Najdi forum

MENA

Pozdravljeni!
Tudi jaz imam že od začetka leta podobne težave.Stara bom 39 let.
14 dni pred menstruacijo se me loteva mrzlica, naval vročine v glavo in glavobol, vendar mm tudi me peče po grlu kot da bi se me lotevala angina ali pa kot da bi me pekla zgaga. Ali je možno da bi se mi takrat pojavla zgaga??? To traja navadno 2-3 dni potem pa je vse po starem, ampak takrat se počutim res bolano!

Ingrid

Res je ta mena kar nekaj. Pozitivna oseba sem to je sigurno in stara sem 48 , rada bi sicer čim bolj naravno prenesla te predvsem nočne dogodivščine in vam rečem, da je kar mučno sedaj že ene 14 dni. Pomagati pa si moramo nekako a ne! Napetost, pa vročina pa zebe pa vedenjske zadeve sem kar nekaj žalostna, pa ne znam se odločat , pa kar nekaj in še to nimam depre in to ne poznam , je res tole stanje nekaj novega.

Super mi je ko se s sodelavkami in prijateljicami lahko o tem pogovorim, tko sem dobila kar nekaj dobrih nasvetov v zvezi s tem. Sigurna sem , da se bo izboljšalo in se velikokrat nasmejemo s puncami okol tega:O)

Pogumno sem vzela Remifimin, vendar se moram oglasiti čim prej pri zdravnici, ker imam malo težav z krvavitvijo-pa ne vem al je to menstuacija ali kaj, že več kot 14 dni. Povem pa, če ne bo pomagal Remifimin pa vzamem tud kake hormone. Samo, da se tole neha in se normalizira.
Sam po spletu pa ni za preveč surfati, ker potem kar tam prebereš te začne skrbeti, kaj pa če imam…. tole delim z vami.

Sončni pozdrav in lepo je napisala” Kika ” se ji pridružujem v pozdravu vsem nam, ki imamo meno. Juhu

…strinjam se, zdravila so zato, da nam olajšajo bolečine. Teh stvari pri tridesetih letih nisem mogla razumeti. Danes pri 46 razumem in verjamem. Začelo se je pred parimi meseci…kr iznenada vročina, postala sem kr omotična. Menstruacija dvakrat na mesec. Pri zdravniku še nisem bila, sem pa že naročena za naslednji mesec.

…če sama sebe razumem je to začetek mene in me ni nič sram povedati. Če bo zdravnik rekel, da je kaj drugega se bom držala po njegovih navodilih.

Stara bom letos 50 let in sem že 6 let v meni. Torej sem pri 44-tih letih letih ostala brez menstruacije. Zredila sem se za 30 kg, veliko se potim v glavo, valunge so samo še občasne. Spolnost je čudovita, nobene suhosti nožnice, libido je enak kot pred 10 leti, skratka mene razen teh 30 kg ne moti nič. Pravijo da zgledam odlično, da sem večno mladostna in kljub preveč kilogramom nisem nedejavna. Nikdar nisem jemala nobenih hormonskih preparatov in jih tudi ne mislim. Ob dobrem možu in pridnih otrocih je moje življenje izpopolnjeno, mislim da nas je še kar veliko takšnih žensk, ki smo meno sprejele kot naravno in ji ne posvečamo prevelike pozornosti. Mislim da sem šele zdaj začela resnično uživati v vsakem dnevu, ki mi je podarjen, toliko je stvari, ki jih še moram postoriti in veliko, veliko še doživeti.
lep pozdrav!

No moja je tudi na na začetku imene in če je tako hudo kot pravijo, bo v tem času postala še ločenka, ker je imam dosti. Že do sedaj so bili tisti dnevi grozni in se sprašujem kaj mi je tega treba???

Pridružujem se klubu menopavzerk!

Stara sem 46 let, znake predvsem psihične sem opazila že pred cca 4-imi leti, no sedaj sem pa tam. Valunge sem imela 5x na uro ponoči in cca 3x na uro podnevi, torej nič spanja, izmučenost, brezvoljnost, depresija……marsikateri dan sem prejokala. Jezila sem se nad življenjem….Sem pa prebrskala internet, vse raziskave v zvezi z nadomestnim hormonskim zdravljenjem, zelišči……Tudi moj ginekolog mi je predlagal naj poskusim z zeliščnimi tabletami Remifemin. V navodilih piše naj bi se učinek pokazal v dveh do osmih tednih…no vmes sem že skoraj obupala. Zdaj po 7-ih tednih jemanja pa mi je VELIKOOO bolje. Ponoči spim, čez dan začutim enak občutek tesnobe v vratu in trebuhu kot pred valungo, vendar mine brez navala vročine…..Presrečna sem in želim to izkušnjo deliti z vami!!!!!

Jupiii sedaj pa uživam to novo svobodo brez menstruacij na dopustu, brez kupovanja vložkov…….

