Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Mi lahko kdo razloži

Mi lahko kdo razloži

Jaz nimam težav :-)))
Je pa res, da je tebe zelo lahko razumeti:)[/quote]
in kaj je potem smisel tvojega pisanja? spadaš v enako kategorijo kot moški, ki krivijo za lastne težave ženske, za vse so krivi drugi ( v tvoje primeru moški), sama pa nedolžna…( mogoče še v uho, pa še to je malo verjetno)

To ni nobena odgovornost, ampak le beg od realnosti in realnega stanja, ki smo ga prav tako samo pomagali povzročiti.[/quote]
S tem se ravno ne strinjam. Človek lahko namreč v različnih ljudeh z isto reakcijo vzbudi zelo različne občutke. Pa ja ne boš zdaj odgovarjal (kriv) prav za vse, kar si vzbudil, saj smo ljudje različno dojemljivi in občutljivi.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Jaz nimam težav :-)))
Je pa res, da je tebe zelo lahko razumeti:)[/quote]
in kaj je potem smisel tvojega pisanja? spadaš v enako kategorijo kot moški, ki krivijo za lastne težave ženske, za vse so krivi drugi ( v tvoje primeru moški), sama pa nedolžna…( mogoče še v uho, pa še to je malo verjetno)[/quote]

Lej, če ti ne dojameš, ti nisem jaz kriva….ne v uho, ne kako drugače :))

Da popravim citiranje…

To ni nobena odgovornost, ampak le beg od realnosti in realnega stanja, ki smo ga prav tako samo pomagali povzročiti.[/quote]
S tem se ravno ne strinjam. Človek lahko namreč v različnih ljudeh z isto reakcijo vzbudi zelo različne občutke. Pa ja ne boš zdaj odgovarjal (kriv) prav za vse, kar si vzbudil, saj smo ljudje različno dojemljivi in občutljivi.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

in kaj je potem smisel tvojega pisanja? spadaš v enako kategorijo kot moški, ki krivijo za lastne težave ženske, za vse so krivi drugi ( v tvoje primeru moški), sama pa nedolžna…( mogoče še v uho, pa še to je malo verjetno)[/quote]

Lej, če ti ne dojameš, ti nisem jaz kriva….ne v uho, ne kako drugače :))[/quote]
za vse pa res ne moreš biti ti kriva, je tako? ampak to neumno žensko poenostavljanje ….za to si sama kriva

Meni postajaš počasi všeč je pa res da, če bi se zagrel zate bi morala hitro dati 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=okHGCz6xxiw

S tem se ravno ne strinjam. Človek lahko namreč v različnih ljudeh z isto reakcijo vzbudi zelo različne občutke. Pa ja ne boš zdaj odgovarjal (kriv) prav za vse, kar si vzbudil, saj smo ljudje različno dojemljivi in občutljivi.[/quote]

To je le druga skrajnost od tistega, na kar sem repliciral.
Seveda ne moremo za vse odgovarjati, prav tako pa to ni odgovornost, če “odgovarjamo” le za tisto, kar smo želeli pri drugih vzbuditi.
To je isto, kot če rečem, da v svojem življenju odgovarjam le za tisto, kar sem želel, da se mi je zgodilo.

V življenju se nam bolj ali manj ponavljajo določene stvari in določeni odzivi, na podlagi katerih si potem ustvarimo mnenje o sebi in o drugih.
Vsi sčasoma pridemo do nekih zaključkov. Na primer, da nas drugi napačno razumejo, da smo žrtve neodgovornih ljudi, da srečujemo napačne moške, ki bežijo iz odnosa v alkohol….Takšne in drugačne težave, na podlagi katerih se lahko vprašamo kje je naša soodgovornost za takšne probleme, ali pa si rečemo, da so drugi krivi, ker mi nismo želeli takšnih odzivov in tega, da se moški tako “spremeni”. Saj so drugi neodgovorni, sami pa še naprej živimo v svoji “popolnosti”.

