Mi lahko kdo razloži
Uuuuu tolele je kruto:). Meni je bližje moto: obnašaj se do drugih tako, kot bi želel, da se drugi obnašajo do tebe.[/quote]
Me zanima, kako hitro pade v vodo v praksi. :))
Tud v redu. Ampak, če me nekdo nadere kot psa brez povoda…..jaz ne bom naprej prijazna do njega. Sem
probala tudi to varianto, ja, ampak se ni obnesla.
Drugače pa ja – zame so vsi ok, dokler se ne izkaže drugače. In trdno verjamem, daje dobrih ljudi več
kot slabih. Samo slabi bolj “ven tolčejo”…[/quote]
Ok, se distanciraš od osebe, ki te je prizadela. Ampak ne vidim potrebe po tem, da bi z vso silo udarjala nazaj, ker to nima smisla. Slabo se vrača s slabim. Raje razmišljaj, kaj vse boš naredila zase, da ti ljudje ne bodo prišli toliko blizu, da bi te to obremenjevalo in bi razmišljala le še o maščevanju.
Ne ukvarjaj se z njimi, osredotoči se na tiste, ki ti sedejo:).[/quote]
Pa od kod ti to, da z vso silo udarim nazaj? Ravno zgoraj sem napisala, kaj točno naredim…
ko nekdo zapravi zaupanje: dobi še eno šanso, ko zapravi še to, ga enostavno črtam. In ga
izbrišem tudi iz misli…
O kakšnem maščevanju sploh pomislim ne….po mojem je maščevanje lahko tudi to, da se z nekom
sploh ne ukvarjaš več….ne dejansko, ne v mislih…
Z ljudmi imam pa nasploh dobre izkušnje….in spet ene dva posta gor pišem, da imam veliko večino
ljudi za dobre….brez potrebe, da se distanciram od njih…
A ti zbujam občutke krivde?
Ti to resno?
Hm, nerada ti to povem, ampak tega si sam kriv :-))[/quote]Ne, ne…. ti si kriva… 😀
Želel sem povedat, da sama ne morež bit čist objektivna pri presojanju svojih trditev. Pri drugem lahko vzbudiš drugačne občutke kot pa si si ti zamislila[/quote]
Absolutno.
Ampak jaz odgovarjam samo za občutke, ki sem jih HOTELA vzbuditi, ne pa za občutke, ki so se vzbudili
v nekom zaradi njegove lastne čustvene prtljage….
Ne, ne…. ti si kriva… 😀
Želel sem povedat, da sama ne morež bit čist objektivna pri presojanju svojih trditev. Pri drugem lahko vzbudiš drugačne občutke kot pa si si ti zamislila[/quote]
Absolutno.
Ampak jaz odgovarjam samo za občutke, ki sem jih HOTELA vzbuditi, ne pa za občutke, ki so se vzbudili
v nekom zaradi njegove lastne čustvene prtljage….[/quote]Pot v pekel je tlakovana z dobrimi nameni….. 😉
To kar si sedaj napisala je precej arogantno, češ kaj tebe briga kako se drugi počuti ob tebi, če ti imaš dober namen…
Ni tako preprosto, kajti tudi ti imaš svojo prtljago, zaradi katere je tvoje vzbujanje občutkov v drugih morda popačeno, oziroma je posebno na nek način. 🙂
Absolutno.
v nekom zaradi njegove lastne čustvene prtljage….[/quote]Pot v pekel je tlakovana z dobrimi nameni….. 😉
To kar si sedaj napisala je precej arogantno, češ kaj tebe briga kako se drugi počuti ob tebi, če ti imaš dober namen…[/quote]
No, to si spet ti tako razumel zaradi svoje čustvene prtljage 😉
Ne da me ne briga, kako se kdo počuti, jaz samo ODGOVARJAM samo za tisto, kar sem dejansko
rekla. Ne bom se zagovarjala za to, kako to nekdo vzame – čeprav v tem trenutku delam točno to :))
Ti sploh rad obraćaš moje besede in jim daješ neke nove pomene, ki sploh niso bili na tapeti….
Jaz sem pa precej dobeseden človek, kar mislim, rečem, nič kaj dosti ni zadaj…
Ni tako preprosto, kajti tudi ti imaš svojo prtljago, zaradi katere je tvoje vzbujanje občutkov v drugih morda popačeno, oziroma je posebno na nek način. :)[/quote]
Emmmmm….ok. Ne štekam, ampak ziher je kul.[/quote]
Želim rečt, da bi ti rada vzbudila v nekom pozitivne občutke, ker pa jih ne, prevzameš odgovornost samo za pozitivne, za negativne pa ne več, ker tega nisi želela. Briga te to, da pa morda tvoj način ni pravilen (zaradi tvoje prtljage). Verjetno pa vsi delujemo tako.
