mi zna kdo razjasnit
Prosim, če mi zna kdo objasnit nekaj. Cena ustekleničene Radenske v trgovini, ki je napisana na polici, velja za vodo s steklenico ali brez nje? Cena 1 litra Radenske, piše 51 centov. Kolikor se spomnim, je bilo vedno tako, da če si imel s sabo steklenico, ki si jo oddal na blagajni, so ti odbili kavcijo, se pravi 12 centov. Zdaj pa menda ni več tako? Prinesem steklenico in plačam isto teh 51 centov …. hmmmm. Se pravi, če pridem brez steklenice, mi na blagajni zaračunajo 51 + 12 centov, skupaj 63 centov za liter? Ali kako? Dela kdo v trgovini, ki mi zna točno povedat? Ker če je tako, bi moralo to na polici pisat. Hvala vnaprej.
Merin, 07.08.2021 ob 13:40
Poklici to poslovalnico pa uprasaj… Itak ne ve kdo si. Razen ce si ze spraseval… Potem poklici kako drugo… Verjetno mora meti avtomat…
Ja, sem spraševal, pravzaprav sem kupil in imel steklenice za vračilo, pa so mi zaračunali polno ceno in trdili, da je tako prav. Se pravi, plačal sem polno ceno Radenske s steklenico vred, pa steklenice sem jim tam pustil. Je res tako prav? Nimajo avtomata, ker je manjša trgovina. Če bi bil avtomat, bi tam dobil listek za steklenice, s tem pa bi mi odbili na blagajni. Ta trgovka pa mi ni hotela odbit.
Tina t, 08.08.2021 ob 07:33
Redno kupujem radensko v steklenici, saj mi je boljšega okusa. Steklenici že program zaračuna zraven. Potem mi pa na koncu prodajalka odbije na podlagi listka, ki ga dobim na delikatesi ob oddaji steklenic. Je pa to majhna trgovina.
Hvala ti za tole. Ja, tako je! Cena je skupaj s steklenico, na blagajni pa dobiš vrnjeno, če steklenico prineseš s sabo. Ampak, ta blagajničarka je ali neumna, ali pa se dela neumno. Namreč, ob opozorilu, da mi ni odbila za steklenico, je rekla: ja, saj ste dali steklenico, ste pa tudi vzeli Radensko! Jaz pa vztrajno trdim svoje, ona pa kliče sodelavko, ki naj bi rešila “problem”. Čakam nekaj časa, pa nikogar. Nato se obrnem in grem, saj imam poleg Radenske tudi sladoled, ki se hitro začne topiti … Grem v ponedeljek nazaj in povem svoje! Ker počasi mi gre že na živce tole, da nas imajo za budale. Zadnje čase kar po vrsti v vseh trgovinah, da ne izpostavljam.
Hvala, Tina!
Hrvaške trgovine vračajo kavcijo, 08.08.2021 ob 16:48
Vračilo za plastenke in steklenice dobiš v hrvaških trgovinah.
Samo za tiste,kjer je na sami embalaži npr. od kefirja navedeno :
Povratna naknada 50lipa.
Ja, to vem, ampak jaz želim kupovati Radensko v steklenici, na način, da enkrat kupim, potem pa vsakič prinesem prazno steklenico in vzamem polno, ampak ne tako, da obenem plačam še znova steklenico.
Bi pa bilo zelo dobro, če bi tudi Slovenija uvedla isto kot Hrvaška.
Studentka969, 08.08.2021 ob 16:56
Sem delala v trgovini preko studenta in lahko povem da je cena steklenice ze zaracunana zraven ( tudi na racunalniku izpise tako ) , dodatno smo pristeli samo ce ste vzeli zaboj , na koncu pa se je odstel znesek z listka vrnjene embalaze
Hvala ti za še eno potrditev iz prve roke.
fiordi, 08.08.2021 ob 15:22
Hvala ti za tole. Ja, tako je! Cena je skupaj s steklenico, na blagajni pa dobiš vrnjeno, če steklenico prineseš s sabo. Ampak, ta blagajničarka je ali neumna, ali pa se dela neumno. Namreč, ob opozorilu, da mi ni odbila za steklenico, je rekla: ja, saj ste dali steklenico, ste pa tudi vzeli Radensko! Jaz pa vztrajno trdim svoje, ona pa kliče sodelavko, ki naj bi rešila “problem”. Čakam nekaj časa, pa nikogar. Nato se obrnem in grem, saj imam poleg Radenske tudi sladoled, ki se hitro začne topiti … Grem v ponedeljek nazaj in povem svoje! Ker počasi mi gre že na živce tole, da nas imajo za budale. Zadnje čase kar po vrsti v vseh trgovinah, da ne izpostavljam.
Hvala, Tina!
Ne vem v katero trgovino hodiš, v našem Šparu je tako:
Prodajalka nič ne odbija za steklenico. Vrnjene steklenice daš v avtomat, ta ti da listek, listek daš blagajničarki, da ti odbije na računu.
Ne vem zakaj ne jemlejo tudi plastenk tako kot na Hrvaškem?
fiordi, 08.08.2021 ob 16:51
Ja, to vem, ampak jaz želim kupovati Radensko v steklenici, na način, da enkrat kupim, potem pa vsakič prinesem prazno steklenico in vzamem polno, ampak ne tako, da obenem plačam še znova steklenico.
Bi pa bilo zelo dobro, če bi tudi Slovenija uvedla isto kot Hrvaška.
Naši so preveč požrešni – najprej plačaš odvoz smeti (in sortiraš plastiko posebej), nato oni embalažo predelajo in prodajo naprej.
Na Hrvaškem vidiš ljudi z velikimi vrečami, ki pobirajo embalažo po tleh in po smeteh. Nobene plastične flaše nikjer. Pri nas seveda plastiko vidiš povsod.
naši imajo svoj biznis, 08.08.2021 ob 18:31
Naši so preveč požrešni – najprej plačaš odvoz smeti (in sortiraš plastiko posebej), nato oni embalažo predelajo in prodajo naprej.
Na Hrvaškem vidiš ljudi z velikimi vrečami, ki pobirajo embalažo po tleh in po smeteh. Nobene plastične flaše nikjer. Pri nas seveda plastiko vidiš povsod.
Ja, se strinjam. Taka ureditev, ki jo imajo Hrvati, ubije več muh na en mah. Ni toliko plastenk naokoli, revni in brezdomni si lahko s tem dobijo nekaj drobiža, reciklaža je v teku.
Neprijavljena, 08.08.2021 ob 18:26
Ne vem v katero trgovino hodiš, v našem Šparu je tako:
Prodajalka nič ne odbija za steklenico. Vrnjene steklenice daš v avtomat, ta ti da listek, listek daš blagajničarki, da ti odbije na računu.
Ne vem zakaj ne jemlejo tudi plastenk tako kot na Hrvaškem?
Saj pravim, gre za manjšo trgovino, ki nima avtomata. Steklenice odložim, kamor mi reče blagajničarka. Ko pa pogledam na račun, mi ni odbila. Saj je isto, če bi odbila z listkom ali pa tako, da vidi, da odložim steklenico, kamor mi je pokazala. Ampak ona mi ni hotela odbit …
Forum je zaprt za komentiranje.