Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika mesne pitulice

mesne pitulice

En lep pozdravček!
Vse ki ste že kdaj poskusile v pitulice stlačiti kaj mesnatega (mleto meso) prosim za recept nadeva.

Hvala, hvala, hvala,…..!!!

Nika

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Hej,Nika!
Delam veliko varijacij,le mesa se nisem dodajala.Ce se odlocim za malo mesnega,na hitro popecem(samo da se malo razpusti) panceto ali tisto krasko zavito panceto,kjer je tudi prsut zraven.

Ce bi naredila tvojo zeljeno varianto,bi na poru zdusila malo na tanke rezine narezanih piscancjih prsi(v voku in na hitro),ali pa malo neznega
zmletega mesa. Naj ti uspe,tako ali drugace,po se drugih nasvetih.
Lep dan Babi

Nika, če ti bo uspelo, prosim, poročaj…

Lep dan vam želim – lep je že zato, ker je petek..

Jaz sem že delala dve varianti z mesom in sicer:
1. Mleto meso (govedina+svinjsko) narediš kot za lasagno (prepražiš malo čebule, dodaš mleto meso, dobro prepražiš, dodaš sol, poper, zribaš korenček in malo zelene, podušiš, da se meso omehča, nato dodaš paradižnik (nikakor koncentrat ali ketchup) lahko zrezan paradižnik v konzervi, lahko sok gosti (jaz uporabljam domačega), lahko pelate. Daš na močen ogenj, da voda v paradižniku izpari. Pripraviš malo bešamel omake, jaz jo pripravim diabetično (zaradi moža). Pol litra mleka zavrem in dodam 3 žlice gustina(prej raztopim v 3 žlicah mleka), dodam sol, poper, muškatni orešček, parmezan in malo masla. Kuham 1-2 min in fertik. Meso zmešam z bešamelom in mažem po testu.

2. Piščanjčja prsa narežeš na male koščke, prepražiš na poru. V drugi kastroli daš malo oljčnega olja vržeš notri malo česna in takoj na koščke zrezano bučko in gobice ( lahko šampinjone, zaradi arome dam vedno kakšno suho gobo-jurček), popraš, soliš in to je to. Zmešaš skupaj in namažeš. LP Silvia

Silvia, a pri drug varianti tudi s skuto namažeš?

Jaz sem delala tako, ga je bil 1 in 2. nadev skuta, 3. pa prepraženo mleto meso. Je kar dobro izpadlo.
Lp!

Ni potrebno vseh kor, lahko eno namažeš s skuto+špinačo, ali pa namažeš s kislo smetano vse tri. Tvoja izbira. LP

Pozdravljena Nika!

No, odkar sem zadnjič naredila pitulice z mletim mesom, sem se odločila, da bomo samo šr take delal. 🙂 So mi ble fuuul dobre.

Naredila sem pa tako kot Silvia pod točko1. Razen, da nisem dodala zelenjave (bom poskusila drugič). Naredila sem bešamel in potem prvo in drugo plast namazala s skuto (a ne preveč), na tretjo plast pa bešamel.

Meni in fantu je bilo zelo všeč in bomo iskali in delali variacije na to temo!

Lp, Petra

Ojla!

Pitulice pojedli in bile so odlične!!!
Sem kar Silviin recept pod št. 1 vzela, brez korenčka in je ratalo!
Priporočam!

Hvala za pomoč!

Nika

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close