Menjala bi službo
Trenutno delam kot vodja oddelka, dipl. eko., plača okoli 1.200 eur. Gospodarstvo.
Razmere so šle čez mejo in čas je, da zamenjam. V podjetju sem že kar dolgo in sploh ne vem kje začeti. Prijatelji mi pravijo, da naj ne norim, da naj bom vesela, da imam tako dobro plačano službo. In ne vem a se samo meni zdi, da to ni nek presežek plače ali so drugje res toliko nižje?
Sori, za vodjo oddelka to ni nujno dobra plača. Je pa seveda odvisno, v kateri branži si, v katerem podjetju, kaj točno počneš, ipd. Verjamem, da nekateri dobijo še manj. Odvisno je tudi od tvojega pristopa – če meniš, da je to visoka plača, potem tako meni. Če meniš, da je prenizka, delaš na tem, da dobiš več.
Kako začeti? No, ena izmed možnosti je, da se prijavljaš na objavljene razpise. Druga je, da se dobiš na kakšnem kosilu s kolegi iz drugih firm. Tretja oziroma ob tem je, če še nimaš, si ustvari LinkedIn profil.
Zelo odvisno je, kakšne so tvoje prednosti in kako znaš to prodati, ter predvsem, kdo zdaj to išče. Ker ne išče se vedno vse povsod, ampak so pač nihanja, tako kot drugje.
Koliko si stara? Predvidevam da ne ravno pod 30 če si vodja oddelka. Ko prideš enkrat na 10+ let delovnih izkušenj je izobrazba brezpredmetna. Jaz sem tudi ekonomist, pa delam čisto nekaj drugega recimo in mi sedaj po 15ih letih ta izobrazba prav nič ne pomaga, ker nimam izkušenj na tem področju. Tako da išči na področju v katerem delaš. Upam da imaš linkedin. Povprašaj pri ljudeh malo. Glej razpise. Pošlji kar ponudbo podjetjem ki te zanimajo….
BTW 1200 (upam da vsaj neto?) je nikakva plača za vodjo oddelka. Kakšen oddelek pa vodiš? Pri nas je začetniška plača za razne skrbnike strank, skrbnike storitev, asistente prodaji….(to so običajno ekonomisti) 1800 bruto. Se ti običajno dvigne po prvem letu dveh na 2000+
Forum je zaprt za komentiranje.