Meni so pa lepe ženske tako uboge
Stalno se sekirajo za svoj izgled, ko so stare tam okrog 40 začnejo padat v depresijo, saj se zavedajo, da so izgubile edino, kar so imele, to je zunanji izgled, notranjost pa itak nikakva, o pameti da sploh ne govorimo…Imamo eno tako v familiji, pa še eno sodelavko, tako da vem o čem govorim. To so res uboge ženske. Hvala bogu, da se nisem rodila taka. Priznam, da nisem lepotica, sem pa, tako pravijo drugi, luštna, simpatična, prijazna, dobrega srca, inteligentna, pripravljena pomagat, skratka imam dosti pozitivnih lastnosti, tako da me imajo ljudje radi zaradi mene ne pa mojega izgleda.
Ma tiste, za katerimi se vsi obračajo in jim stalno govorijo kako so lepe. Tej moji sorodnici recimo vsi govorijo joj kako si ti lepa moški in ženske pa tudi otroci, čeprav za moje pojme ni bogve kaj, ampak dobro naj bo. Samo ženska je glupa kot noč, tako da ji ta lepota nič ne pomaga. In zdaj je glih praznovala 40 rojstni dan in se ji vidi, da je padla v depro, ker pač po 40 mladost in lepota mineta in kaj bo potem revica. Noben ji več ne bo govoril, da je lepa, ma noben je niti povohal ne bo več, saj nima nič drugega za pokazat. Ona je celo življenje gradila smao na zunanjem izgledu, ni pa razvijala notranje lepote in intelegence. A štekaš zdaj pojnt?
Jaz pa opažam nekaj drugega pri lepih ženskah. Kar jih poznam, so vse po vrsti zelo nesamozavestne, kar je meni popolnoma nerazumljivo.
Nobena od teh ni neumna, daleč od tega. Ampak jaz dostikrat pomislim, kako da si zadovoljna v življenju s tako malo, ko imaš pa pamet, izgled, vse.
Mogoče vidijo, da jih večina res sodi samo po videz (kot avtorica, ki ji je lepa avtomatsko neumna) in imajo slabše izkušnje z ljudmi kot povprečni ljudje. Žalostno, pravzaprav.
Ma tiste, za katerimi se vsi obračajo in jim stalno govorijo kako so lepe. Tej moji sorodnici recimo vsi govorijo joj kako si ti lepa moški in ženske pa tudi otroci, čeprav za moje pojme ni bogve kaj, ampak dobro naj bo. Samo ženska je glupa kot noč, tako da ji ta lepota nič ne pomaga. In zdaj je glih praznovala 40 rojstni dan in se ji vidi, da je padla v depro, ker pač po 40 mladost in lepota mineta in kaj bo potem revica. Noben ji več ne bo govoril, da je lepa, ma noben je niti povohal ne bo več, saj nima nič drugega za pokazat. Ona je celo življenje gradila smao na zunanjem izgledu, ni pa razvijala notranje lepote in intelegence. A štekaš zdaj pojnt?[/quote]
Iz tvojega posta je jasno razvidno, da ji privoščiš, da je padla v depro. To se izključuje s tem, kar si napisala o sebi, da si dobrega srca, namreč.
Tebi se ta ženksa nič ne smili, v bistvu si ljubosumna, ker ji vsi govorijo, da je lepa. Tebi se pa zdi, da je že čas, da je kaznovana za svojo lepoto in zdaj si prišla na svoj račun, ker vidiš, da jo res nekaj matra.
Če bi malo poznala astrologijo, bi vedela, kaj se zgodi s planeti ravno pri 40 letih. Ne bi se čudila, ampak bi enostavno vedela,da to vsakega doleti, enim se to sicer bolj odrazi, drugim manj, ampak doleti vsakega.
Ta lepotica bo prišla k sebi, brez skrbi. Pri 43 bo še bolj sijala kot zdaj. In tudi brez skrbi bodi, da je lepa ji govorijo zato, ker to lepoto res seva, ne zaradi videza, ampak ker je v njej nekaj, kar v tebi ni. Tebe tolažijo, ko ti kaj rečejo, njej pa povedo iskreno. Pazi! Še sama si omenila, da ji to rečejo celo otroci!
