Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Menjava avta z napako v garanciji-za m*

Menjava avta z napako v garanciji-za m*

V spodnjem postu sem zasledila, da na tvojem fordu ne uspejo odpraviti napake, rekla si – sedaj so na vrsti zakoni.
Zanima me kakšni so postopki, razen tožbe seveda (velik finančni zalogaj in dolgotrajnost postopka), da ti dejansko dajo novo vozilo, oz. vrnejo denar.
Sama imam namreč podobne težave z avtom v garanciji, napake pa ne odpravijo.
LP, Mina

Končno, ravno včeraj so se odločili, da dobim nov avto. Oziroma itak sama vem, da imam 4 možnosti, odločitev pa je moja: nov brezhiben avto, povračilo kupnine, odškodnina, če bi hotela voziti se s tako napako, popravilo napake.
Ker mi je ravno ta avto všeč, sem se odločila, da jim dam še eno možnost: zamenjava z novim, enakim, brezhibnim. Pred prevzemom bom naredila kakih 50 km s hitrostjo, ki je pri sedanjem vzrok za vibriranje.
Izsiliti, dobesedno, pa moraš vse. Jaz sem morala težiti za nadomestno vozilo, za povračilo goriva, ki so ga oni porabili za testiranje uspešnosti svojega servisa, zapisnik o servisu oziroma delovni nalog … NIKOLI NE GREM VEČ DOMOV S SERVISA BREZ ZAPISNIKA O PROBLEMU NA AVTU … Ker potem nimaš nobenega dokaza, da je ta problem sploh bil opažen, zaznan, reševan.

Pri nas je v takem primeru pomagal odvetnik. Njihovi reklamacijski službi je poslal dopis, v katerem so bile opisane vse napake in kaj od tega so popravljali in česa niso popravili. Sicer smo se še nekaj časa pregovarjali s prodajalcem, na koncu so avto zamenjali. Naslednji ni bil z nič manj napakami in smo se ga po letu dni rešili. Na vašem mestu bi zahtevala povračilo kupnine in se odločila za drugo znamko avtomobila.

in kateri model in katere znamke je bil????

Če tega ne poveš, potem tvoj post nima nobenga smisla…

Če si mislil mene – gre za avto Renault Scenic 1,9 dci.
Tudi mi imamo vse delovne naloge o popravilih servisa, več dopisov poslanih na reklamacijsko službo, zadnji dopis je bil celo s strani ZPS, a avta ne zamenjajo. Vsakič ko pridem na servis nekaj menjajo ali popravijo. Gre pa zato, da se avto sredi vožnje samodejno ugasne. To se je zgodilo najmanj 5 krat, bodisi pri 80, 70 ali 40 km/h. Računalnik izpiše ESP/ASR FAULT in avto ugasne. V bistvu smo bili zmeraj v življensko nevarni situaciji.

Zato sem spraševala, kako še lahko dosežem, da avto zamenjajo.

LP, Mina

Kupi avto druge znamke, tako kot je predlagala Alenka. Pa kako zanesljivejšo znamko z boljšo elektroniko izberi.

Pokliči na tržni inšpektorat v LJ. Oni te bodo vodili.

New Report

Close