Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Menopavza

Menopavza

Za tiste, ki ste že v menopavzi – se je kateri zgodilo, da je imela dokaj redne menstruacije, potem pa kot bi odrezal nobene več?
Nimam je že 7 mesecev, kakih drugih težav k sreči tudi ne, ginekologinja pravi, da je to predklimakterij. In da mogoče menstruacijo še dobim nazaj.
Ste začele ob prvih znakih jemati kaka prehranska dopolnila?
Stara sem 47 in ker sem zelo pozno dobila prvo M, se mi zdi zelo čudno, da je mena tako zgodna.

Kaj je to menopavza?

https://med.over.net/clanek/i19985/?utm_source=forum&utm_medium=sorodnevsebine&utm_campaign=SorodneVsebine

Jaz sem imela do 53 .leta povsem redne menstruacije, nekega dne je enostavno ni bilo več, kot bi odrezal. So pa bili jajčniki še nekaj aktivni kakšno leto, občasno sem čutila bolečine in enak občutek, kot med ovulacijo. Nisem šla h ginekologu. Drugih simptomov nisem imela.

Pri meni se je začelo z nerednimi M, včasih na 3 tedne, včasih na 2 meseca. To je trajalo kake dve leti, zdaj že pol leta ni nič… Stara sem 48.
Sestra je 5 let starejša od mene in ima še vedno čisto redno M, tako da nikoli ne veš, tudi v genih ni vse.

Stara sem 49, tudi pri meni se očitno začenja. Menstruacije nimam od januarja, občasno me zakuha v obraz, kot bi me brez razloga oblila rdečica, prej se mi to nikoli ni dogajalo.

Tudi mene zanima, če katera kaj jemlje, za blažitev teh težav. Pripravkov je na trgu polno, nimam pojma kaj kupiti.

Kako lep odgovor. Glede na to, da si moški, pa se imaš za nekega vseveda o menopavzi, si le malo pogooglaj še besedo ANDROPAVZA. Pa preberi si, da boš vedel, kaj pa morda tebe še čaka…..če že nisi tam. Pa srečno!

Tale moški vseved ima kar prav. Takoj po seksu se je spet pojavila.
Mona, 52.

To je tudi res.

Lahko da ima stresno obdobje, je shujšala…druge zdravstvene težave?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close