Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Mi predlagate 5dnevni načrt, kaj moram videti v Parizu?

Mi predlagate 5dnevni načrt, kaj moram videti v Parizu?

Na hitro smo se odlocili, da gremo v Pariz. Prosim zainteresirane, da mi po dnevih napišete, vsaj za 4, ker en dan bo za Versaillese, kaj moram videti, pa da se nekako geografsko drži skupi, se pravi, da ne bom z enega konca letala na drugega. Hvala vsem. Pa ne me posiljat drugam, prosim, ker bom drugje že še pogledala, zelim vaše mnenje.

Jaz tja ne bi šla v teh cajtih. Lahko boš videla prvo in zadnjo zanimivost. Terorista z bombo.

Pojma nimam, koliko si stara in kaj te zanima, ampak OK:
Notre-Dame
Sacre-Coeur (in Montmartre)
La Madeleine
Arc de Triomphe
Le Tour de Eiffel
Crypte Archeologique
Cite des Sciences et de l’industrie
Musee du Louvre
Musee d’Orsay
Jardin du Luxembourg
Jardin des Tuileries

Tu imas vec variant, kaj si ogledati v 4 dneh, vse po urah, da se bos lazje organizirala.

Vaš link

Musee d’Orsay je res vreden ogleda – imas umetnine Moneta, van Gogha … kar se Louvra tice, je ogromen, ce te nekaj posebej zanima, pojdi na torek, imajo odprto dlje, sicer preskoci, ker je naguzvan in se prej utrudis kot uspes videt “tako malo nasplosno vsega”

Eiflov stolp .. ne vem, ce se ti zdi ravno vredno zapravit 5 ur za vrsto samo, da se povzpnes nanj – imas prav tako lep in popoln razgled nad parizom, ce se povzpnes na teraso magazzini LaFayett

Meni je bila zelo vsec Opera – za 2 evra si jo lahko ogledas – je prav tako pravljicno popolna kot v muziklu Fantom z opere

V Phanteonu vidis nihalo – enkratno! .. in stene so poslikane s celotnimi zgodbami

Glede Notredama: prisostvuj tudi nedeljski masi – poleg tradicionalnega predhodnega ogleda

Katakombe obvezno 🙂

– brandt
-DeDietrich
-technibel
-Saunier Duval

to bi si šel jaz pogledat

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Drki si ga na ajflovem stolpu in s spermo streli folk dol na ulci. To sm jst 2 tedna delu k sm biu u parizu

Meni je bil recimo zelo všeč Pompidou center. Ampak ti mora bit ta zvrst umetnosti všeč.
Sicer pa odpreš zemljevid, si označiš, kaj te zanima in si potem smiselno zorganiziraš oglede. Zame je to že del potovanja, ko na spletu raziskujem nove kraje in načrtujem, kaj je za videt. V tem vidim smisel lastne organizacije potovanja. Če se vam to ne da, je pa najbolje it z agencijo, ni treba nič razmišljat, kam in kdaj, samo vodiču slediš.

Za hiter ogled je najbolje Open Tour buss. Vse vidiš, lahko izstopiš kjerkoli in ponovno vstopiš. Pri nas se je v treh dneh to obneslo, je pa res na hitro. Ne bi šla pa nikoli več na Eifflov stolp-izguba časa. Men je blo bol na montmantre in v tisti soseski umetnikov.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close