Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem menjava pogonskega jermena pri Peugeot 307

menjava pogonskega jermena pri Peugeot 307

Pozdravljeni,

imam Peugeot 307 (1,6), letnik 2004 in 75.000 km. Avto je namenjen pretežno mestni vožnji. mehanik vztraja, da moram v kratkem zamenjati pogonski jermen, češ da je avto že toliko star (ni omenjal, da bi bil jermen v slabem stanju, temveč, da avto mogoče res nima veliko kilometrine, da pa je že nekaj star). Ga zamenjam ali ne?

Tina

Zobati jermen se menja glede na priporočila proizvajalca, kar je med 90 in 120 tisoč kilometri in najkasneje po 5-ih letih, kar nastopi prej. Se pravi, da v tvojem primeru kilometrina ni problem, je pa problem starost. Drugače pa zobati jermen ni tak strošek, problem je, ker je potrebno zamenjati še napenjalce, vodno pumpo, mikro jermen,…. vendar bi morala zrihtati za cca 500€.

Uglavnem ceneje je to zamenjati pa imaš mir za naslednjih 5 let, kot da ti strga jermen in ti pokrivi ventile in po možnosti še uniči glavo in odmično gred, kar pa bi bil strošek nekaj tisoč €.

LP

pozdravljeni
kupil sem 307 2,0 hdi 90ks,in sem kot vesten voznik uredil abc nakupa avta,mehanik je zamenjal jermen,šponer in ostalo.ko je obračal gred na roko je bilo u redu,ko je avto vžgal,je zaropotalo in se ugasnil,a mi lahko kdo pove kakšna je možnost prežitja motorja,ker gred se še obrača na roke
zlato

New Report

Close