Mineštrica s šampinjoni
Danes ti pa ne bom mogla pomagati :o) Gobe pa res tako malokrat jemo in še takrat jih dam med zrezke ali pa jih ocvrem.
Šampinjoni se mi sicer zdijo malo praznega okusa za kakšno juho. Jaz bi naredila morda krompirjevo juho in notri dodala posebej popražene šampinjone…
Lep dan in uživaj v kuhi, naši so si danes zaželeli pizzo zunaj :o)
Vladka
Mineštro? Bolj redko ali gosto? Jaz bi šampinjone kar zelenjavi (brokoli, kalčki, kitajsko zelje…) dodala in naredila tako bolj kitajsko varianto (namesto kitajskih gobic daš pač šampinjone). Vse skupaj na hitro na olju popečeno in to je to (mogoče malo sojine omakce zraven). Kot prilogo pa skuhaš riž in ga dodaš popečenemu jajcu, vse skupaj malo na vročem “popražiš”, mogoče dodaš še kak popražen korenček.
Lp, mishika
Kaj pa vem… Jaz je še nisem delala. Šampinjone dam ali v tako zelenjavno mešanico ali v bolj gosto juho oziroma jih polnim s sirom, česnom… ali pa jih spoham. To je to. No, pa na špagete oz. v omako. Za kakšne enolončnice… ne vem. Vse tiste “lovske” jedi pa so boljše s “pravimi” gobami 😉 – no z jurčki pa lisičkami in podobnim.
Lp in dober tek! mishika
Tan,dobila si ze nekaj odgovorov.Verjetno imas kosilo ze narejeno.Dodam za kdaj drugic.
Vedno sampinjone poprazim(kot za prilogo) s petersiljem,cesnom,lahko tudi cebulo in dodam pac neki zelenjavni minestri na koncu.Okus pa izredno izboljsas,ce dodas sampinjonov malo namocenih in ozetih suhih jurckov.
Neverjeta razlika v okusu. Malo smetane na koncu zelo prija.Lp Babi
BABI JE BILA NAJBLIŽJA
GOBE POPRAŽI,NA DROBNO -ZMIKSANI,ČEBUL(SEVEDA NA OLJU),KO SPUSTIJO SOK,JIH POMOKAJ TER RAHLO POPRAŽI.
TO JE OSNOVA ZA GOBJO JUHO.OMAKO,MINEŠTRO…
OSNOVNE ZAČIMBE,KAR REDKI NE OMENJAJO (verjetno pišejo
le nekje prebrano,ne pa iz prakse)
:olje,čebula,gobe,moka,voda,sladka paprika,par.mezga.dimos,
lovor,korenček,peteršilj(vsaj zelenje-če ni kocena),sol ali vegeta-
lahko pa tudi jušna kocka (vsak ima svoj okus),na koncu še zmečkan
česen.
OSNOVI SE LAHKO DODA:
na kocke narezan krompir-za juho,enako za golaž-odvisno
od količine gob je lahko brez krompirja,ponudimo pire.
PIKA NA I PA JE KISLA SMETANA ALI KIS ALI KOZARČEK VINA
DOBER TEK
Forum je zaprt za komentiranje.