S tem se ravno ne strinjam. Človek lahko namreč v različnih ljudeh z isto reakcijo vzbudi zelo različne občutke. Pa ja ne boš zdaj odgovarjal (kriv) prav za vse, kar si vzbudil, saj smo ljudje različno dojemljivi in občutljivi.[/quote]

Seveda ne moremo za vse odgovarjati, prav tako pa to ni odgovornost, če “odgovarjamo” le za tisto, kar smo želeli pri drugih vzbuditi.
To je isto, kot če rečem, da v svojem življenju odgovarjam le za tisto, kar sem želel, da se mi je zgodilo.
[/quote]
Zdaj pa se že strinjam. 🙂

Čist u redu je.
Ampak zame mu manjka malo samozavesti.
Tko na prvi uč.[/quote]Dam ti še eno možnost, da popraviš mnenje o meni potem…. potem pa ne vem kako se bova imela….. :)))

Prej si pisal, da greš v so. na Ljubljančanke, sedaj ko si preveril koledar in si pogruntal, da je sobota še daleč bo pa tudi ona dobra? :)))

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Lej, če ti ne dojameš, ti nisem jaz kriva….ne v uho, ne kako drugače :))[/quote]
za vse pa res ne moreš biti ti kriva, je tako? ampak to neumno žensko poenostavljanje ….za to si sama kriva[/quote]

Saj stvari SO enostavne… :-)))
Samo moški komplicirate :))

Če…pa če…pa če….. saj veš, kako je una “s cagavim fantom….”

za vse pa res ne moreš biti ti kriva, je tako? ampak to neumno žensko poenostavljanje ….za to si sama kriva[/quote]

Samo moški komplicirate :))[/quote]Moški za vsak problem najdemo rešitev,
ženske najdete v vsaki rešitvi problem… 😉

Pa tisto o Adamu in Evi…. živela sta v raju dokler ni ona želela tistega jabolka in je njega našuhtala, da ga je šel odtrgat…. :))

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Čist u redu je.
Ampak zame mu manjka malo samozavesti.
Tko na prvi uč.[/quote]Dam ti še eno možnost, da popraviš mnenje o meni potem…. potem pa ne vem kako se bova imela….. :)))

Tega ne morem jaz popraviti….lahko ga samo ti… :))

Prej si pisal, da greš v so. na Ljubljančanke, sedaj ko si preveril koledar in si pogruntal, da je sobota še daleč bo pa tudi ona dobra? :)))[/quote]

Samo moški komplicirate :))[/quote]Moški za vsak problem najdemo rešitev,
ženske najdete v vsaki rešitvi problem… 😉

Pa tisto o Adamu in Evi…. živela sta v raju dokler ni ona želela tistega jabolka in je njega našuhtala, da ga je šel odtrgat…. :))[/quote]

Sam pojedel ga je Adam….pol je bla pa vsega ona kriva….tipično…

Dam ti še eno možnost, da popraviš mnenje o meni potem…. potem pa ne vem kako se bova imela….. :)))

Tega ne morem jaz popraviti….lahko ga samo ti… :))[/quote][/quote]Jaz sem ves čas samozavesten, za nekatere še preveč, ne vem kako ti tega ne opaziš? 🙂
Je sprejemnik pokvarjen, rabi serviserja? 😉

SEBA kod se obiraš!! 😀

V življenju se nam bolj ali manj ponavljajo določene stvari in določeni odzivi, na podlagi katerih si potem ustvarimo mnenje o sebi in o drugih.
Vsi sčasoma pridemo do nekih zaključkov. Na primer, da nas drugi napačno razumejo, da smo žrtve neodgovornih ljudi, da srečujemo napačne moške, ki bežijo iz odnosa v alkohol….Takšne in drugačne težave, na podlagi katerih se lahko vprašamo kje je naša soodgovornost za takšne probleme, ali pa si rečemo, da so drugi krivi, ker mi nismo želeli takšnih odzivov in tega, da se moški tako “spremeni”. Saj so drugi neodgovorni, sami pa še naprej živimo v svoji “popolnosti”.[/quote]

Oh tole je pa precej….daleč od tega, kar sem jaz pisala.
Ja, to o bežanju od VZORCEV (o čemer ti govoriš) razumem, samo da jaz ne govorim o tem.
Jasno, da znam potegniti ven VZORCE reakcij in odnosov, toliko smo pač socializirani, da
nam to gre, to je jasno vsakemu približno čustvenemu človeku, da je z njim nekaj narobe, če ima
vedno enake probleme z različnimi ljudmi in situacijami…..