Nalica, tole je pa tako, kot bi napisala jaz. Ista leta in iste težave. Priporočam še ženšen za boljše delovanje nadledvične žleze, ki je tudi pomemben dejavnik pri uravnavanju spolnih hormonov, predvsem pa blaži stres. Končno sem prišla do enega stanja, ki je vsaj malo obvladljivo.Trajalo je sicer kar nekaj let, da sem ugotovila, kaj je narobe z mano, ampak zdaj vsaj vem… Ginekologinja je namreč rekla, da pri mojih letih (začetek pri 40-tih) to nikakor ni klimakterij, pa sem ji kokoš verjela in trpela dalje. Komaj čakam, da tole v celoti mine…

Hope63 me veseli! 63 pomeni da sva isti letnik? Mene so pred štirimi leti pošiljali k psihologu….groza! Vsako leto sem namigovala ginekologu, da je nekaj narobe z menoj in da sumim klimakterij pa se je le smejal češ saj si premlada…..Potem pa kot strela z jasnega ti grozni navali vročine in posledično nespečnost, to je res noro nikoli si nisem predstavljala, da je tako hudo. Tako jeza te popade pa ne veš na koga bi se jezil….kvaliteta življenja res pade. No hormonov pa res nočem, zato sem ti hvaležna za tale nasvet za ženšen. Se dobi v obliki tablet ali kapljic……? Brala sem tudi,da pomaga oves, lan, vsa semena zaradi vitamina E, ki skrbi za elastičnost tkiv…..ja pa suhe slive proti osteoporozi. Veš kaj pa me še jezi….zredila sem se 5kg in zdi se mi, da imam vsak teden 1 kg gor….baje si telo z zadrževanjem maščobe zagotavlja višjo raven hormonov, ampak vseeno moram to ustavit. Imaš morda enak problem?
Lep pozdrav!!

Nalica, ja letnik je tale 63, ha, ha… Mene so celo prepričali, da sem pol leta jedla antidepresive. Ne smem se spomniti, kako je bilo to grozno. Vse težave so seveda ostale, jaz pa sem upala, da bo bolje, pa ni bilo.. Ej, sploh me niso hoteli posušati, ko sem omenila predklimakterij. Kaj vse sem počela, da bi bila jaz spet jaz… Poznaš knjigo Žensko telo, ženska modrost? Zagotavljam ti, da boš v njej našla vse kar rabimo vedeti ženske o obdobju, ki ga preživljamo, ko se poslavljamo od rodne dobe. Najbolj te bo razveselilo, da je v knjigi kar precej nasvetov tudi o ohranjanju telesne teže. Knjigo je napisala ženska – ginekologinja, žal si imena nisem zapomnila, čeprav imam knjigo doma. Ja, kilaža je težava. V tem obdobju se zrediš tik tak, shujšati pa praktično ne moreš, če v kopmletu ne spremeniš prehrane in seveda poskrbiš za gibanje. Jaz se kar dobro držim, je pa res, da ne jem sladkorja in vsega, kar je iz bele moke.
Ženšen jaz kupim od Herbiona in je v obliki kapsul. Lahko ga jemlješ 30-60 dni, če se ne motim, potem moraš za mesec prekiniti. V tem času jemljem Rhodiolo, ki ravno tako uravnava delovanje nadledvične žleze. Večinoma sem kar dobro, težave imam le včasih zjutraj, ko se kakšne dve uri ne spravim v funkcijo in imam občutek, da imam čez možgane pokrov. Lahko, da je to samo nizek pritisk sam po sebi ali pa je ta nizek pritisk posledica hormonskih žurk. Imaš ti tudi kaj podobnega? Lep dan tebi in vsem ostalim želim!

Kaj smatraš za hormonske žurke?

Glej, jaz sem si kontrolirala hormone v slini v enem laboratoriju, ki se ukvarja s tem. Pred totalnim padcem estrogena sem imela le-ta v presežku oz. v totalnem neravnovesju s progesteronom. V obeh stanjih sem imela hude težave, ampak med seboj malo drugačne. Temu jaz pravim hormonske žurke.

Hope-generacija, evo letela sem v lekarno in že jemljem Ginseng od Nutrilab (upam da je tudi ta ok?) vesela sem vsakega nasveta tako, da grem danes po knjigo v MK….Hranim se v redu v stilu Montignaca) obožujem pa oreške, zelenjavo, sadje, ovsene kosmiče…..tako da me nese količina-zdaj pa sploh. Celo življenje sem lepo čuvala težo in jo držala, zdaj pa hop 5 kg gor! No tolažim se, da vsaj zdravo jem! Mi pa tudi ščitnica tudi slabo dela (jemljem Euthyrox), holesterol imam pa povišan že kar cca 10 let, zdaj še malo bolj na 7,8. Vglavnem vesela sem da valung ni več, obenem se pa bojim da so se le potuhnile…..Hope koliko pa si imela na zadnje vrednost FSH in LH? Lepe sončne pozdravčke!

