mene pa res zanima…
Spremljam tale forum in se mi poraja nekaj vprašanj. Pa ni provokacija, tako da ne želim odgovorov v tem stilu, sem pa radovedna 🙂
Prebrala sem kar nekaj tem v stilu “kaj bomo danes kuhali” ipd. In zdaj me zanima naslednje; toliko mesa pojeste? Resnično ali…? Naslednje – kaj ne hodite v službo, da pripravljate take menije? Meni to resnično ne uspe, saj se vračam iz službe po 17. ali 18. uri popoldan in mi ni jasno, kako pripraviti kompletno kosilo v dovolj kratkem času. In še nekaj – tele sladice na koncu – kako vam sploh znese toliko pojest?
Me prav zanimajo odgovori, ker meni v najboljšem primeru uspe pojest malo zajemalko juhe, glavno jed z ogromno solate, kako bi pa potem jedla še bogate sladice, mi pa sploh ni jasno. In kot sem rekla, tudi mi ni jasno, kako vam to uspe ob službi, otroki, ostalih gospodinjskih opravilih in hobijih?
Saj ne opravljam, ker itak ne bom povedal kdo to je, ampak zelo pogosto, ko sem kje na kosilu-večerji ne morem verjet koliko ljudje skuhajo in tudi dejansko vse poje-žrejo.Sicer pa se ne čudit, poglej malo okrog sebe pa se ne boš več spraševala, ogromno debelih ljudi, ki se nikoli ne rekreirajo, samo žrejo.Po kosilu gledajo TV in zraven seveda velik kos poceni torte iz marketa (margarina,sladkor,moka) čez pol ure vidiš vse člane družine vsakega s svojo vrečko mastnega čipsa…To sem videl tudi pri mojih sorodnikih.Ženske pri 45 letih in naprej redko jih vidiš da nimajo šlaufnov okrog trebuha (tudi po 3), groza od groze, potem se pa sprašujejo zakaj moža ni nikoli doma, ampak je vsak dan za šankom
Aha… No, saj v bistvu imaš mogoče prav… Zanima me pa tudi, kako to časovno znese ob vsem ostalem. Kaj ljudje ne delajo drugega kot kuhajo? In pa res me zanima, če se v povprečnih družinah je toliko mesa na meso? Ker berem en dan npr. ocvrto, drug dan zrezek, tretji dan ne vem kakšna pečenka itd. Pa meni se zdijo to meniji za včasih, za posebne priložnosti. Ali se morda motim?
Če dobro spremljaš, vidiš, da so tu največkrat posredovani recepti ,izkušnje. Nikjer ne piše, da se to vse skuha in poje (no, ponekod mogoče že). To je bolj forum za izmenjavanje receptov, kuharskih veščin, trikov ipd. Kuha se pa različno.Ponekod 2x na dan (tudi med tednom), ponekod 1x, ponekod se pa med tednom samo izjemoma kuha. Recepte in izkušnje pa pišemo vsi, ne glede na to v katero od teh kategorij spadamo.
Forum je zaprt za komentiranje.