Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Miha in sluzavci

Miha in sluzavci

Vedno rada podpiram dobrodelnost in tudi sama večkrat pomagam, če je kdo v stiski. Vedno me prizadanejo žalostne zgodbe in če le lahko, kaj podarim, dam prinsem odnesem. In mnogo nas je, ki pomagamo in ne objavljamo to za “všečke”. Ampak pomagamo brez glupega pompa. Vsi smo mi junaki na nek način, ki pomagamo. Zame bodo vedno pravi junaki gasilci, ki so prvi na kraju nesreče, prvi nam gasijo požare in so prvi, ki nam sporočajo najbolj žalostne vesti. Miha – nisi junak. Prej be …k. Tale egotripaška akcija petorazrednih radijcev 1 je sramota. Gre samo za njihovo nastopaštvo in samopromocijo, pa afnanje po cestah. Miha deželak bo vedno v senci avdića in se lahko razpoči. Tisti, ki res pomagajo, se ne izpostavljajo ko opice pred kamero.Ta avdić je pa itak v tem nula rangu ala bizovičar in đuro ….. Lepo nedeljo vsem.

A si se spihala? No ok nisi se. Kaj tebe žre?

Darujem tam kjer sama začutim. Zato ne dajaj v nič drugih darovalcev, vseeno je Miha zbral lepo vsoto in to so darovali ljudje posamezniki. Ti pa v nič dajes njihov trud.

Najmanj so mi pri srcu taki lapači kot si ti.

Ne poslušam radia ena.

Odgovor na objavo uporabnika
Poletni utrip, 13.06.2021 ob 12:58

A si se spihala? No ok nisi se. Kaj tebe žre?

Darujem tam kjer sama začutim. Zato ne dajaj v nič drugih darovalcev, vseeno je Miha zbral lepo vsoto in to so darovali ljudje posamezniki. Ti pa v nič dajes njihov trud.

Najmanj so mi pri srcu taki lapači kot si ti.

Ne poslušam radia ena.

Nič se nisem spihala in vsak ima pravico do svojega mnenja. In nič me ne žre, moteče je da se za dobrodelnostjo skriva nekaj drugega. Ko odpreš net, ti v glavo butne reklama za junaka. Pač jaz tak vidim ker se skupaj fotkajo točno tisti, ki se že tako radi kažejo v medijih in si polnijo ego preko samopromocije. Zaradi takih gre slaba luč na vse, ki bi radi pomagali, pa se potem malo fotkajo …  Zame je pomoč čisto nekaj drugega. Poznam družino, ki glih zaradi takih cirkusov ne zaprosijo za pomoč. Gre za to, da je dobrodelnost postala marketinška tržna niša za influencerje in všečkarje. Ne vem zakaj se jeziš, saj je forum a ne? In lepo da je junak zbral denar. Tudi jaz sem ga zbirala za marsikoga, pa nam ni bil cilj afne guncat. Vsak to seveda drugače vidi.

Vazen je cilj. Miha Dezelak je zbral ogromno denarja ta revne otroke. Vsaka mu cast.

Amebba, 13.06.2021 ob 13:29

Vazen je cilj. Miha Dezelak je zbral ogromno denarja ta revne otroke. Vsaka mu cast.

Lepo da ga je zbral. S tem ni nič narobe, ker je država postala preveč mačehovska do svojih ljudi. Ne vem zakaj jemljete stvari iz konteksta in preberete samo kar želite? Moteč je način zbiranja in fotkanja in slinjenja … In v prvi vrsti je Slovenija svetovni unikum in fenomen po dobrodelnih zamaških, ko pa se obrnejo stran, ti pa zarinejo nož v hrbet. Tudi tiste kvazi akcije za Krisa in ostale otroke so bile vprašljive, pa vzet denar in ne vem kaj še vse in mediji spet lepo tiho. To mora bit strašno in zelo žalostno, da morajo tuji ljudje zbirat denar za tvojega otroka.

