Mimi N.- pecivo
Hm, včasih se obrne teden, preden uspem najti čas za “svoj” internet, tako da karkoli si naredila, ste gotovo že pojedli :-))
Jaz bi iz tega izbrala kakšno od skutnih tort, najdeš jih v 21 pod Jogurtove in skutne torte. Malo so sicer pomešane, hehe. Poiskala bi eno, ki ima v kremi skuto in stepeno smetano, če je potreben jogurt in ga nimaš, ga lahko nadomestiš z malo mleka. Zmrznjeno sadje bi malo pogrela s sladkorjem. Potem pa, saj veš, biskvit, sadje, skutna krema, biskvit. Lahko spečeš tudi v navadnem srednjem pravokotnem pekaču, na koncu poliješ s čokolado, režeš kocke. Želatina v kremi je sicer skoraj povsod napisana, je zaželjena za trdnost kreme, vendar predvsem Zala je pisala, da sama skuta in trdo stepena smetana stojita skupaj, mogoče kakšen kremfix.
In še enkrat aja. Če daš biskvit samo spodaj, debelo plast kreme, lahko sadje namažeš samo zgoraj (ali spodaj in zgoraj). Tako se ti ni treba truditi z okraševanjem zgornjega bisvita. Če je za isti dan, niti ni treba prelivati s prelivom za torte. No, odvisno od sadja…
Ali pa, odvisno od sadja in predvsem vašega okusa, lahko nekaj sadja zamešaš v kremo, lahko vse. Tako bo variiralo v barvi.
Ali pa – namesto skutne kreme skuhaš puding, v ohlajenega počasi zamešaš stepeno smetano, ostalo vse isto.
Ali pa – pa si na istem, kot si bila na začetku, možnosti je preveč. Kadar sem jaz na tem, počasi listam svojo zbirko, zraven imam post-it listke za označevanje, označim tri ali štiri možnosti, pa se že izkristalizira prava. Druge tri pustim označene ali si jih zapišem – za naslednjo priliko, ko se bom spraševala, kaj bi.
Kakor koli, verjamem, da je bilo dobro, kar si pripravila. Pozdravček, Mimi
Živjo Barbi 2,
glede na navedene sestavine ki jih imaš doma, ti priporočam pecivo po mojem receptu – “jagodni nebeški vrt” (če uporabiš pa drugo zmrznjeno sadje, bo pa malo drugačen sadni nebeški vrt) 🙂 Odlično je tudi z borovnicami, malinami ali/in višnjami, pa tudi z marelicami.
Pecivo je res dobro, narejeno s smetano in skuto (brez želatine, kot je napisala zgoraj že MImi), s čokoladnim biskvitom….
Recept najdeš tukaj z isklanikom ali pa na Kulinarični Slovenji.
LP, zala
Saj sem res smešna, ne bi tako napisala, če ne bi Barbi v svojem vprašanju izrecno rekla – kje v tvoji zbirki najdem… In vem, da sem jo Barbi poslala. Ljubljančanka, če jo želiš, ni problema, samo reci. Ob tvojem sosednjem postu o spletnih kuharskih knjigah, ki jih lahko natisneš, mi je prišlo na misel ravno to :-))
LP Mimi
Forum je zaprt za komentiranje.