Menorca
Živjo!
Ja, očitno res še ni ravno obiskan otok…
Zanima me kako je kaj z klimo oz. ta hotel Los Delfines, ki ga ima kažipot nima klime in če se da ponoč spat, ker iz Ibize sem dobila inf. da so brez klime skoraj umrli. Pa če ti ni odveč še mal napisat kakšno je tvoje mnenje …plaže, najem avtomobila, cene….
Upam, da te nisem preveč zasula z vprašanji!
najlepša hvala
A.
Živjo!
V hotelu Los Delfines po sobah res ni klime, imajo jo samo v jedilnici. Sama nisem imela problemov s spanjem, nekateri pa so jamrali, da bi bilo najbolje spati na balkonu. Podnebje je zelo vlažno, vendar se kar hitro navadiš. Cene so podobne našim, malo dražje. Coca- cola stane od 1.5 do 2 €, pivo od 2.3 do 4.5 €. Bencin pa je 0,8 €. Ponekod je tudi dražji, tako da se splača pogledat. Rent-a car pride 39.5€ na dan. Dobiš pa popust, če ga vzameš za več dni.
Plaže so zelo očarjive, vendar je potrebno (do meni najboljših) malo hoditi. Všeč so mi namreč samotnejše plaže. Bolj obljudene pa so dostopne z avtomobilom. Ceste so slabe, razen glavne iz Moa do Cuittadelle.
Meni je bilo zelo všeč, ker res ni tako turistično. Lp
Restavracije so uredu, kakšnega nočnega življenja pa nisva prav preiskušala. Kolikor so govorili drugi, pa je kar uredu. Drugače je Los Dekfines hotelsko- apartmajsko naselje in imajo že kar tam veliko restavracij, lokalov in tudi diskotek. Zelo uredu pa se nama je zdelo v Ciutadelli, ki je 4 km oddaljena od hotela. Zvečer imajo zunaj razne koncerte ( midva sva naletela na rock ).Trgovine in rastavracije so odprte dolgo čez polnoč, tako da se kar nekaj dogaja. Baje je pa en nočni lokal v eni podzemni jami in kolikor sem videla takrat na TV mora biti noro. Že vstopnina je 15€.
Aja, hrana v hotelu je uredu, okusna, vendar nič spektakularnega.
Vreme je poleti vedno uredu, ker nikoli ne dežuje (menda). Dež pada šele v oktobru in novembru.
Izleti so, vendar cen ne vem. Vendar v Ciutadelli. Midva sva šla z agencijo v glavno mesto Mahon in takrat smo se tudi peljali z ladjico po pristanišču. Izlet je bil uredu. Če te še kaj zanima, kar vprašaj! LP
Forum je zaprt za komentiranje.