Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika mineštra s suhimi slivami

mineštra s suhimi slivami

med iskanjem mi je prislo se to “pod roke”. zdi se mi zanimivo pa bi delila z vami.

100g ohrovta
1 krompir
1 korencek
1 steblo zelene
1 velik paradiznik
1 majhen koromac
1 cebula
100g suhih sliv
100g vlozenih storovk
2 zlici ol.olja
4 zlice gostega jogurta
sol
crni poper v zrnu
2 stroka cesna
1 sopek petrsilja
2 lovorova lista

slive operemo in namocimo v mlacno vodo.korencek,zeleno,cebulo ocistimo, narezemo na kocke.enako koromac.cesen in petrsilj drobno sesekljamo.
na olju pocasi prazimo nakockano zelenjavo-mesamo.paradiznik olupimo in narezemo na vecje koscke,stresemo k zelenjavi,zalijemo z malo vode,solimo,pocasi dusimo 20-30 min. ohrovt narezemo,krompir narezemo na kocke,slive odcedimo,razkoscicimo in narezemo na cetrtine.vse skupaj stresemo k prazeni zelenjavi.dodamo lovor,zalijemo z 1 l vode in pocasi kuhamo se 30 min. nazadnje zacinimo se s sveze mletim poprom.
serviramo v segrete kroznike…na sredino porcije polozimo zlico jogutra.

ta minestra je priljubljena italijanska jed-lahko se jo postreze tudi hladno.
za izboljsavo jo potresemo se z drobno sesekljano baziliko,timijanom,zajbljem…

danes imam pa res sreco…kar sem nasla,je bilo nekaj maaaalo drugacnega…pa se po mojem okusu!:) lp petra

Zdi se mi prav zanimivo, a mi ne gredo vse sestavine skupaj!? Preveč smo navajeni na klasično sestavljanje. Zanima me samo,če bi se spustilo gobe (pri nas nismo ravno ljubitelji); bi bilo narobe? Verjetno mora biti prav taka kombinacija-sladke slive,kisle gobe?? Pozdrav Nika

iz prakse ti ne morem se nicesar povedati. rekla bi,da je verjetno ravno v tem kec. /kislo-sladko/. mogoce so tiste gobe lahko tudi iz slanice.? poskusi brez njih,ce jih ne marate. lp petra

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close