Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Mene pa zanima kateri je plačilni razred ce mas 7.stopnjo izobrazbe?

Mene pa zanima kateri je plačilni razred ce mas 7.stopnjo izobrazbe?

Mene pa zanima kateri je plačilni razred ce mas 7.stopnjo izobrazbe?

Odvisno od tega, na kakem delovnem mestu delaš … tudi če si magister in delaš kot prodajalec, imaš plačo prodajalca.

za VII. stopnjo je 30. plačni razred. Potem je pa odvisno ali imaš kakšna napredovanja…

Ne vem, če to drži, Barca, ker poznam en primer v Sloveniji. Dela kot prevajalec (za VII. stopnjo izobrazbe + podiplomski študij) in ima od lanskega leta eno novo pogodbo, na kateri piše, da ima II. tarifni razred in ima tudi temu primerno delovno mesto, čeprav dela isto kot pred pogodbo. In ima temu primerno tudi manjše število dni dopustov in manjšo plačo! A dela isto kot prej!?!?! Tako da je v Sloveniji ena sama pokvarjenost in izkoriščanje delavcev!

V gospodarstvu je tako, da imaš plačo tako, kot si jo izpogajaš … v JS je za vsako delovno mesto določeno, v katerem PR štartaš. In tudi če imaš uni izobrazbo in delaš na del.mestu za npr.VI.stopnjo, imaš začetni PR za VI.stopnjo (pa čeprav imaš VII.stopnjo izobrazbe).

To razumem, če dobi delo z določenim tarifnim razredom, pa če je doktor znanosti ali ne vem, kaj še, samo mi je pa podlo to, da ima človek nekaj let delo z določenim tarifnim razredom, nato pa dobi novo pogodbo (je bil prisiljen se podpisati na tako pogodbo, sicer bi dobil odpoved) z nižjim tarifnim razredom (v tem primeru kar pet tarifnih razredov manj), a dela pa isto kot prej, le da ima zaradi nižjega tarifnega razreda bistveno manjšo plačo in manjše število dni dopustov.

Ja in….saj hočete, da se JS plače znižajo, torej?

VII st. JS nekje začnejo z 28 pl. raz.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close