Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek menjava ventilov na radiatorjih – problem

menjava ventilov na radiatorjih – problem

Radi bi menjali ventile na radiatorjih, kar lahko naredimo samo pri spraznjenem sistemu. Ker smo vezani na daljinsko vodenje (TOM oz EnergetikaMb), sem celo poletje čakala, da nas obvestijo, kdaj bo sistem izpraznjen – vsaj vsako leto do sedaj so nas obvestili o času, ko lahko izvedemo vzdrževalna dela. Po novem pa upravnik trdi, da je storitev “treba plačat”, da se moramo preko njih dogovorit z distributerjem o praznjenju ter da “zaradi enega, ki si hoče menjat ventile” tega res ni smiselno delat. Že dalj časa nismo zadovoljni z delovanjem upravnika, zdaj pa mi gre že para iz ušes. Ali mogoče kdo ve, če je kje kakšna zakonska določba, ki uporabnikom omogoča vsaj nekaj pravic. Na strani od Energtike nisem našla čisto nič pametnega. Hvala, lp

poglej in dobro preglej pogodbo ki si jo podpisala

sicer me pa zanima ali nimate priklopne omarice, kjer zapreš ventile, spustiš samo svoj sistem in delaš.

Tega v večini starejših blokov ni – tudi zato, ker ni bil nihče tega pripravljen plačat. Je treba spustiti vodo iz celega sistema.

Tega v večini starejših blokov ni – tudi zato, ker ni bil nihče tega pripravljen plačat. Je treba spustiti vodo iz celega sistema.[/quote]

ne rabiš tega, le pravega mojstra z orodjem moraš dobit, to sploh ni noben problem, če je voda v sistemu.

Točno to, smo v starem bloku, bom pa preverila, če se da kje zapreti. hvala, lp

Na žalost praznjenje sistema za centralno ogrevanje ni zastonj. Najmanj je treba računati delo hišnika ali vzdrževalca, potem pa še strošek vode za ponovno polnjenje. Pri večjih objektih ta ni zanemarljiv in se pojavi vprašanje, kdo bo to vodo plačal. Kadar se opravlja generalno vzdrževanje ali se za posege odloči več strank, se porabljena voda razdeli med vse. Pri posegu v enem samem stanovanju pa je mogoče uporabiti t.i. “zamrzovanje” cevi. Na primer na Obali je zaradi pomanjkanja vode in varčevalnih ukrepov izpraznitev centralnih sistemov trenutno sploh prepovedana in tam druge možnosti kot zamrzovanje sploh nimajo.

Živim v bloku in ravno pred 14 dnevi smo zamenjali ventile. Firma, katera mi je menjala je rekla, da mi lahko zamenjajo kljub temu da je voda v radiatorjih. In so mi res. Ne pusti se nategniti in nekaj plačati upravniku kar sploh ne sme zaračunati. Trajalo je pa cca. 20 min za radiator. Če te zanima kaj več pa pusti svoj kontakt, da ne bomo delali reklame tukaj 🙂

itak234, hvala
aleksandra.info@gmail.com

Pri Stainvestu bi se morali vsake toliko vprašati, za koga delajo. Uporabniki pa, če so vredni zaupanja. In jim to ob nezadovoljstvu dati vedeti. Moja izkušnja z njimi je, da jih je treba gnjaviti še in še, da ti sploh dajo odgovor. In vedno jih moraš ti loviti. Kot da jim odnos do strank nekako ne gre najbolje. Pa v 21. stoletju smo. Žal. Res upam, da bomo izbrali drugega upravljalca ali pa da se bodo poboljšali. Pa tako malo je treba.

Dobite monterja, ki ima aparat za zamrznitev cevi in ventile vam bo zameljal tudi, če je voda v sistemu. Bo sicer treba nekaj plača, vendar najceneje.

Žena od monterja

Že dalj časa nismo zadovoljni z delovanjem upravnika, zdaj pa mi gre že para iz ušes. Ali mogoče kdo ve, če je kje kakšna zakonska določba, ki uporabnikom omogoča vsaj nekaj pravic. Na strani od Energtike nisem našla čisto nič pametnega. Hvala, lp

Še stotič bom napisal da enostavno ne razumem takšnih zapisov.

Če ste nezadovoljni s slabim (!) upravnikom ga zamenjajte z boljšim. Zamenjava je preprosta, odpovedni rok je ponavadi tri mesece, novi upravnik pa bo vsaj dve ali tri leta (nova metla) dobro skrbel za vas. Ker ga zato tudi plačujete.
In ko svojega dela ne bo več dobro opravljal, ga ponovno zamenjajte.

Ventile lahko zamenja vsak malo bolje tehnično opremljen vodovodni instalater z zamrzovanjem delčka cevi na dotoku in iztoku vode iz radiatorja.

Lep pozdrav,
Mag dom
Gorazd

Prosim, če mi pošljete naslov “mojstra”, ki bi mi opravil menjavo ventilov na radiatorjih v bloku.
Hvala, lep pozdrav
Vito L.

Pozdravljeni, z menjavo radiatorjev v Ljubljani se ukvarjam od leta 2011, poznam vse vrste ogrevalnih sistemov, radiatorjev ter nudim storitev menjave radiatorjev in radiatorskih ventilov z zamrzovanjem cevi. Moj kontakt: 031 461 775 ali email: instalacije.lukacek@gmail.com

Se povej da po radiatorju racunas 100 eur za usivo zamrzovanje. Kje je se ventil + ostalo.

U Lljubljanu ste glede tega sami oderuhi. Se ne cudim da se prek mona reklamiras.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close