Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika mesna palacinka- kaneloni

mesna palacinka- kaneloni

Prosim za recept, neznam narediti, jih imam pa zelo rada!

Hvala ze v naprej!

lp

 Palačinkini kaneloni
Kanelon je palačinka ali testenina, v katero nekaj zavijete. Palačinke specite čimbolj tanko in brez sladkorja, z malo mineralne vode so bolj rahle.
Nadevi:
 šunka in sir, suha salama in sir,
 samo sir (paličica ali ribani sir, pomešan z jajcem)
 dušena mleta govedina z začimbami (lahko tudi z gobami)
 dušene gobe, špinača ali katera koli zelenjava
 kuhan pršut, feta sir in gorgonzola ter šampinjoni, ki smo jih poprej narezali in prepražili s česnom in peteršiljem.
Namigi za kanelone:
 Palačinke morajo biti čimbolj tanke, drugače je vse predebelo in prenerodno.
 Zavijete in spnete z zobotrebcem. Če palačinke niso premajhne, jih lahko prepognete tako, da vam ni treba uporabljati zobotrebcev.
 Pripravljenih, paniranih kanelonov se ne sme hraniti v hladilniku zaradi surovega jajca v masi za paniranje. Kasneje se kaneloni samo na hitro ocvrejo v vročem olju, tako da se sredica za uničenje eventualne salmonele ne prepeče na dovolj visoki temperaturi. Lahko pa stojijo nepanirani.
 Ocvrti kaneloni so dobri tudi mrzli, sicer odvisno od nadeva, narežeš jih na polžke.
Varianta zamrznjeni: Naredim jih na zalogo, zamrznem. Ponavadi jih prej odmrznem; ponavadi zvečer vprašam, kaj bo kdo jedel za kosilo, če ne pridemo hkrati domov, potem zjutraj vzamem kanelon iz skrinje, opoldne si vsak sam speče oz. pripravi še prilogo poleg.
Ocvrti kaneloni 
Pripravljene kanelone iz čimbolj tankih palačink in z nadevom spanirate in ocvrete v olju. Postrezite s tatarsko omako.
Moje izkušnje: V enih je lahko samo sir, v drugih sir ovit v šunko, v tretjih špinača. Dobro.
Kaneloni s telečjim jezikom in gobami
Osnova so slane palačinke iz pivskega testa. Na sesekljani šalotki prepražimo na rezance narezan prekajen telečji jezik in prav tako na rezance narezano šunko pizza. Dodamo na lističe narezane jurčke in nekaj minut pražimo. Prilijemo nekaj žlic sladke in nekaj žlic kisle smetane ter dušimo. Zgostimo z žlico gobove juhe. Na koncu dodamo še sesekljan peteršilj in na rezance narezano kislo kumarico. Nadeva ne solimo, ker je ravno prav slano od jezika.
Nadevane palačinke spnemo z zobotrebcem, paniramo in ocvremo. Ponudimo kot prilogo kakšnim zrezkom v omaki ali pa samostojne s tatarsko omako.
Gratinirani kaneloni
Lahko so gratinirani, tj. pečeni v pečici. Italijani sicer zavijajo v rezančevo testo. Testo nadevate z različnimi nadevi, zavijete, zložite v pekač in prelijete z bešamel omako. Gratinirate v pečici 1 uro, tako se izognete cvrenju. Za palačinke je lahko dovolj tudi 15 minut odkrite v zelo vroči pečici.
Za gratinirane kanelone se kupijo že narejene testene cevke, ki jih nadevaš in spečeš. Cevke se ne kuhajo v vodi. V cevke vstaviš nadev in jih nato zložiš v pekač. Po navodilih proizvajalca, ki jih dobiš na škatli, nato kanelone POKRITE pečeš v peči. Preden jih vzameš ven, jih lahko prekriješ s sirom in bešamelom.
Namesto testenih cevk lahko vzameš liste za lazanjo, ki jih ni potrebno kuhati (samo toliko časa jih pustiš v topli vodi, da se dajo zvijati).
Špinačni kaneloni
Napekla sem si tanke palačinke. Špinačo sem obarila in na hitro ohladila. V ponvi sem segrela olje in česen, dodala takoj še špinačo, malce vegete, popra, pražila nekaj minutk, ohladila in dodala na drobne kockice narezan sir. Kupček špinače sem zavila v palačinke tako, da zavihaš na obeh straneh palačinko navznoter, potem tesno zrolaš, nisem potrebovala zobotrebcev. Vse sem spanirala in ocvrla.

To sem skopirala iz zbirke Mimi N. Pa dober tek!!!

Super, Maja. Kar tako naprej… Saj veste, kar pravim jaz, zadeva živi samo, če se uporablja in kroži.
LP Mimi

Včasih mi uspe namesto zobotrebca uporabiti topljeni “Zdenka” sirček. Uporabim ga kot nekakšno lepilo. Namažem rob palačinke in zlepim skupaj. Lep pozdrav! M.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close