Začni sprejemati ljudi, take kot so in ne opazuj samo videza. In začni že enkrat sprejemati tudi sebe! Ti bo lažje in postopoma boš ugitovila, da si tudi ti lepa, ker lepota pride od znotraj ven, veš, ne obratno!
No, dejansko je to precej zanimiva tema, če si jo ne vzamete tako samo čez prst, površno … rekla kazala.
Lepi otroci so že v vrtcih in šolah večkrat pohvaljeni in z njimi se vsi več ukvrajajo, pogovarjajo. Bolje razvijejo komunikacijske in socialne veščine in so, pravijo raziskave, nasploh v prednosti pred otroci, ki jih subjektivno jasno, ocenijo kot nelepe.
In potem so lepi odrasli v prednosti pri izbiranju partnerjev, vsekakor imajo neprimerno večjo izbiro, dobivajo boljše ocene, boljše službe ali pa iste službe, ki pa so bolje plačane … menda, da jim celo, če kdaj pridejo pred sodišče zaradi kakšnih barabij, bolj gledajo čez prste in jim praviloma namenijo nižje kazni kot nelepim ljudem.
… je pa k blagoslovu vedno pripeto tudi prekletstvo:
– menda, da še posebno ženske, v času po puberteti padajo v travme, so nagnjene k nevrotičnosti … razlog je pa ravno ta: ko se začne parčkanje, je lepa zunanjost tako velika prednost, da ljudje spregledajo kaj je zadaj. Čutijo se nesprejete kot ljudje, neredko pa so videne tudi kot trofeje (nekdo, ki ga osvojiš, nato pa odsloviš) …
Sicer pa, vir:
Ma tiste, za katerimi se vsi obračajo in jim stalno govorijo kako so lepe. Tej moji sorodnici recimo vsi govorijo joj kako si ti lepa moški in ženske pa tudi otroci, čeprav za moje pojme ni bogve kaj, ampak dobro naj bo. Samo ženska je glupa kot noč, tako da ji ta lepota nič ne pomaga. In zdaj je glih praznovala 40 rojstni dan in se ji vidi, da je padla v depro, ker pač po 40 mladost in lepota mineta in kaj bo potem revica. Noben ji več ne bo govoril, da je lepa, ma noben je niti povohal ne bo več, saj nima nič drugega za pokazat. Ona je celo življenje gradila smao na zunanjem izgledu, ni pa razvijala notranje lepote in intelegence. A štekaš zdaj pojnt?[/quote]
si ti ta sorodnica? (seveda v grdi verziji)
tud tebe verjetno nobeden ne povoha zato pa je to pisarjenje zdej tukaj gor!!!
iz tvojih postov ne izžareva ne notranja lepota ne inteligenca.
ven bruha ena babura po 40, fovšljiva, z nizko samopodobo, inteligenčnim kvocientom regrata in seveda ogrožena od vsake lepotice, ki ji pride na pot.
si ti ta sorodnica? (seveda v grdi verziji)
tud tebe verjetno nobeden ne povoha zato pa je to pisarjenje zdej tukaj gor!!!
iz tvojih postov ne izžareva ne notranja lepota ne inteligenca.
ven bruha ena babura po 40, fovšljiva, z nizko samopodobo, inteligenčnim kvocientom regrata in seveda ogrožena od vsake lepotice, ki ji pride na pot.[/quote]
pa v depri si verjetno tud, ker se sedaj resnično zavedaš, da nikoli v življenju nisi bila lepa, še manj notranje lepa!!! in da si veliko zamudila.
Jaz ga še tudi vedno ne. Ali pa ti je kdo ukradel nik, ker avtorica teme je baje simpatična, samozavestna, inteligentna, vedno pripravljena pomagatai in s kupom pozitivnih lastnosti…. 🙂
To lahko pogojno sprejmem, ne razumem pa tvojega posploševanja zaradi enega primera da narediš tezo za vse lepe ženske. Od kod ti to? Očitno ti zbuja precej frustracij, ki jih na neprimeren način “zdraviš”.
