Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Menstruacija na morju

Menstruacija na morju

Pozdravljeni,

drug teden se odpravljamo na morje. 14. letna hči pa še vedno nima menstruacije. Kak nasvet, kako ste reševali zadevo z vašimi najstnicami v tem primeru bi bil zelo dobrodošel.

kaj pa imaš za reševat?

Nabavi ji tampone, pa naj jih uporablja samo v času, ko bo v vodi. Lahko pa ji predstaviš tudi menstrualno skodelico. Pa kakšen painkiller za vsak slučaj.

V glavnem, brez panike, naj ne dobi občutka, da se mora čemu odrekati.

Ena varianta so tableti za prestavitev mensturacije, samo ene imajo kar težave zaradi njih. Ne vem točno kako se jim reče, niso pa KT. Sem v mladih letih enkrapt uporabila pa je bilo vse ok. Ena kolegica pa je imela obupne težave.

Samo, če te prav razumem, nima rednega ciklusa in v tem primeru bo bolj težko s tableti.

Osebno uporabljam menstrualno skodelico, prej pa tampone za plavanje. Samo domnevam, da 14 letnica tega še ni vajena? Obstajajo tudi manjši tamponi. Samo, če ima močno menstraucijo, bodo prešibki.

Aja pa obstajajo tudi plavalni tamponi, menda naj bi bilo držali, da kaj mimo ne steče. Se mi pa zdi, da jih je lažje vstavit, ker so bolj gladki.

Zenske, pretiravate … bo pac imela menstruacijo, ce bo glih takrat, par dni posedela v senci, kaj prebrala … a bo konc sveta … ne, eni bi kar s tableti prestavljali, pa tampone 14-letnici … vsaka stvar terja svoj cas

Odgovor na objavo uporabnika
Kivi971, 21.07.2021 ob 22:25

Zenske, pretiravate … bo pac imela menstruacijo, ce bo glih takrat, par dni posedela v senci, kaj prebrala … a bo konc sveta … ne, eni bi kar s tableti prestavljali, pa tampone 14-letnici … vsaka stvar terja svoj cas

Kivi, kaj pa, če ima dolgo menstruacijo? Pri meni je menstruacija dolga cca 14. In ja, 100x sem bila zaradi tega pri ginekologu.

In, ko sem bila 14 stara, je bila krajša, a vendar 7 dni dolga. Si predstavljaš, da greš na dopust, si želiš plavat, ampak pride menstraucija, konec jo je, ko je konec dopusta. Super a ne?

Še sreča, da imamo tampone in menstrualne skodelice.

Še dobro, da obstajajo načini, da to rešiš in vseeno lahko plavaš. Je pa za mlade punce bolj nerodno, če še niso vajene tamponov.

Kaj v vseh teh letih še kar niste pogruntali kako z menstruacijo? Naj uporabi tampon, ko pride iz vode naj si ga takoj zamenja in je to to. Lahko poskusi tudi z menstrualno skodelico, kakor hoče. Če ji bodo te rešitve ok naj se kopa, če ne pa pač par dni ne bo v morju. Proti koncu menstruacije in s tistimi tamalimi tamponi pa se tudi ja da komot kopat on zdržat. Ne je obremenjevat s tem, če ima že menstruacijo, se mora sama naučit upravljat s temi zadevami, saj ima internet poln vsebin za mlade, naj se izobrazi, vi pa jo lahko usmerite.

Iz česa vse ljudje delate konec sveta.

Odgovor na objavo uporabnika
Nikoncsveta, 22.07.2021 ob 01:06

Kaj v vseh teh letih še kar niste pogruntali kako z menstruacijo? Naj uporabi tampon, ko pride iz vode naj si ga takoj zamenja in je to to. Lahko poskusi tudi z menstrualno skodelico, kakor hoče. Če ji bodo te rešitve ok naj se kopa, če ne pa pač par dni ne bo v morju. Proti koncu menstruacije in s tistimi tamalimi tamponi pa se tudi ja da komot kopat on zdržat. Ne je obremenjevat s tem, če ima že menstruacijo, se mora sama naučit upravljat s temi zadevami, saj ima internet poln vsebin za mlade, naj se izobrazi, vi pa jo lahko usmerite.

Iz česa vse ljudje delate konec sveta.

Se strinjam z večino napisanega. Ne bi pa 14 letnice usmerila po informacije na internet, ker bo poleg tega, kamor jo bo mama usmerila, našla še cel kup neumnosti in “life hacks”, ki lahko za neizkušeno punco predstavljajo kar veliko tveganje, ker ne bo ločila zrnje od plevela. Po mojem mnenju ima mama nalogo, da jo na tem področju izobrazi in ji predstavi različne možnosti.

Drugače pa ja, skodelica ali tamponi so še najboljša rešitev.

Njami!!! Meni je vsec lizat ko ima zenska menstro!

Men je moja mami pred dobrimi 20 leti pač dala tampone z kratkimi navodili: uporabi samo kadar se greš kopat!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close