Ime ni pomembno, 13.06.2021 ob 13:08

Nič se nisem spihala in vsak ima pravico do svojega mnenja. In nič me ne žre, moteče je da se za dobrodelnostjo skriva nekaj drugega. Ko odpreš net, ti v glavo butne reklama za junaka. Pač jaz tak vidim ker se skupaj fotkajo točno tisti, ki se že tako radi kažejo v medijih in si polnijo ego preko samopromocije. Zaradi takih gre slaba luč na vse, ki bi radi pomagali, pa se potem malo fotkajo …  Zame je pomoč čisto nekaj drugega. Poznam družino, ki glih zaradi takih cirkusov ne zaprosijo za pomoč. Gre za to, da je dobrodelnost postala marketinška tržna niša za influencerje in všečkarje. Ne vem zakaj se jeziš, saj je forum a ne? In lepo da je junak zbral denar. Tudi jaz sem ga zbirala za marsikoga, pa nam ni bil cilj afne guncat. Vsak to seveda drugače vidi.

ampak, če pogledaš z drugega vidika, pa neka promocija mora bit, da ljudje sploh izvejo, da se nekaj zbira – eno je, če nekdo ni v hudi stiski in rabi občasno pomoč recimo  in jo lahko en sam pokrije s kakršnokoli pomočjo, ali manjša okolica, ki izve od ust do ust…, če pa gre za večjo stvar, kot je peljati več otrok na morje, pa hočemo ali nočemo, je potrebna tudi medijska podpora, da ljudje izvejo in darujejo.

poleg tega mene sploh ne moti, da organizirajo to kot nek družabni dogodek,kvečjemu, mi je to ravno še precej bolj všeč, ker se nekaj dogaja, malo zabave, sprostitve, smeha in dogajanja, kar je super, še posebej pa v teh korona cajtih, ko smo bili zaprti brez vsega socialnega in zabavnega dogajanja…

meni pa je Miha tak srčen in res prijeten človek – in čestitke jim za to kar so zbrali.

Me v tem vcajtu bolj jezi dejstvo,da se je za fantka urbana z redko boleznijo, za katero bi razvili zdravilo zanj in potem tudi za vse bolnike, ki se spopadajo z enakim problemom – da se je zbralo komaj 400000 e – od potrebnega milijonskega zneska… da razložim kaj me najbolj jezi je to – da preostalega potrebnega milijonskega zneska ne da palčica od presežnih preostalih milijonov od krisove nabirke, namesto tega se je baba vključila v akcijo,da zbira prispevke – na krisovem računu pa drži presežne milijone… če bi za kateri namen bili presežni mio vrhunsko uporabljeni v dobro več bolnikov – je to… da bi s tem dnarjem pomagali razviti zdravilo za vse bolnike po svetu – tudi za našega Urbana… ampak baba ne ona sedi na milijonih in raje zraven prosi za nabirko od ljudi spet na njeno društvo… to mi je pa gnusno.

razumem tvoj point, 13.06.2021 ob 13:45

ampak, če pogledaš z drugega vidika, pa neka promocija mora bit, da ljudje sploh izvejo, da se nekaj zbira – eno je, če nekdo ni v hudi stiski in rabi občasno pomoč recimo  in jo lahko en sam pokrije s kakršnokoli pomočjo, ali manjša okolica, ki izve od ust do ust…, če pa gre za večjo stvar, kot je peljati več otrok na morje, pa hočemo ali nočemo, je potrebna tudi medijska podpora, da ljudje izvejo in darujejo.

poleg tega mene sploh ne moti, da organizirajo to kot nek družabni dogodek,kvečjemu, mi je to ravno še precej bolj všeč, ker se nekaj dogaja, malo zabave, sprostitve, smeha in dogajanja, kar je super, še posebej pa v teh korona cajtih, ko smo bili zaprti brez vsega socialnega in zabavnega dogajanja…

meni pa je Miha tak srčen in res prijeten človek – in čestitke jim za to kar so zbrali.

Me v tem vcajtu bolj jezi dejstvo,da se je za fantka urbana z redko boleznijo, za katero bi razvili zdravilo zanj in potem tudi za vse bolnike, ki se spopadajo z enakim problemom – da se je zbralo komaj 400000 e – od potrebnega milijonskega zneska… da razložim kaj me najbolj jezi je to – da preostalega potrebnega milijonskega zneska ne da palčica od presežnih preostalih milijonov od krisove nabirke, namesto tega se je baba vključila v akcijo,da zbira prispevke – na krisovem računu pa drži presežne milijone… če bi za kateri namen bili presežni mio vrhunsko uporabljeni v dobro več bolnikov – je to… da bi s tem dnarjem pomagali razviti zdravilo za vse bolnike po svetu – tudi za našega Urbana… ampak baba ne ona sedi na milijonih in raje zraven prosi za nabirko od ljudi spet na njeno društvo… to mi je pa gnusno.

Miha je nekoč izjavil v nekem intetvjuju, da mu je avdić idol in da je od nekdaj želel biti kot on in delati kot on (?). Vedno je bil v njegovi senci, trpel in je zdaj prišlo tistih pet minut njegove slave. To mi je malo skregano z logiko in njegovo “dobrosrčnostjo”. Naj zbira, samo upam da razumeš mojo poanto. Da gre za dogodek me ne moti, ker je covid iz nas naredil res prave zombije. Glede zbiranja sredstev za Krisa in ostale otroke se pa strinjam. Kje nekateri najdejo možnost, da poberejo denar oziroma da ga nadzirajo?