Jaz sem pa taka, da rada pogledam kako so ženske urejene in opazim, če katera izžareva nekaj posebnega. In zelo mi je všeč, če je ženska naravno lepa in ne zaradi šminke. Poznam eno, ki je lepa s šminko, ko si pa to odstrani jo ne spoznam več in lepota izgine. Ostanejo samo naše velike oči ajoj si to res ti??? To pa ni lepota zame.
Bodimo prijazni, pomagajmo si in ne glejmo samo na zunanjo lepoto.
Avtorica posta zdi se mi, da si zelo nesamozavestna. Škoda res.
Tudi ti si lepa verjemi.
Vsake očke imajo svojega malarja.
Samo še to bom dodala potem se pa ne bom več oglašala, saj vidim, da ste vse narobe razumele in da sploh niste zaštekale pojnta. Ampak saj kaj drugega tukaj ni niti za pričakovati glede na povprečen IQ na MONU. Prvič nisem nesamozavestna, prav nasprotno sem samozavestna in odločna ženska, drugič nisem ljubosumna na te kao lepe puhloglavke in tretjič sem srečna, imam zlatega moža in dva prekrasna otroka, imam dobro službo, veliko prijateljev, čeprav nisem lepotica v klasičnem smislu sem privlačna- to so besede drugih in bi lahko zmešala glavo marsikateremu moškemu, če bi hotela. Tako da si lahko vi svoje amaterske psihoanalize nekam vtaknete. Izgleda se vas je dosti našlo v mojem opisu pa ne glede lepote ampak prazne glave.
Prvopišočo ste dobro spucale :)))
… se v bistvu strinjam: ko privoščljivosti sledi še samohvala, drugačnih reakcij niti ne gre pričakovat.
Drugače pa se mi zdi, da je plitkost bolj problem celotne družbe. Družba kot taka daje preveč na fizičen izgled (kar je dejstvo, ne mi rečt, da ni tako, ker dejstva kažejo, da to enostavno je tako). In to, da so zato nekateri zaradi svojega prijetnejšega videza glede na povprečje pozitivno diskriminirani, niti ni toliko ‘krivda’ teh prvih kot je ‘krivda’ na družbi kot celoti. Ker ti prvi so se takšni pač rodilli in to sprejemajo kot naravno danost, to celo slej ko prej (naučeni) pričakujejo. In zakaj ne bi, ko pa je družbena klima takšna, da je to tako močno preferirano.
In seveda je problem, če gre kaj po zlu s tem krhkim atributom (staranje, predsodki o staranju, bolezni, nesreče …) … ampak to je problem predvsem tam, kjer je lastna vrednost prepletena zgolj s fizično pojavnostjo. Ni tako redko, ni pa nujno vedno tako, zato ne posploševat.
Jaz na nek način razumem tudi avtorico, čeravno ji svetujem naj se znebi privoščljivosti in zamere, ki jo goji do pozitivno diskriminiranih. Niso oni krivi. Družba je kriva, da je tako. Privzgojeno nam je, da stvari vidimo tako (kar pa tudi pomeni, da bi se lako prenaučili videti tudi drugače).
eh ti si ena zafrustrirana povprečna punca, ki bi rada bila lepa pa žal ni…zdej se pa tolažiš da si simpatična. lušna inteligentna, prijazna…če rečeš za žensko da je simpatična, pač žal ni čedna, lepa, ampak je neka srednja žalost…žal…s čimer pa seveda ni nič narobe, so take in smo drugačne…kar pa se tiče lepote in pameti…jaz tudi dobro izgledam, celo zelo, pravijo;-)), ampak sem tudi zelo pametna punca in na pamet se tudi zanašam v svoji prihodnosti, ne na svojo lepoto, ki mine(ali pa tudi ne seveda),torej pamet in lepota gresta skupaj..
da lepa ženska ni pametna, s tem se tolažijo samo “nelepe” babe, ki nimajo ne enega ne drugega…
Forum je zaprt za komentiranje.