Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Merilci na radiatorjih

Merilci na radiatorjih

Vselila sem se v stanovanje, kjer na radiatorjih ni merilcev in se plačuje pavšal.

Zanima me kaj moram narediti, da mi te merilce inštalirajo in bom plačevala gretje po porabi. Vesela bom imena kakšne firme, ki to uredi.

Ali bi mi to lahko zrihtal kar upravnik?

Vsi, ali pa nobeden. Če gre za več stanovanj, jih lahko zakonsko prisiliš. V kolikor gre za nekakšen mansardni podnajem, se sprijazni z obstoječem.

Tole ni pametno, da si daste te merilce. Mi smo jih dali in sedaj z novim pravilnikom se itak plačuje samo 30% po porabi. 70 je pa fiksno.

Poleg tega ti zaračunajo še odčitavanje in beleženje porabe in na koncu koncev pride ogrevanje dražje, kot je prišlo prej, ko smo plačevali pavšal.

Je pa nekaj res. Ljudje malo bolj pazijo in ne odpirajo več oken  “na kant” po ves dan in noč.

Odgovor na objavo uporabnika
ti jaz povem, 24.08.2025 ob 10:40

Tole ni pametno, da si daste te merilce. Mi smo jih dali in sedaj z novim pravilnikom se itak plačuje samo 30% po porabi. 70 je pa fiksno.

Poleg tega ti zaračunajo še odčitavanje in beleženje porabe in na koncu koncev pride ogrevanje dražje, kot je prišlo prej, ko smo plačevali pavšal.

Je pa nekaj res. Ljudje malo bolj pazijo in ne odpirajo več oken  “na kant” po ves dan in noč.

Se strinjam, pri nas je enako, nas je 7 v isti liniji, ce ne stejem pritlicja in vrhnjega nadstropja, imamo zelo razlicne navade glede ogrevanja in se le enemu pozna razlika na poloznici za kakih 10%, ta ima neke super radiatorje in ventile, pa ogreva samo kopalnico in dnevno, pa se to samo par ur na dan in ne vsak dan, pri vseh ostalih so razlike na poloznici po par eurov, ceprav ima en sosed 14 dni zaprte vse radiatorje, mi pa recimo ogrevamo 24/7 na polno.

Merilce imamo na vhodnem mestu centralnega ogrevanja, en merilec stane 250€ in jih je potrebno menjati na 5 let.

Smo se ze pogovarjali, da se jih znebimo, a nismo se tega dorekli, potrebno bi bilo zbirati soglasja, ne spomnim se koliko, 75 ali 100%.

Skratka,ti merilci so en nateg.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close