mini hroscki/bubice v stanovanju
Kuhinjo in shrambo so mi napadli eni cisto majckeni hroscki, veliki kot bolhe, ampak leteci, tako da bolhe to niso.
So crno-rjavi, taka neka vmes barva, ne lezejo kaj dosti, bolj pri miru so, letijo, ampak nekako cudno, ker ne pristanejo normalno, ampak kar dol padejo.
Najprej so bili povsod v shrambi, v praznih plasticnih posodah in vreckah, pa v kuhinji okoli vode. Potem so cez en cas napadli moko in taka mleta zivila, na original zaprte steklenice olja so se nalepili in na nacet zaprt kozarec medu, tako da sklepam, da jim disi mascoba in sladko. To sem vse stran zmetala in kar sem kupila novo, dala v hladilnik, a ni vrag, sem tudi v hladilniku nasla par mrtvih primerkov teh bubic! No, zivil v hladilniku zaenkrat se niso napadli.
Zdaj jih najdem povsod v kuhinji, v salcah, na kroznikih, na policah kjer ni hrane.
Nastavila sem tiste lepilne listice za molje, tam so se nalepile tudi te bube, nastavila blazinice z oljem sivke, a jih ta vonj ocitno ne moti, ker sem jih nasla v blizini.
Guglala sem vse zivo, se najbolj se zdi, da so ti hroscki mokarji, a nisem prepricana. Cistim ze en mesec kar naprej, jih je res veliko manj, kot jih je bilo, a se pojavljajo na vseh mogocih mestih, danes recimo na perilu za likanje, ki je cakalo na svojo vrsto v kosari v jedilnici.
Kako se znebiti tega hudica?
Forum je zaprt za komentiranje.