Mesečna in tedenska poraba za prehrano
Zdravo!
Danes sem ugotovila, da nimam sploh nobene predstave kar se tiče mesečne porabe denarja za prehrano, pa me zanimajo vaša mnenja…
Na primer: mlada odrasla osebo ž. spola, ki živi sama z manjšim psom. Štejemo izdatke samo za prehrano za oba (t.j. človeška in pasja hrana), ampak le ‘iz trgovine.’ To pomeni brez toaletnih potrebščin in podobnega, ter brez izdatkov pri kakšnih izhodih (kino, pijača, pizzerija,…).
Na kakšen znesek pride ta oseba tedensko in mesečno?
Podvprašanje: npr., če oseba raje kupuje kvalitetno, torej tudi malo dražjo prehrano tako zase kot za ljubljenca, kakšna je potem razlika v končnem znesku v primerjavi s povprečno prehrano?
Zanima me čisto informativno, pač različna mnenja različnih ljudi.
Lp,
K.
Pri naju se mi pa ne zdi, da je račun enak, če jeva zdravo… OK zdravo vedno jeva, plus kunca zraven imata dokaj drage potrebe (glede na to da je radič 6 eur kila…), sta pa tako izbirčna d ajesta samo nekaj stvari…
Če se mi kdaj zgodi, da ne jem toliko zdravo, porabim 3/4 manj… Zelenjava me pride 15 eur na teden, če zelo pazim, da kupim minimalno… Kje je še ostalo. Ko ne jem zdravo, ponavadi tudi izpustim obroke, jem samo testenine… Redko, sicer, sam včasih, ko je urnik našpanan 24 ur… Dava čez 400 eur za dva odrasla… mesečno.
Očitno je zelo odvisno od posameznika, kaj in koliko kupuje. Mi recimo jemo zelo sezonsko in imamo doma vrt, tako da npr. zelene solate nikoli ne kupim v trgovini. Spomladi in poleti je z vrta, ostale letne čase pa jemo zelje in ozimnico. Za prejšnji mesec smo mi recimo za 3-4 odrasle osebe v mercatorju zapravili ok. 450 €, vendar tam kupujemo tudi vse toaletne izdelke. Hrano za živali razen mesa kupujemo drugje. Govedino tudi npr. kupujemo dvakrat letno neposredno pri kmetu. Tako da ja, težko je kar tako primerjati mesečno porabo.
Forum je zaprt za komentiranje.