?Saj sem ti vendar napisala” da se nisi spihala”babjerito noriš dalje.

Ja Deželak je junak, ti pa, reva, ki te je to zmotilo.

Nisem jaz odpirala te teme, temveč ti.

Zakaj že? ??

Poletni utrip, 13.06.2021 ob 15:35

?Saj sem ti vendar napisala” da se nisi spihala”babjerito noriš dalje.

Ja Deželak je junak, ti pa, reva, ki te je to zmotilo.

Nisem jaz odpirala te teme, temveč ti.

Zakaj že? ??

Ne razumem, zakaj bi bila reva. Očitno imaš prekratek domet, da bi razumela sploh mojo poanto. Zakaj se takoj žalite tu, če se nekdo z vami ne strinja? Naj zbira pokrove, zamaške, žetone, star papir … karkoli. Bistvo je drugje. Sicer pa je vse skupaj žalostno, da se sploh to dogaja. Pahor je odlikoval junaka za požrtvovalnost dobrodelnost ker je zbiral denar za otroke. Zakaj država ne sprejme zakona, da pomaga tem otrokom? Zakaj pahor ni doniral svoj denar za morje? Aja, on ne more preživet s 3.000 € na mesec. Ciklamo se v tej temi brez konca …

Zakajaš se v Deželaka in njegovo pot dobrodelnosti. Ko pa vendar ima dobrodelnost tisočero obrazov, tudi takih, ko denat izpuhti. Mar ne? Vsak se sam odloči po kakšni poti daruje in ni je prave.

Eni tako, drugi tako.

Z drugim delom tvojega kom. se pa s teboj 1oo proc. strinjam.

Poletni utrip, 13.06.2021 ob 17:16

Zakajaš se v Deželaka in njegovo pot dobrodelnosti. Ko pa vendar ima dobrodelnost tisočero obrazov, tudi takih, ko denat izpuhti. Mar ne? Vsak se sam odloči po kakšni poti daruje in ni je prave.

Eni tako, drugi tako.

Z drugim delom tvojega kom. se pa s teboj 1oo proc. strinjam.

Zbodlo me je to, ker se je kar sam označil za junaka, ki se ujema s končnico negovega priimka. Torej Deželak junak. Torej je skoval neko besedno zvezo, ki jo marketinško uporablja za net za dvigovanje ega in samopromocijo. Ampak ok, očitno človek pač to rabi, da bo happy 🙂 Zraven se mu na fotke lepijo vsi, ki so željni in žejni slave in vsi ti izkoriščajo besedo “dobrodelnost”. A je zdaj bolj jasno napisano? Sama pomoč otrokom nima tu nobene veze. Lahko bi bil Francelj iz Zaloga ali Mojca iz Sežane itd. Preprosti neznani ljudje tudi pomagajo in nikjer se jih ne omenja, morda ker so skromni in si tega pompa ne želijo. Oni pa so junaki. Pa naj recimo Mario Galunič zbira sredstva za socialno ogrožene, ali pa Katarina Kresal, poslanci itd. … Skratka zame neokusno, za nekoga okusno 🙂 nekdo je gor omenil, da je ok če se organizirajo taki dogodki, da ljudje donirajo, ker nas je korona čisto preveč zaprla. Mnenja so pa itak vedno različna.

Veš kaj

Človek ki zbere 8oo. Ooo evrckov za otroke je tudi zame junak.

Saj smo že ugotovili, da bi to morala donirati država khanjeda?

O pompu ki govoriš pa ne spremljam. Vem samo to da ima, človek štiri otroke, podvig pa ni enostaven, je v letih ko napor črpa srce. Tako da, s te strani je to nevarno dejanje kar Deželak počne.

Poletni utrip, 13.06.2021 ob 17:44

Veš kaj

Človek ki zbere 8oo. Ooo evrckov za otroke je tudi zame junak.

Saj smo že ugotovili, da bi to morala donirati država khanjeda?

O pompu ki govoriš pa ne spremljam. Vem samo to da ima, človek štiri otroke, podvig pa ni enostaven, je v letih ko napor črpa srce. Tako da, s te strani je to nevarno dejanje kar Deželak počne.

