Najdi forum

Mini prikolice

Navdušila sem se nad mini prikolicami (okrog 4 m). Zdi se mi malo bolj enostavno kot postavljanje šotora na potovanju in potem vso prtljago iz avta pa v avto…

Ali ima kdo kakšne izkušnje z njimi, lahko kaj priporočate ali morda celo veste za rabljene?

Hvala.

Ja prikolica je vsekakor bolj udobna za potovanje, dolžina 4m je pravšnja, celo v Adrii so jih ponovno pričeli izdelovati.
Rabljeno boste težko našli, vse gredo za med, pa še poceni niso. Opremnite je z AKS 3004 breznihajno sklopko in tudi izvlačljiva tenda je bolj praktična od predšotora.
Če nimate problema z prezimovanjem se boste lahko hitro odločili, da bodo potovanja nepozabna, vožnje se hitro navadiš, hitenje pa na dopustu ni potrebno, zato previdno! Vsekakor priporočam dobra vzvratna ogledala-original za vaš avto, s takšnimi za 10€ ne boste zadovoljni.
Tudi dodatni hladilnik bo prišel prav, če vas je več, saj v vročini absorbcijski hladilnik nima prave moči. Prenosni kompresorski 12/220V bo prava izbira.
Če vas kaj dodatno zanima pa povprašajte!
Lepa potovanja želi ABS!

Ja vidim, da je kup navdušencev za ta način potovanj.

Kakšni modeli pa sploh obstajajo, dosedaj so mi najbolj všeč T@B, ta je verjetno tudi najdražja. Pravzaprav je menda Adria najdražja. S kakšnimi pa imate vi izkušnje? Kje v Sloveniji pa bi se dalo kakšne dobit (razen Adria)?

Kako hitro pa lahko voziš?

Hvala.

Izbira prikolice je vedno precej zanimiva , na trgu v Sloveniji so praktično vsi izdelovalci v Evropi ( jih najdeš na internetu, ne vem s katerega konca ste, v Ljubljani je caravaning-adria, v Celju je kar nekaj prodajalcev, v Domžalah je Hobby-ima pohodno streho!). dejstvo je da je notranja oprema -WC-thetford, hladilnik Dometic, kuhinja, ogrevanje Truma- podvozje je Alko, praktično istih dobaviteljev, razen pohištva. Meni se zdi pohištvo in oblazinjenje drugotnega pomena, saj smo na potovanjih v glavnem zunaj.
Adria vsekakor ni med najdražjimi, celo v akciji se da kaj dobiti na koncu sezone.
Menim, da je vsseeno za enako ceno nudi dober servis in lahko dostopne rezervne dele, kar pa konec koncev ni malo. Hitro vozimo povsod, kjer se da, nekje 100 je lepa potovalna hitrost, dovoljena v Avstriji, 130 je v Franciji, drugje pa v glavnem 80km/h,, v Italiji od Benetk dalje se ne sme prehitevati, tako da vozimo ob kamionih.
Uro kasneje smo na cilju, kot sicer, pa odtehta vse, ko pridemo v kamp in je pijača takoj na mizici.

LP

ABS

Mogoče vam b
v pomoč, lani je izšel Katalog 20011 Kmaping˛& karavaning – za avtodome in prikolice, celoten izbor prikolic in naslovi prodajalcev tudi kakšen test se najde.
Prodajajo ga boljše trafike in As-press 01-6202550.
Sicer pa revija Avtodom ni slaba, vedno kaj najdem koristnega od nasvetov za izlete po Sloveniji do daljših potepanj.

LP
ABs

Še en napotek, danšnje Delo!

Preverite tole spletno stran:
http://www.mala-prikolica.com

No pa smo se odločili za Adrio Avivo, izgleda maksimalno super.

Bi pa še eno informacijo prosila. Kako prikolico v kampu, ko jo odklopite ali med potjo na kakšnem parkirišču zavarujete pred krajo, ali je ni zelo preprosto priklopiti in ukrasti?

Kako pa ste s plinskimi pečmi zadovoljni, malo sem skeptična, ampak ker o prav veliko zadušitvah v prikolicah ni slišat, so menda kar varne, a ne? Hi, hi…

Hvala za pomoč.LP

Čestitam novim prikoličarjem!
Za prikolico se dobi posebna ključavnica za kljuko, ne da se več preproso odpeljati. (Dobite jo zraven v kompletu, če kupite breznihajno sklopko AKS 3000).
Peč: če je prikolica nova, so peči kar varne, pozabite pa na sušenje obleke ali perila na peči. Peči Truma imajo ločen sistem-dimnik in je ventilator za ogrevanje le preko izmenjevalca.
Iz omare nad pečjo tudi izpraznimo dno, se le nekoliko ogreje nad norm,alno temperaturo.

Lepa potovanja želi ABS

No v tem delu mi kaj posušimo ali pogrejemo in tudi to lepo deluje.

Ključavnice za vlečne kljuke pa se dobi tudi na netu. Večinoma zgledajo kot ene krogle s ključavnico, ki se vstavijo v kljuko in jo tako blokirajo.

Ker še vedno cvikam, me zanima ali uporabljate kakšne detektorje za monoksid ali še za plin? Mislim, da bom z njim mirneje spala.

Sicer pa naj še pohvalim, tale mala prikolica je en sam velik užitek. Zlahka jo vlačiš s sabo, še za dvakrat prespat je ni pretežko nafilat, udobje pa za moj okus prekaša vse hotele.

In kot je rekel abs, postaviš tačke, pa je pijača na mizi in otroci v akciji…

mi smo plinsko peč preprosto umaknili iz prikolice in vgradili električno, s termostatom.
Super dela in ogreva večjoprikolico.
Peči na plin sem se bala tudi jaz.Nikoli ne veš….

Samo v opozorilo. Tudi pri električni peči je potrebno biti zeloo pazljiv. Verjetno imate kalorifer, paziti je potrebno, da ne bi bilo v bližini vnetljivih materialov kot so obleke. Tudi električne naprave se lahko pokvarijo.
Pred uporabo preverjajte kabel(poškodovanost), vtikač in vtičnico – če je kaj vidnih sprememb, redno čiščenje!

Električni kalorifer je OK in smiseln kjer ga je mogoče uporabljati – to pa je tam kjer se lahko priklopiš na elektriko in je moč varovalk ustrezna (v kampih dostikrat ni – sploh v Ita).
Je pa priporočljivo uporabiti keramični kalorifer – ker ima nižjo delovno temperaturo in je manj nevaren za vžig.

Za uporabo izven priklopov na el. je pa plin najboljša alternativa. S senzorji za plin oz. CO je varno in če je peč OK vzdrževana tudi ni nobenega problema.
Nam ena lepo deluje že 18 let.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close