Jaz sem pisala bolj osnovne stvari – o neki izjavi, ki je mišljena pozitivno, dojeta pa negativno – za kar
ne morem (v celoti) prevzeti odgovornosti – to je vse.

Jaz sem ves čas samozavesten, za nekatere še preveč, ne vem kako ti tega ne opaziš? 🙂

SEBA kod se obiraš!! :D[/quote][/quote]

S sprejemnikom vse ok….najbrž ni signala :))

Jaz sem ves čas samozavesten, za nekatere še preveč, ne vem kako ti tega ne opaziš? 🙂

SEBA kod se obiraš!! :D[/quote][/quote]

Malico imam 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=okHGCz6xxiw

Žal tole ni jasno (pre)mnogim….

No, in zdaj si zamisli, da živiš z žensko, ki ti reče, da ima ona vedno dobre namene in ko boš ti reagiral negativno in imel drugačne občutke, kot jih je želela sama vzbuditi v tebi, bo rekla, da ona za te občutke ne more prevzeti odgovornosti in si zato sam odgovoren in seveda kriv za nastalo situacijo.
Sčasoma boš spoznal, da s takšno žensko ni možna konstruktivna debata in boš raje šel kam ven, da boš imel mir. Svojo napetost zaradi nabijanja krivde, pa boš utopil v alkoholu, da boš lažje prenašal svoje življenje.
Trditev in spoznanje ženske, da so za vse krive ženske, pa bo le logičen odziv, oziroma ogledalo, zaradi lastne neodgovornosti in vcepljanja krivde drugim.

No, in zdaj si zamisli, da živiš z žensko, ki ti reče, da ima ona vedno dobre namene in ko boš ti reagiral negativno in imel drugačne občutke, kot jih je želela sama vzbuditi v tebi, bo rekla, da ona za te občutke ne more prevzeti odgovornosti in si zato sam odgovoren in seveda kriv za nastalo situacijo.
Sčasoma boš spoznal, da s takšno žensko ni možna konstruktivna debata in boš raje šel kam ven, da boš imel mir. Svojo napetost zaradi nabijanja krivde, pa boš utopil v alkoholu, da boš lažje prenašal svoje življenje.
Trditev in spoznanje ženske, da so za vse krive ženske, pa bo le logičen odziv, oziroma ogledalo, zaradi lastne neodgovornosti in vcepljanja krivde drugim.[/quote]Vsak normalen človek se mora kdaj pa kdaj napit, da lažje zdrži z norci…. 😉

Trditev in spoznanje ženske, da so za vse krive ženske, pa bo le logičen odziv, oziroma ogledalo, zaradi lastne neodgovornosti in vcepljanja krivde drugim.[/quote]

Ojej…..
No, pa pejva od začetka…. a da bi se vprašal, zakaj ti njo drugače razumeš, kot ti ona govori, pa ne?
Čist tko? Ker mene bi ful zapsihiral, če bi jaz recimo vedno rekla A, partner bi pa odgovoril “sej vem,
da si mislila B”….. NE NISEM: Mislila sem A, rekla sem A, ne vem, zakaj ti razumeš B.

Pa vse ostalo naprej….kakšen moški pa si, da si namesto polnega odnosa želiš samo “mir” in
namesto, da bi ženski rekel “ej bejba, tole ne bo šlo, nisva za skupi, pa brez zamere”….se greš
utapljat v alkohol …. in pol maš še ksiht delegirat krivdo?
Sej pol ni čudn…

Žal tole ni jasno (pre)mnogim….[/quote]
Zato, ker vedno nekje najdemo “somišljenike”, ki nam potrdijo, da je vednarle pa z nami vse ok. :))

Trditev in spoznanje ženske, da so za vse krive ženske, pa bo le logičen odziv, oziroma ogledalo, zaradi lastne neodgovornosti in vcepljanja krivde drugim.[/quote]
Vseeno pa tu moramo dati nek konkreten primer in Skela ga je dala.

Razumem, vendar pa, ljudje težave rešujemo različno. Eni jih rešujejo tako, da bežijo od njih in alkoholo je ena od takih, kjer bežimo od njih. Če to seveda počnemo redno, težave pa se ponavljajo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close