Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Mi lahko pomagate?!

Mi lahko pomagate?!

Hej!

Kupila sem krasno albuminsko sladko kozjo skuto druzinske kmetije Stemberger.Kar draga- 1770 Sit za kg ;ampak zelo dobra,lepo oblikovana… 45 dag
Zdaj me pa zanima realna vsebnost mascobe.Pise pa tako:

mascoba 18 – 24,20 procentov

mascoba v suhi snovi 62,30 – 68,23 procentov

suha snov 32,17 – 36,34 procentov

Meni je to velika neznanka. Pomoc,prosim in hvala. Lp Babi

Evo, Babi, takole:

skute je 100%, od tega je v njej suhe snovi 32-36%, torej ce je recimo 100g skute, je od tega 32-36g suhe snovi.

V tej suhi snovi (zdaj pozabimo na ostalo “mokro snov”) je 62-68% mascobe, se pravi, pri 32-36g te snovi je to 62*32/100=19.84g mascobe (oz. malo manj ali vec, ce vzames za izhodisce 36g suhe snovi oz. 68% mascobe).

Se pravi, da je v originalnih 100g skute 19.84g mascobe, to pa pase v tisto originalno oceno, med 18 in 24 %, kar si navedla v prvi vrstici.

A bo ok?

Hej,ti si res zlata;saj… matematik in se kaj drugega.Sem kar upala,da se bos oglasila.Kozjo skuto in sir imam rada.Italijani jih imajo toliko vrst,tudi dimljene,pa mlajse,starane…,da kar tezko izbiras.Pa k raznim jedem,sladicam veliko dodajajo. Zdaj pa imam pri roki.

Nekaj sva jo pojedla z mozem pri kosilu.Iz ostalega sem pa naredila majhne hlebcke z dodatkom popra,koriandra,malo zdrobljenih suhih zelisc,malo soli, cesnovega soka.Povaljala v grobo mletem belem popru in dala na desko susit.Parkrat bom obrnila.Cez dva dni bo to krasna predjed z olivami. Naucili so me na Cipru. Lp Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close