Vse za otroke, al kako? Tud če srce trpi … Saj ni sam zbiral, ima on za sabo kar precej ljudi za marketing ohoho 🙂 saj ne gre samo za njega, pišem na splošno da se to zlorablja v imenu dobrodelnosti. Na živce mi gre, ker kadarkoli kje kaj odprem, se pokaže to. Ko je pred leti za redko boleznijo umrl mali Vilijem, je oče sam ustanovil neko društvo za zbiranje donacij za otroke z redkimi boleznimi in daleč manj je bilo to objavljeno v medijih! Morda nekaj malega na FB.

Največje vsote so dale znane osebnosti, ki so sodelovale. Nevem kdo od znanih osebnosti je že dal 200 tisoč eurov. Pa še nekdo – a so bili zvita feltna, nekaj za eno igro jee bilo, tudi približno enako vsoto. zdaj se pa vprašajte koliko so dejansko dobili preko sms? Niti polovico.

ni res, 13.06.2021 ob 21:48

Največje vsote so dale znane osebnosti, ki so sodelovale. Nevem kdo od znanih osebnosti je že dal 200 tisoč eurov. Pa še nekdo – a so bili zvita feltna, nekaj za eno igro jee bilo, tudi približno enako vsoto. zdaj se pa vprašajte koliko so dejansko dobili preko sms? Niti polovico.

Moj komentar je letel na avtorja “poletni utrip”, nevem zakaj ni citiralo.

Zame recimo kar nekaj ljudi ve določeno zadevo (kot praviš od ust to ust) pa mi še nihče ni na nikakršen način pomagal. Pomoje moraš imet ime in priimek, kljub trpljenju moraš “nekaj, nekdo biti” da ti pomagajo. Ali pa moraš bit otrok. Ko bodo ti otroci odrasli jih bodo pa večino kar vsi pozabili. Če seveda takrat oni ne bodo postali “deželaki junaki”.

Pojma nimam kdo je tale omenjeni Miha Deželak.

Mi je pa pri vseh teh zbiralnih akcijah za otroke moteče tole:

veliko starejših, bolnih vegetira, pozabljeni nekje, ampak bolj pomembno je zbiranje za morje za otroke.

Pa še nekaj je: tisti, ki res rabijo pomoč, se ne izpostavlajjo. Ne poznam v temi omenjene akcije. Vem pa, da se večkrat po medijih zbirajo sredstva. Ampak v takih akcijah dobijo tisti, ki imajo radi medije okrog sebe. Nekdo, ki pa je reven pa mi je nerodno, noče otrok izpostavljat… tak pa nič ne dobi.

Kot sem jaz razumela, govorila ena gospa, baje vzgojiteljica za te otroke, da tokratba, letošnja akcija ni samo za otroke iz socialno ogroženih družin ampak tudi take otroke, ki so pogosto tepeni, zlorabljeni. Zamislite se kako bo tem otrokom ob prihodu nazaj domov? Za take otroke bi bilo bolje gledati dolgoročno, ne pa samo 1 teden morja. Če je res, da te otroci še nikoli niso videli morja bodo šli nasledne leto drugi letošnji pa bodo res pozabljeni. Če gredo nekateri res večkrat pa to res ni pošteno.

ne vem za koga gre, 13.06.2021 ob 22:08

Pojma nimam kdo je tale omenjeni Miha Deželak.

Mi je pa pri vseh teh zbiralnih akcijah za otroke moteče tole:

veliko starejših, bolnih vegetira, pozabljeni nekje, ampak bolj pomembno je zbiranje za morje za otroke.

Pa še nekaj je: tisti, ki res rabijo pomoč, se ne izpostavlajjo. Ne poznam v temi omenjene akcije. Vem pa, da se večkrat po medijih zbirajo sredstva. Ampak v takih akcijah dobijo tisti, ki imajo radi medije okrog sebe. Nekdo, ki pa je reven pa mi je nerodno, noče otrok izpostavljat… tak pa nič ne dobi.

Odgovor za : ne vem za koga gre

Nekako takole približno sem tudi sama želela napisat. Se strinjam. Hvala. Ves čas so me tu napadali, a očitno nihče ni razumel bistva. Zaključila bom: vsi mi rabimo morje, pa ne mislim na državne covid bone ali na Havaje, marsikdo od nas ki tule piše, si ne more privoščit izleta do obale. Morda pa le pridejo boljši časi za vse.

Okusno ali neokusno…neučinkovito ali učinkovito… Realnost je taka, da če želiš doseči visoko postavljen cilj potrebuješ zgodbo, npr. zgodbo o junaku in marketing. Brez tega nebi zbrali 800k ampak prej 80k. Bilo bi bolj okusno, ampak kaj je bolje 800k ali 80k? Če lahko narediš nekaj z 80k potem lahko narediš z 800k najmanj 10x več.

