Meni so pa lepe ženske tako uboge
:))))
Ostanejo ti samo predsodki, nobenih žensk!
Drugače pa je v tej temi bolj govora o dvojnih merilih staranja – moški postajajo šarmantni, ženske pa vse po vrsti v odpis (tudi tanajlepše).
Še to je treba debunkat! Ni fer, še manj pa je res! Tudi navaden stereotip.
P.S. tanajlepše se na nek način šele s staranjem poenotijo s preostalo populacijo žensk, ki je že vseskozi pod pritiski družbenih norm o njih fizični ustreznosti, in morda celo prvič začutijo, da so vendarle del … družbe … in to na ne najbolj prijazen način … zanje je celo huje … preostali smo se počasi že imunizirali na družbeno zatohlost … tudi zato privoščljivost zares ni na mestu – imajo več za zgubit kot ‘navadne’ smrtnice.
Lahko je nekdo na videz lep in potem, ko spoznaš njegovo notranjost oz. karakter nisi več takega mnenja. Lahko ti je pa recimo nekdo na videz povprečen, nič posebnega, pa ga njegova notranjost naredi lepega tudi navzven. Misim, da je na tem svetu tolko različnih ljudi in lepota je res relativna stvar. Kar je nekomu všeč, ne pomeni nujno, da je vsem. Vsak ima svoj okus in prav je tako.
Jaz se pa z avtorico v bistvu strinjam. Samo malo bi popravila njeno tezo – meni se zdi, da staranje najbolj prizadane tiste lepotice, ki same sebe dojemajo (so dojemale) kot lepotice. Poznam kar nekaj takih in jim je res hudo zdaj, ko grejo proti 50. Zraven ene take sem čisto resno pomislila, kakšna sreča, da nikoli nisem bila neka ekstra lepotica in sem navajena, da moški ne padajo na kolena, ko pridem v lokal. Ona je imela namreč totalno krizo, ko je novi sodelavec raje flirtal z mlajšo kolegico. Baje se ji je takrat prvič zgodilo, da ni bila ona center moške pozornosti.
Po drugi strani pa poznam nekaj lepotic, ki se s tem niso nikoli pretirano ukvarjale in jim je bilo to nekako postranskega pomena. No, te s staranjem nimajo nič večjih težav kot me, ki smo povprečne.
Zunanjost je zelo pomembna npr. pri odraščujočih najstnikih, v to se pogosto tudi zaljubljajo – ko pa zorimo, pa bi se po moje moralo težišče izbirnih karakteristik, ki jih želimo pri partnerju, premakniti na značaj, osebnost človeka, ker starost vse to (fasado) vzame in ni več ničesar. Ne predstavljam si, da bi lahko živel še s tako prehvaljeno super manekenko, ker če je atrakitvnost edino, kar lahko kdo ponudi, pravzaprav ne ponuja ničesar. Res pa je, da ni meril, zunanjost ne pove ničesar o človeku, tako da je lahko nekdo notranje in tudi zunanje lep, to se ne izključuje, a resnično obstojno in bistveno je le prvo.
Forum je zaprt za komentiranje.