mikrovalovna-navodila
Pozdravljene!
Prebrala sem vsa vaša mnenja o MW. Sama jo imam in jo tudi pridno uporabljam, vandar samo za pogrevanje. Imam tako, ki ima grill, konvekcijo… Kupila sem jo pred kakšnim letom v Hoferju. Sedaj sem se odločila, da sprobam še ostale funkcije vendar sem naletela na problem. Ne najdem navodil. Na slepo pa se malo bojim probavat. MW je znamke Kuchen Meister. Če ima katera tako MW, bi ji bila ZELO hvaležna če bi mi lahko posodila navodila.
Lp Tadela 🙂
Draga anede :),
žal linka o mikrovalovnih pečitah še nisem zasledila, vendar ga tudi ne rabim. Pred davnimi leti, sem brala v neki knjižicii, kjer je bilo natančno opisano delovanje mikrovalov. Bilo je razloženo, da se molekule pod vplivom mirovalov tako močno tresejo, da to povzroči vročino in s to vročino se hrana skuha. To sem zelo amatersko napisala, napisano je pa tudi v knjigi Toma J. Chalka “Kako povečamo samozdravilne sposobnosti” na strani 87, da mikrovalovna radiacija poškoduje molekularno strukturo hrane.
Mojo mikrovalovko sem seveda takoj zavrgla, veliko
časa in energije pri kuhanju si prihranim z uporabo grelca vode. Kuha kave in čaja je ekspresna, voda zavre v minutki in ni treba vklopiti ploščo na štedilniku, ni segrevana posoda v kateri se bi pripravila vrela voda, tako je tudi prihranek na energiji.
L P E
Oprosti, Eva, s tem boš pa težko koga prepričala.
Molekularna struktura hrane se spremeni tudi ob klasičnem kuhanju – se zmehča, zapeče,… Kar je popolnoma običajno in tako hrano lepo vsak dan jemo.
Sploh pa pišeš o molekularni strukturi, malo prej pa o težko prebavljivi hrani, pripravljeni v MV. Kje točno je povezava?
Aja, pa še tole: v grelcu vode malo težje pogreješ juho ali dan staro žemljico, da je spet hrustljavo sveža…
Tole tvojo strategijo “obračanja na prava pota” boš morala malo bolj dodelati, če boš želela kakšen rezultat.
Forum je zaprt za komentiranje.