Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Menstrualni ciklus in stanje kože

Menstrualni ciklus in stanje kože

Ob ovulaciji in se bolj očitno kak dan pred začetkom menstruacije mi koža na obrazu zacveti: zamašijo se pore, dobim podkožne mozolje… Nekako tretji dan krvavitve je koža že precej čistejša, ampak zdravijo se vneti mozolji, potem je spet kmalu ovulacija… V glavnem ena velika groza. Med nosečnostjo in po porodu, dokler nisem imela menstruacije, sem imela z kožo zelo malo težav.

Zanima me, kdaj v menstrualnemu ciklusu je bolje iti na čiščenje obraza, ko so mozolji v latentni fazi, ali ko vse eksplodira? Bi bilo mogoče odražanje hormonskih sprememb na koži obraza na kak način zmanjšati?

Hvala vnaprej

V času pred menstruacijo je koža bolj občutljiva in takrat čiščenje ni prav priporočljivo.Najboljše je , da se kožo sčisti po menstruaciji.Zaradi hormonskih sprememb je to običajno , priporočljiva je le uporaba ustreznih preparatov in redna nega , pa čim manj stiskanja sama doma.

Živjo!
Sama imam povsem iste težave. Kako fino je bilo, ko sem bila noseča. In nekaj časa po porodu. Zdaj se je vse začelo znova. Sem vesela, da nisem edina. Ker mi je prav nerodno, da bom letos stara 30 in imam kot kaka pubertetnica težave z mozolji.
Jaz sem spet začela uporabljati Klimicin gel in tonik. Se dobi pri zdravniku in je brezplačno (na recept). Se pa spravljam kupiti ProActive, ker me je pritegnila reklama.
Kozmetičarka je tudi meni rekla, da naj pridem prvi teden po menstruaciji na nego. Pa ne vidim kakega posebnega učinka (koža mi itak cveti), tako da ne bom šla več. Škoda denarja.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close