Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Menjava avta?

Menjava avta?

Pozdravljeni.

Imam nov avto star eno leto 1.6 TDI. Z njim vozim relacije približno 120 km dnevno. Sedaj pa se mi obeta nepredvidena sprememba, kjer bi z njim vozila le še okrog 15 km na dan. Kaj storiti? Menjati avto ali voziti obstoječega in upati da ne bo vplivalo na filtre? Ali bi bilo dovolj, če bi npr. za vikend vozila na daljše proge? Avto mi je seveda škoda menjati, če pa bi nastajala nepopravljiva škoda, pa mi verjetno ne bo ostalo drugega.

Hvala za mnenje.

Lep pozdrav.

Kaj je ceneje? Pljunit 2, 3, 5 tisoč zraven za drug avto ali menjat filtre parkrat v naslednjih letih? Če pa mislite DPF filter, pa se tudi ne bo zapacal kar tako, 15 km se avto že ogreje in dela regeneracijo.

Odgovor na objavo uporabnika
ewdg5, 18.10.2021 ob 11:58

Kaj je ceneje? Pljunit 2, 3, 5 tisoč zraven za drug avto ali menjat filtre parkrat v naslednjih letih? Če pa mislite DPF filter, pa se tudi ne bo zapacal kar tako, 15 km se avto že ogreje in dela regeneracijo.

Hvala za odgovor. Mogoče sem napisala malo nerodno. Mislila sem DPF filter. Ko sem brala po netu sem zasledila, da novi dizli na kratke relacije niso primerni. Delala bi 2x na dan po 8 km in ravno zato me skrbi, da bi crknil DPF filter.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close