz slabe volje in mi jokava, tako da se ga ne bom dala več.
Nimam nobene ideje, kaj naj, očitno kondomi pri 40-ih ):

Pozdravljeni,Ali ti lahko ginekolog odstrani mireno čeprav nimam menstruacije? Ob vstavitvi mirene sem jo imela potem jo nimam več?,ko sem poklicala ginekologa mi je sestra rekla da naj pridem v času menstruacije? Lp  menstruacije?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close