Me zanima, kako hitro pade v vodo v praksi. :))[/quote]
Moj moto?:)) Nikoli ne pade v vodo:). Vprašanje pa je, česa si želim:))).[/quote]
Izpolniti svoja načela a ne, drugače nima smisla, da jih poudarjaš. 🙂
Emmmmm….ok. Ne štekam, ampak ziher je kul.[/quote]
Želim rečt, da bi ti rada vzbudila v nekom pozitivne občutke, ker pa jih ne, prevzameš odgovornost samo za pozitivne, za negativne pa ne več, ker tega nisi želela. Briga te to, da pa morda tvoj način ni pravilen (zaradi tvoje prtljage). Verjetno pa vsi delujemo tako.[/quote]
Aha. Ja, to je pa res.
Če imam močan interes, potem poskušam še na drug način (kakršnega sem pač sposobna) , če ga
pa nimam, mi pa res mal dol visi, kako si nekdo interpretira moje besede….če sem jih mislila pozitivno.
Ja, drži. Ampak v tem ne vidim nič kaj zelo slabega…smo kar smo, a ni tako?
Razen, če bi komu povzročala izrecno škodo….ampak v tem primeru bi pač nehala, ko bi to dojela….ne
da me ne bi brigalo….
od vsega začetka smo krivi moški..kaj pa smo darovali tisto rebro..tu je izvirni greh ..in pa seveda ženska nehvaležnost, ki izvira od tega…drugače pa skela, eno samo natolcevanje veje iz tvojega pisanja. Tvoje pisanje je proizvod bolanega ženskega feminizma, ki opredeljuje žensko za krono stvarstva ji pripisuje lastnosti , ki so ženski nedosegljie in jih ne morejo nikakor imeti….
ženske ste ravno toliko krive kot so moški s katerimi ste se zapletle..vsak dobi svoje in tisto kar mu gre…
Ponavadi morajo bit vsaj trije. :))[/quote]
No-ja, za naprtit krivdo sta dovolj tudi samo dva, od tega eden z bujno domišljijo :)[/quote]
Seba je že vedel, o čem govori. :))
od vsega začetka smo krivi moški..kaj pa smo darovali tisto rebro..tu je izvirni greh ..in pa seveda ženska nehvaležnost, ki izvira od tega…drugače pa skela, eno samo natolcevanje veje iz tvojega pisanja. Tvoje pisanje je proizvod bolanega ženskega feminizma, ki opredeljuje žensko za krono stvarstva ji pripisuje lastnosti , ki so ženski nedosegljie in jih ne morejo nikakor imeti….
ženske ste ravno toliko krive kot so moški s katerimi ste se zapletle..vsak dobi svoje in tisto kar mu gre…[/quote]
Hvala za tole 🙂
Res je zanimivo prebrati, kaj vse se komu lahko plete po glavi 🙂
Aja, tisto o rebru….v bistvu bogu prvi poskus ni ratal, tisto, kar si je zamislil, je uspelo šele v drugo
(namreč ženska:)
Prvi poskus (moškega) je ohranil samo iz sentimentalnih razlogov….tud škart ima lahko svoje mesto
v vesolju…..
Nisem jaz v konfliktu z njimi, oni so z mano 🙂
Je razlika.
Življenjsko načelo, ki se ga pa dokaj držim, je pa tako, da sem do ljudi taka, kot so oni do mene….pol
se pa zamisli….[/quote]
Rezultat pa je isti. 🙂 Dobiš tisto, kar pričakuješ in daš tisto, kar znaš dati. 🙂
Enostavno preprosto se ljudje ne spreminjamo tako zlahka.
S svojimi odločitvami in odzivi le sprožimo tisto, kar znamo že od nekdaj.
To ni nobena odgovornost, ampak le beg od realnosti in realnega stanja, ki smo ga prav tako samo pomagali povzročiti.
Nisem jaz v konfliktu z njimi, oni so z mano 🙂
Je razlika.
Življenjsko načelo, ki se ga pa dokaj držim, je pa tako, da sem do ljudi taka, kot so oni do mene….pol
se pa zamisli….[/quote]
Rezultat pa je isti. 🙂 Dobiš tisto, kar pričakuješ in daš tisto, kar znaš dati. 🙂
Ja. Nič slabega v tem
Enostavno preprosto se ljudje ne spreminjamo tako zlahka.
S svojimi odločitvami in odzivi le sprožimo tisto, kar znamo že od nekdaj.
No, ne vem. Jaz zase lahko govorim, za druge ne.
Jaz sem recimo zelo različna oseba od tiste, kakršna sem bila recimo pri dvajsetih….kar se mi zdi
naravno in realno.
To ni nobena odgovornost, ampak le beg od realnosti in realnega stanja, ki smo ga prav tako samo pomagali povzročiti.[/quote]
“odgovarjam” v smislu zagovarjanja. Kakšen beg od realnosti? Realnost je stvar percepcije – moja
realnost je recimo ta, da sem rekla nekomu, “o kako zelo rada jem”…on je pa dojel, da se norca iz
njega delam zaradi debelosti – kar je njegova realnost.
Katera je zdaj prava?
Forum je zaprt za komentiranje.