Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika mikrovalovna-navodila

mikrovalovna-navodila

Pozdravljene!

Prebrala sem vsa vaša mnenja o MW. Sama jo imam in jo tudi pridno uporabljam, vandar samo za pogrevanje. Imam tako, ki ima grill, konvekcijo… Kupila sem jo pred kakšnim letom v Hoferju. Sedaj sem se odločila, da sprobam še ostale funkcije vendar sem naletela na problem. Ne najdem navodil. Na slepo pa se malo bojim probavat. MW je znamke Kuchen Meister. Če ima katera tako MW, bi ji bila ZELO hvaležna če bi mi lahko posodila navodila.

Lp Tadela 🙂

Če tukaj ne boš dobila pa pokliči v Hofer ali jim napiši mejl. Morda dobiš pri njih – če že ne navodil pa vsaj napotke, kako prideš do proizvajalca, ki pa jih zagotovo ima.

kakšne funkcije pa naj bi še bile?
najbrž gre samo za prednastavljene programe

Rabim tvoj e-naslov in ti posljem neka splosna navodila, ki mi jih je posredovala Mimi N.

Glavna funkcija mikrovalovnih pečic je, da naredijo hrano težko prebavljivo, to sem na tem forumu že večkrat napisala.
LP E.

Živjo se opravičujem za tako pozen odgovor. Nekako mi ne znese, da bi dnevno prečekirala forum.
Pošlješ mi lahko na mail “tademar@email.si”

Za pomoč se ti najlepše zahvaljujem.

Lp Tadeja 🙂

Eva, verjetno imaš kakšen link do kakšnega resnega članka, kjer je to opisano. Bi bila tako prijazna in ga prilepila?

Draga anede :),

žal linka o mikrovalovnih pečitah še nisem zasledila, vendar ga tudi ne rabim. Pred davnimi leti, sem brala v neki knjižicii, kjer je bilo natančno opisano delovanje mikrovalov. Bilo je razloženo, da se molekule pod vplivom mirovalov tako močno tresejo, da to povzroči vročino in s to vročino se hrana skuha. To sem zelo amatersko napisala, napisano je pa tudi v knjigi Toma J. Chalka “Kako povečamo samozdravilne sposobnosti” na strani 87, da mikrovalovna radiacija poškoduje molekularno strukturo hrane.

Mojo mikrovalovko sem seveda takoj zavrgla, veliko
časa in energije pri kuhanju si prihranim z uporabo grelca vode. Kuha kave in čaja je ekspresna, voda zavre v minutki in ni treba vklopiti ploščo na štedilniku, ni segrevana posoda v kateri se bi pripravila vrela voda, tako je tudi prihranek na energiji.

L P E

Oprosti, Eva, s tem boš pa težko koga prepričala.
Molekularna struktura hrane se spremeni tudi ob klasičnem kuhanju – se zmehča, zapeče,… Kar je popolnoma običajno in tako hrano lepo vsak dan jemo.
Sploh pa pišeš o molekularni strukturi, malo prej pa o težko prebavljivi hrani, pripravljeni v MV. Kje točno je povezava?
Aja, pa še tole: v grelcu vode malo težje pogreješ juho ali dan staro žemljico, da je spet hrustljavo sveža…
Tole tvojo strategijo “obračanja na prava pota” boš morala malo bolj dodelati, če boš želela kakšen rezultat.

Saj sem lahko tudi tiho….. 🙂

LP E.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close