Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika mesne pitulice?

mesne pitulice?

Prejšnji vikend smo preizkusili recept za pitulice, naredila sem osnovni recept, zdaj pa me zanima, če je katera puskusila tudi nadev z mletim mesom (kot mesni burek).
V bistvu me muči edino to, da se bodo pitulice po vrhu preveč zapekle in bodo zato izsušene, zato prosim za kakšen nasvet s čim bi jih premazala po vrhu. Premaz smetana+jajčka se mi zdi bilj primeren za tiste s skuto.

Prosim za kakšno idejo. hvala vnparej in lep pozdrav

**************************************************** Jemanje nam polni roke, dajanje pa srce.

MI LAHKO PROSIM POVEŠ, KAKO SO TI USPELE?MENI JE BILA MASA TAKO TEKOČA, DA SPLOH NISEM MOGLA NAREDITI PALAČINKE, KAJ ŠELE, DA BI JO NAREZALA!
VSE MI JE ZLEZLO VEN, IN NI BILO NIČEMU PODOBNO
RAZOČARANA,….

Kopiram odsek z mojeg posta, pred parimi dnevi:

Sem delala po natačnem Babinem opisu in resnično ne moreš zgrešiti prav do konca ne, ko je potrebno testo zviti v palačinko.
Potem pa …. ajajaj :-(( zvila sem jo že, ampak to čudo je bilo nikakeršne oblike in niti na pamet mi ni upalo pasti, da bi šla stvar rezat, saj bi prav gotovo vsa masa zlezla ven. In sem jo pustila lepo zavito v serveto (saj sem jo z pomočjo servete tudi zvila) dala vse skupaj v skrinjo, naslednji dan ven, po 10 minutkah razrezala ter pustila “ruladice” da se popolnoma odtalijo, lepo oblikovala krogce, namazala s smetano in jajčko, zadevo spekla …. mnjam, so rekli vsi, ki so je bili deležni :)) in seveda, da se še priporočajo, hehe.

tina, še tole
stvar prvič, ko jo pripravljaš zgleda res tako, kot da bo na koncu vse skupaj en velik pac. Pa ni tako, ker potem, ko se pitulice spečejo izgledajo čisto ok. Jaz sem preverila še sliko surovih in potem pečenih s prvega srečanja in to je to:

**************************************************** Jemanje nam polni roke, dajanje pa srce.

Hej,Taja!
Z mesom jih se nisem delala.Mislim pa da bi slo,ce bi naredila malo besamela in namazala pred mesnim ragujem.Potem bi pa po vrhu zmesala v besamel rumenjak ali jajcek in namazala namesto s smetano in jajckom. Ne bi se smelo izsusiti. Meso bi zdusila na poru,ker ima ta res plemenit okus.Porocaj,kako je uspelo,ce bos naredila.

Tina,res ne vem,kako bi ti pomagala.Stavr je v skuti,ki ne sme biti preredka.
Mesaj jo s kuhalnico in ni treba dodajati radenske. Jaz vidim sproti,kako skuta vpija,da ni preredko. Tudi plosce testa ne smejo biti prevlazne.
Upam,da bos imela naslednjic vec srece. Lp Babi

Ja, ker imam doma mesojedce, jih delam kar pogosto. In vedno uspejo!

Uporabim mleto meso, ki ga opražim na čebuli in začimbah (poleg majarona, bazilike, popra, soli dodam mešanico začimb “garam masala”, ki vsebuje ingver, koriander, kardamom, kumino), potem posebej opražim zelenjavo (začnem seveda s tisto, ki se najdlje praži) in vse skupaj zmešam s 1/2 kg skute in dvema stepenima jajcema. Vsako drugo plast testa (vsako plast pa premažem z olivnim oljem) obložim z nadevom, zvijem v palačinko in potem naprej po že znanem receptu.

V pekaču premažem s skuto in jajcem, kar je čisto dovolj in niso prav nič suhe.

Poskusi, zagotovo bo uspelo!

lp
Modra

a potem, modra, zmešaš torej opraženo meso s skuto in s to maso nadevaš vse tri plasti, …

Ja, tako je. Meso, zelenjavo in skuto zmešam.
Pri testu dajem po dve plasti skupaj – z olivnim oljem namažem vsako, nadev pa pride na vsako drugo.

lp
Modra

Babi, čudovita ideja :-)) še danes poskusim tole tvojo varianto.
Seveda mi je zanimiva tudi varianta Modre, ampak sem želela ravno brez skute, le kako nisem pomislila na bešamelno omako.

Seveda pride potem še poročilo 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close