Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem menjava punta za punto grande?

menjava punta za punto grande?

Je smiselna menjava 3 leta starega odlično ohranjenega Punta za novega Grandeta?
Izgubim veliko, če se odločim za to drugo leto? Boljše počakat ali pohitet? Je precejšnja razlika v ceni za 3 kot za 4 leta starega Punta?

Jah, če hočeš v vsakem primeru zamenjat avto, je gotovo boljše, če ga zamenjaš letos, saj je avto vsako leto manj vreden. Mogoče se ti najbolj splača zamenjati avto staro za novo…

LP

Ha ha ha ha…!!! Ali G, avto je res vsako leto manj vreden ampak vsako naslednje leto manj izgubiš…

Jah to maš prav samo, če je napisal, da razmišlja ali naj avto letos zamenja ali drugo leto, se mi zdi, da bo moral manj letos doplačat za novega kot drugo leto saj je letos vseeno več vreden. Se ti ne zdi? No drugače pa avto največ izgubi na vrednosti v prvih 2-3 letih tako, da menjava ravno smiselna ni…

Kolk izgubiš na avtu, je brezveze gledat za obdobje 2-3. let.
Realno je treba gledat skozi 5-7 menjav avtov in 15-20 let. In tisti bunkeljni(zelo milo rečeno), ki komaj naberejo za NOV avto in ga zamenjajo čez 3-5 let , naj si naredijo malo računice za tako obdobje. Ne pa da računajo kolk MAL stroškov so imeli z novim avtom( s tem da je v garanciji, kasko,…). Ajde, menjalci novih konjičkov, primte svinčnik v roko.
Zame osebno katerikoli avto ni vreden več kot 1000-1500 eur. In jih tudi kupujem za tak denar. Popravila in vzdrževanje v treh letih ne presežejo vrednost avta, prodaš ga lahko še vedno z minimalno izgubo…

Mal sem zabluzil . Sem premišljeval kaj vse bi si ljudje še lahko privoščili za denar, hranjen za nov pleh….

Seveda si zabluzil, nekaterim pač nekaj pomeni nov avto, drugim pa hišni kino za 20.000 €ur…in kdo sem jaz, da bi jih lahko sodil?

Je pa velika razlika med nekom ki nov avto kupi z lahkoto, drugi pa ga komaj dobi na puf, pol pa gaga pet let. Pol pa jovo na novo. Ma če pa vlagaš v nekaj kar ostane vredno ali celo obogateno, je pa druga pesem. Tipičen primer so vzajemni skladi, kjer ti bo vsak broker razložil kako v desetih letih prideš iz nule do avta, vrednega 20.000 eur in ti še 40.000 eurov ostane.

Ni treba filozofirat…v zadnjih nekaj mesecih je marsikdo izgubil precej več denarja v vzajemcih…

Tisti ki so se usrali. Zdej je treba kupovat.

Čudi me, da kljub temu, da to veš se še vedno voziš z avti za 1000 € namesto s tistim za 20.000€ in 40.0000€ v žepu?

Lahko bi se vozil z avtom za 100.000 eur………pa sem jih raje vložil v bajto!!

Vozim se pa z avti za 1000 eur, ki imajo popolnoma vso opremo. Še nov Golf za 20.000 eur je nima tolk!!!

Ma DRRR spet neki bluzi, ko bi vsaj odgovoril na vprašanje.
Moja ženka ima Puntota, kmalu bo star 4 leta.Avto dela odlično (moram potrkati), porabi 6.3l/100km mešane vožnje in sva tudi razmišljala o menjavi za ta novega.Pa me ta ni nekako prepričal, saj ne rečem…je večji, kao lepši…Samo zakaj menjati dobrega konja?Predvsem pa sedaj ogromno izgubiš v denarju.Raje se še 3 leta vozi s tem, medtem dajaj na kupček potem pa v salon po novega, brez kredita.

Punto je skret…

New Report

Close