Ne splača se  narodu socialnih otrok na morje in druge poslastice navajat, ker bodo kot odrasli zahtevali še več tega. Kot odrasli socialci bodo naštepali čredo otrok, potem pa zahtevali socialna stanovanja, pa hiše obnavljat na tuje stroške, večji avto rabimo, ker nas je toliko,  pa naši otroci si tudi zaslužijo morje in mi gremo zraven … Nikoli konca fehtanju. Za take je najbolje, da ne dobijo nič, potem bodo pa v lakoti že rit dvignili in uprizorili kako revolucijo. Tega se elite zavedajo, zato pa jih utišajo s socialnimi podporami in nabiralniškimi akcijami, da se vzdržuje socialni mir.

No, zame je tudi tale “akcija” krneki! Sem dobrodelna skozi leto, na ulici, v trgovini, dajem oblačila, ampak k tej akciji nisem prispevala. Moti me ta JUNAK, on se izpostavlja ja, oz. se mora ker gre v račun službe to. On dobi plačo za to in se ga kuje v zvezde. Samo on je junak. Naj se ve da je za tem ogromna ekipa, ki ga stalno spremlja, spodbuja. On je samo glavni junak v tej zgodbi in prav na živce mi gre to jokcanje skos in kovanje v zvezde. Dam in darujem takrat, ko to čutim in tega ne razglašam okrog. Ne rabim všečkov in pozornosti, to mi je za lastno srečo v bistvu.Lahko me obsojate, ampak Deželak mi gre na živce, prav prestavim postajo, ko ga slišim. Tako poln samohvale že par let, da se mi bruha. Pa, da ne govorim, da to ni rešitev za boge otroke, tistih par dni morja, samo zamori jih v naprej, ker vidijo kako se lahko lepše živi. Potem jih vrnejo večinoma v strupeno okolje k staršem, ki to ne bi smeli biti, ki jim ne dajo niti osnovnih stvari, kar se tiče podpore, bližine, srčnosti. In ta je bila banalna, ko je otrok rekel, da še ni jedel telečjega zrezka in to je res nekaj najboljšega. So what? Kok ljudi ga še ni, ki ima denar, mislim….a je to merilo za srečo?

pošta, 14.06.2021 ob 08:28

No, zame je tudi tale “akcija” krneki! Sem dobrodelna skozi leto, na ulici, v trgovini, dajem oblačila, ampak k tej akciji nisem prispevala. Moti me ta JUNAK, on se izpostavlja ja, oz. se mora ker gre v račun službe to. On dobi plačo za to in se ga kuje v zvezde. Samo on je junak. Naj se ve da je za tem ogromna ekipa, ki ga stalno spremlja, spodbuja. On je samo glavni junak v tej zgodbi in prav na živce mi gre to jokcanje skos in kovanje v zvezde. Dam in darujem takrat, ko to čutim in tega ne razglašam okrog. Ne rabim všečkov in pozornosti, to mi je za lastno srečo v bistvu.Lahko me obsojate, ampak Deželak mi gre na živce, prav prestavim postajo, ko ga slišim. Tako poln samohvale že par let, da se mi bruha. Pa, da ne govorim, da to ni rešitev za boge otroke, tistih par dni morja, samo zamori jih v naprej, ker vidijo kako se lahko lepše živi. Potem jih vrnejo večinoma v strupeno okolje k staršem, ki to ne bi smeli biti, ki jim ne dajo niti osnovnih stvari, kar se tiče podpore, bližine, srčnosti. In ta je bila banalna, ko je otrok rekel, da še ni jedel telečjega zrezka in to je res nekaj najboljšega. So what? Kok ljudi ga še ni, ki ima denar, mislim….a je to merilo za srečo?

Tudi če ti gre an živce, so mnogim že pomagali. Meni tudi. Če bi bila država kaj vredna , teh akcij in dobrodelnosti ne bi bilo treba.

Sicer je pa tako, ker še nisi pošteno delala, ne znaš cenit ničesar. Ko boš enkrat morala, bo drugače. Danes je popolnoma narobe svet, da tisti ki mešajo zrak, najbolje  živijo, ne more pa to dolgo trajat.

tudi če, 14.06.2021 ob 10:03

Sicer je pa tako, ker še nisi pošteno delala, ne znaš cenit ničesar. Ko boš enkrat morala, bo drugače. Danes je popolnoma narobe svet, da tisti ki mešajo zrak, najbolje  živijo, ne more pa to dolgo trajat.

Resno si to rekla? Me poznaš? Ne!

Torej….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close