miklavzki
Hali,
brala sem tvoje poste, pa me zanima, delala si po zgornjem receptu, slikce si pa vzela iz unikata, ali imam prav? Mene pa zanima, ali je katera delala po receptu iz Unikata. Mene tudi mika, pa pomoje je najbolje, da delam kar po tvojem receptu, ki je ze preizkusen. Slikce sem si pa ze povecala za miklavze in parkeljne.
Hvala in LP, Lisa_
ali te lahko prosim se za tvoje fotke: kamy@email.si
hvala, se jih bom lotila za vikend, pa delala bom kar po tvojem receptu – polovicno, ker je ze preizkusen
lp, L.
Danes (ups, že včeraj) sem s pomočjo sina (9) in hčerke (12) delala miklavže in parkle po receptu iz Unikata. Uspeli so. Otroka sta zelo uživala, ko sta jih krasila. Tudi poslikala sem jih. Jutri, se pravi danes jih bom potegnila iz aparata, da vidim, kako se vidi. Če bi jih katera želela videti…..
Otroka sta imela le probleme s kupljenimi barvami iz tub. Mi je žal, da nisem tiste barve stisnila kar v sneg, bi se verjetno dalo bolje krasit. Otroka sta vseeno zelo ponosna na svoje izdelke, čeprav so bolj pisani, se pravi, umetniški :)))
Parkelj in Miklavž iz revije Unikat
Potrebujemo:
50 dag moke
12 dag masla
15 dag medu
25 dag sladkorja
3 dag kakava
5 žlic mleka
jajce
2 čokoladna pudinga
1 pecilni
1 vanilijev sladkor
pol žličke mletega cimeta
pol žličke mletih klinčkov
Med, sladkor, maslo in mleko počasi segrejemo in premešamo. Ko se zmes ohladi, dodamo jajce, vanilij, pol žličke cimeta in mletih klinčkov. Premešamo in vlijemo v posodo za mešanje. Dodamo še moko, kakav, puding in pecilni prašek. Dobro premešamo in pregnetemo, da dobimo gladko testo. (Jaz sem ga pustila malo počivat na hladnem) Testo razvaljamo na debelino pribl. pet milimetrov. Na testo položiš šablono in izrežeš lik. Pečeš na pomaščenem pekaču pri 175 stopinjah. Ko je pečeno, okrasiš z jedilnimi barvami in s sladkornim ledom (beljak + sladkor v prahu)
Forum je zaprt za komentiranje.