Menopavza – kdaj se pojavijo znaki?
Ne želi si spremljevalne znake,kot jih ti navajaš. Sodelavka ima pri 47 letih te znake,kar močne ima še vedno men.redko,ki včasih traja samo dva dni.
Men so jo umetno prekinili pri 35 letih zarad hormonsko odvisnega raka. Sem mislila,da se mi zmeša,vročinski na 15 minut,v 5 letih se ne spomnim,da bi 1 uro neprekinjeno spala,bolečine v kosteh,……..
Zdaj sem po končani terapiji (1leto) končno dobila menstr.ti ne moram opisat kakšna sprememba,olajšanje,spim 8 ur neprekinjeno,če ne bi imela budilke bi verjetno prespala ves dan :))))
sem imela pri pred 4o-deseto nekajkrat podaljšane cikluse, potem parkrat rdne, potem na 15 dni in potem se je še malo pokazalo in konec pi 42-tih. Nobenih težav, nobenih valung, nič visokega pritiska. Hodim redno na preglede.
Res se včasih vprašam, ali je to normalno? Spomnim se dodelavk, kako so nekatere zakuhale pred menoj..
Glej, spet imam valungo, je rekla, rdeča kot kuhan rak.
Pri meni ni bilo nobenih posebnih znakov. Menstruacije zadnja leta, tam nekje od 45. do 52. leta, točne skoraj na uro, kot nikoli prej. Potem so mi v enem letu ene 3 izostale, nakar sem bila brez 10 mesecev, sem že mislila, da je konec, pa se je M spet pojavila. Zdaj je že spet cca 10 mesecev od te zadnje in upam, da je pa zdaj definitivno konec. Kakih bistvenih težav nisem imela, lani se mi je par mesecev dogajalo, da mi je občasno, podnevi ali ponoči, postalo za nekaj trenutkov malce vroče. Ampak nič takega kot so mi opisovale nekatere prijateljice, ko jih je tako oblivalo, da so se morale preoblačit.
Skratka, mena je lahko tudi čisto brez kakšnih posebnosti. Pri nas je to zgleda v žlahti, mama ni imela kakšnih posebnih težav, niti teta in babica po očetovi strani ne.
Ali se velik gibaš? Kakšna je tvoja prehrana in ali si bolj močna? Ali si imela kdaj probleme s ščitnico? Ali si imela boleče in dolge menstruacije in itd.
Ne vem zakaj nekatere tako zadane, nekatere pa gredo tako na lahek način skozi?[/quote]
Kar se gibanja tiče, sem bolj lenuh… 🙁 Prehrana mislim da je kar ok, jem VSE, razen mastnega mesa, ki ga ne maram že od otroštva. Celo življenje sem bila bolj suha, no zadnje leto sem pa dobila malo trebuščka, zgleda posledica let in menopavze. Nikoli nobenih težav s ščitnico ali čem drugim. Menstruacije so bile kar se trajanja tiče v mejah normale, pa zelo boleče.
Evo, vse sem odgovorila, če kaj pomaga 🙂
Ali se velik gibaš? Kakšna je tvoja prehrana in ali si bolj močna? Ali si imela kdaj probleme s ščitnico? Ali si imela boleče in dolge menstruacije in itd.
Ne vem zakaj nekatere tako zadane, nekatere pa gredo tako na lahek način skozi?[/quote]
Kar se gibanja tiče, sem bolj lenuh… 🙁 Prehrana mislim da je kar ok, jem VSE, razen mastnega mesa, ki ga ne maram že od otroštva. Celo življenje sem bila bolj suha, no zadnje leto sem pa dobila malo trebuščka, zgleda posledica let in menopavze. Nikoli nobenih težav s ščitnico ali čem drugim. Menstruacije so bile kar se trajanja tiče v mejah normale, pa zelo boleče.
Evo, vse sem odgovorila, če kaj pomaga :)[/quote]
Hvala za vse odgovore. Bolje biti pripravljen, kot pa presenečen.
Forum je zaprt za komentiranje.