Nalica, do merjenja vrednosti FSH in LH jaz sploh nisem prišla, ker je moja ginekologinja rekla, da moje težave nimajo veze s tem. Za kontrolo hormonov iz sline sem se odločila sama, ko sem slišala za eno gospo, ki se ukvarja s tem (ima uradni laboratorij).Preiskala je vrednost spolnih hormonov in delovanje nadledvične žleze. Spomnim se (izvida včeraj nisem našla), da je bila ob rezultatu vrednostna tabela za primerjavo, ampak ona je meni vsaj za estrogen in progesteron razlagala o optimalnem razmerju. To je bilo pri meni 8x prekoračeno. No, da skrajšam, potem se je ta prekoračitev v roku pol leta obrnila v toatalni manjko estrogena in jaz sem k sreči našla Remifemin. Sem jemala tudi Ekofitoestrogen, ampak meni ni pomagal. Sploh si s sojo kot hrano in tudi s sojinimi pripravki nisem najbolj kompatibilna. Ja, tudi jaz imam še druge težave – Hashimoto (ščitnica menda dela še normalno) in tudi povišan holesterol. Nazadnje je bil nekje okoli 7. Tako, same luštne stvari. Veš, nekje v tisti knjigi, ki sem ti jo priporočila, če se prav spomnim, piše, da se po koncu te kalvarije, rodi nova ženska. Upajmo, da bo res tako… LP

Zanimivo kako naju približno na enak način “heca”. No najhuje je upam mimo, tu mislim na hude valunge, samo še teh par kil dol pa smo. Hope zahvaljujem se ti za vse informacije in ti želim čimprejšnje novo rojstvo!!!

Hope, včeraj sem začela brati “Žensko telo ženska modrost”….in nisem mogla nehat. Knjiga je fantastično napisana in se bere kot roman saj ta ginekologinja lepo opisuje tudi svoje življenje, ki pa je neverjetno podobno mojemu. Zelo sem ti hvaležna, ker si mi jo priporočila, žal mi je ker jo nisem prebrala že 10 let prej…no morda je takrat ne bi razumela! Komaj čakam, da pridem domov in berem naprej…..
Sem te pa želela vprašat še ali se tudi tebi zadržuje voda v telesu in kako to odpraviš. Poskusila sem z neko zeliščno tinkturo ne spomnim se imena…neka “zlata….ne vem..no v glavnem nič mi ni pomagalo.

Stara sem 52 let. Menstruacijo imam redno. Prav ta teden bi jo spet morala dobiti a je ni. So pa že cel teden vsi znaki, ki jo najavljajo (zbadanje, napetost, premiki, pokanja…), Vse to kar predolgo traja le menstruacijepa ni (noseča nisem). Zanima me če je to običajno ali naj grem k zdravnici, pa še stavkajo nekaj. Imam tudi 5 cm miom. Kakšna izkušnja, nasvet? Hvala, Tina

Pozdravljene,
prebiram vaše izkušnje…imam sledeče težave…stara sem 43 let menstruacijo imam še kar redno le par dni zamika, od nekdaj bolečo, če ni boleča pa me boli glava. Že od začetka leta se mi je že 4x zgodilo sledeče…nočno potenje, mrzlica, slabost bolečine kosti, mišic kakor, da prebolevam gripo. Vsakič sem dobila antibiotike Ospen,nazadnje Primotren, ker sem naredila jetrne teste (povišan bilirubin ) in pregled urina, kjer so povišani eritrociti.
U glavnem je moje počutje za en dre…. vsi okoli mene pa govorijo, da sem v predmeni. Sem razdražljiva, nervozna, spreminjam razpoloženje…
Kaj mislite ve ?

Villas,

Mislim, da se s takimi simptomi kot si jih navedla; nočno potenje………..ni za hecat. naj ti zdravnica za začetek da pregledat ženske hormone (FSH; LH in Estradiol) če bo tukaj vse ok pa raziskuj naprej. Mislim, da za takimi znaki lahko stojijo tudi hude bolezni….
Seveda si pa že lahko v predmenopavzi, ampak to se bo vse videlo na krvi.
Vso srečo!!!

Imam podobne probleme kot NENA.Stara sem 36 let pred menstruacijo par dni do 1tedna mi je slabo ,če ne pa me boli trebuh .eno al pa kar oboje na en kra njet.Noseča nisem.Čeprav se nama je pred 1 letom zgodilo,da mu počil kondom.Vzela sem ono ta hitro tabletko.Od takrat dalje imam vedno menstruacijo čeprav neredno.
Zanima pa me,katere tablete naj vzamem proti slabosti?
Hvala za vaše odgovore

Je morda katera poskusila Ladycare za odpravljanje simptomov? Bi jih rada kupila mami za darilo, pa ne vem, če deluje.

Pozdravljena kika
Mene zanima, kakše tablete imaš? Meni je tudi vedno huje. Vročina me matra, vrtoglavica, slabost…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close