Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek mesni polpeti s kruhom

mesni polpeti s kruhom

Lepo pozdravljene.

Naredila sem res prima maso iz mletega mesa, kock kruha in začimb.

Ali lahko polpete spečem v pečici? Koliko časa na koliko stopinj? Jih moram kaj obrnit?

Hvala vam!

Evo vprašal mojo gospo, pravi da še ni zasledila, da bi se pekli v pečici , morda se kera mona javi, ki je to že delala.

lahko jih pečeš…30 min, na 200 stopinj 😉
nč obračat

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Don't cry, just say "f°ck you" and smile ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺

30 min na 200 ???? za polpete je vprašala, ne za ocvirke !!

Popravljam, Swan ima prav, samo pravijo , da jih je treba obrnt !!

res no…pridejo fajn hrustljavi..

naj proba, pa sporoči 😉

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Don't cry, just say "f°ck you" and smile ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺

30 min na 200 ???? za polpete je vprašala, ne za ocvirke !![/quote]

Jaooo, danes ste me pa že ene parkrat tako nasmejali…Ste vsi kidali, bili na svežem zraku in ste ful dobr razpoloženi.

Jaz sem avtorica tega. Bom spekla v pečici, po navodili Swan in bom poročala.

Vsem lep večer želim in topel čaj s par kaplicami ruma……kdor je kidal. Ostali pa z limono!

vedno jih spečem v pečici na 180st. 45 minut

To zato k maš staro pečico, Swan ma uno najnovejšo, pred šipo recept pokaže, pečica pa takoj zalaufa .

:))))) jon
bo držalo ja 😉

potem bolj suho in pusto….ali so še kakšne skrivnosti kako narediti daje sočno

pridejo sočni in nič mastni, kar je prednost, saj v ponvi pridejo precej mastni…v pečici pa uporabiš peki papir 😉

če mi poveš kako jih nardiš (maso)

500 g mletega mesa
bel kruh narežeš na kockice in ga namočiš v mleko
1 prepražena čebula
strok česna
peteršilj, sol, poper
2 jajci
malo drobtin
moka
po želji začimbe

vse skupi zmešaš, daš v pečico in dober tek 😉

lepa

Swan, še jaz se ti zahvaljujejm, avtorica tega.
Polpeti so primaaaaaa uspeli, sočni, hrustljavi. Pravzaprav sem naredila en velik polpet, čez cel ‘pleh’ in pekla tako, kot si napisala.
Odrežem toliko, kot bom pojedla – ker meni so hladni tudi dobri.
Od zdaj naprej samo še tako delam polpete. Pol manj dela…. in tudi če je masa malo preveč pocasta, z lopatko izoblikuješ polpet/e in je pečen okej.

Hvala in lep pozdrav!

Jaz včasih vmes dodam še malo jurčkov ali šampinjonov

============================================= "Prijazne besede so lahko kratke in preproste, njihov odmev pa je neskončen." Mati Terezija

Z v pečico ne delam takih malih polpetov kot za v ponev. Naredim malo večje hlebčke, včasih vtaknem v vsakega še kuhano jajce – so kot male štefani pečenke. To zložim na peki papir na vogale pekača, v sredino pa stresem kocke krompirja, da se hkrati speče.

Toooo je pa sploh super. In imaš prima kosilo. Zlate ste!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close