minestrone col pesto
Danes sem naletela na zanimiv recept po poreklu iz Genove: zelenjavni minestrone, ki se mu doda pesto. Preizkusila ga se nisem, se mi pa dobro slisi, zato ga tukaj posredujem tudi vam, ce bi vam v teh zimskih dneh (saj imate se sneg tam na jugu, a ne? 🙂 pasala kaksna topla “zupca”.
Minestrone col pesto (minestrone s pestom)
Sestavine:
2 l vode
1 zlicka soli
200g svezega strocjega fizola (ali zmrznjenega)
2 krompirja
2 stebli pora
2 cebuli
2 korencka
2 paradiznika
2 majhni bucki
1 koren zelene (ca. 100g)
150g makaronov ali podobnih kratkih testenin
2 zlici pesta
2-3 zlice olivnega olja
nariban parmezan ali pecorino
Na ol. olju na kratko poprazimo poprazimo na koscke narezane bucke, krompir, korenje, zeleno, strocni fizol, olupljene paradiznike brez semenja, cebulo in na tanke pramene zrezan por. Zalijemo z vodo in solimo. Pustimo, da se 20-30 min kuha. Nato dodamo testenine in kuhamo se tako dolgo, da se te skuhajo al dente. Iz posode odvzamemo nekaj zlic juhe, ki jih zmesamo s pestom. To mesanico zamesamo nazaj v juho tik pred serviranjem. Na krozniku potresemo cez parmezan ali pecorino.
Pa dober tek in lep pozdrav, Ursa.
HEj, urša!
Pri nas imamo vsi zelo radi pesto. Doma ga ne delamo sami, najraje imamo tistega od firme Agnesi – predvsem oči si ga rad doda povsod kjer se mu zdi da bi pasalo 🙂 KO sem prvič pekla pitulice, mi je na koncu predlagal, da bi jih enkrat morala narediti s pestom+obvezen parmezan, ali pa ga vsaj dodati. Glede na to da se sploh ne spozna na kuhinjo, se mi zdi njegova ideja odlična! Okuse pa zna skupaj “zaštrikat” 🙂
LP, zala
Forum je zaprt za komentiranje.