Najdi forum

MENA

hvala Mojca,Trudim se,da se zdravo prehranjujem, sodelavke mi že govorijo,da bom živela 100 let.

Mene je pa kar precej presenetila Kikina starost ob začetku simptomov mene – 39 let!!!??? To se mi pa zdi strašno malo. Verjamem, Kika, da je to to, a sem vseeno šokirana. Nekak sem imela v mislih, da me bo to doletelo po petdesetem, ne pa pred štiridesetim! Saj vem, da je pri vsaki drugače, a nisem sploh pomislila, da je možno tudi tako zgodaj. Saj si še ful mlada…
Pa še moje mnenje o farmaciji:
ja, kujejo velikanske dobičke na človekovem slabem počutju.
Če se le da, se kemiji izognem, če pa je slabo počutje le prehudo, pa se uklonim. Tudi glede mene sem mnenja, da vsaka ženska sama ugotovi, ali so simptomi taki, da se z njimi da živeti, ali pa bo raje kaj požrla, da bo spet podobna sama sebi. Zakaj bi se šle mučeništvo in si življenje spreminjale v pekel, če ni treba. Če pa prideš v meno tako, da tega skoraj ne opaziš – ja, hvala bogu, potem pa menda ja ne boš jemala hormonov…

kaja, zato, ker sem tako mlada so simptomi bili tako hudi da ni bilo za zdržat.Zdravnica me je klicala v službo naj pridem takoj po zdravila in potem mi tukaj nekaj solijo pamet.Jaz če nebi vedela nekaj o tem raje nebi nič oisala kakor,da nekaj natolcujem,zato se pa na tem forumu samo kregajo.Pozdrav

Jaz bi pa samo toliko dodala: le čevlje sodi naj kopitar……

In lep pozdrav Kiki, Kaji in Jožici – se strinjam z vami popolnoma.
Zaradi vas se mi zdi še vredno kdaj pogledat tudi na ta forum.

draga Helpa, hvala za lepe besede…

Kika, kako pa je sedaj, ko pri 41-ih jemlješ nadomestne hormone?
Kako se počutiš? Kako je z menstruacijo? Kaj se zgodi z libidom? Si spet taka, kot si bila pred nastopom mene?
Oprosti, vem, da so to osebna vprašanja, a me zanima, kako terapija vpliva na žensko telo.
Hvala in drži se!

Spim ponoči,se ne potim več,menstruacijo ne dobim vsaki mesec ,ko pa je ,jo je malo.Vse tiste bolečine,zbadanja, trganja, so prenehala,lažje se počutim,prej sem imela občutek,da sem polna vode.Libido-na začetku grozljivo(nič od nič) zdaj se ureja,trudim se.Jaz lahko rečem vsaki ženski naj bo srečna,da čim kasneje pride v meno,ker so takrat simptomi veliko lažji. Tole pri meni je bilo za umreti. Eto, še kaj,moje dame? pozdrav

Kika, hvala.
Sem blizu let, ko je tebe že vrglo. Seveda upam, da me ne bo, me pa ne bo kap, če se kaj zgodi. Zaradi tebe sedaj nekaj več vem.
DRŽIM PESTI, DA TI BO ŠLO VEDNO BOLJE.
Res si še mlada, uživaj, kolikor se da!
Pozdrav!

kika ko se ti bo glas začel spreminjat v bas in poganjat brki pazi da se ti kaj pokonci nasproti ne postavi.

Kurec, po mojem tebi tudi ne bi škodila kaka tabletka…

Ene ste pa res grozne….
Hvala Bogu in tistim,kiso iznasli tablete za lajsanje tezav v meni! Tiste, ki tako udrihate po tem, kaj je naravno in kaj ni! Potem je tudi angina naravna, ker se pac malo prevec bakterij razvije, pa kaj, se bo ze postimalo….Haloooo???
Pa neplodnost?
Aha, rak! Raka lahko v neki meri povzrocijo vecje tveganje za nastanek raka, in se to ce se jemljejo samo estrogeni, brez gestagenov!!! Ja, Alenka, najprej se pozanimaj, kako je s tem, pol pa pametuj….
Sej ko boste v meni (iza,tudi ti), boste vedele, v cem je poanta…
Pa lep vecer se naprej
Kika, ti pa le pogumno, pa cimmanj tezav

hvala Nejka

Nejka,
kako pa ti veš,da še nisem v meni.
Alenka

Jožica, njemu niti tabletka ne more več pomagat, ker je tipson pač omejen… takim pa ni pomoči.

POZDRAVLJENA kIKA. a mi lahko zaupaš kaj jemlješ.

Prej sem morala na hitrco nehati. Sama sem od lani bila čisto na tleh zaradi mene. Star sem 45 let in sem mislila da se razpadam , da imam raka. Brez enrgije in grozno počutje da me je mož pripeljal domov z morja. Groza. Kika čisto te razumem. Seadj jemljem hormone sem drug človek. Tudi v službi veliko bolje funkcioniram. Ženske nimajo vse enakhi simptomov in zato tiste ki tega pač nimajo naj nam ne solijo pamet., kako je to vse naravno in lahkotno. Figo. Nisem spala skoraj nič vlekla sem se kot cunja čez dan. Mislila sem da bom končala v norišnici. Poglehjte si naforum HORMONSKO ZDRAVLJENE. tAM EN FANT PIŠE , DA SE JE NJEGOVI MAMI V MENI TOTALNO VSE SESULO. a JE TO ŽIVLJENJE. Kika hvla, da si bila iskrena. Sedaj je zelo v modi veš, da vsi vse prenašajo zelo naravnao..
Lep dan vsem. TINKARA

mene pa nekaj zanima : zakaj potem nobena ginekologinja ne jed teh tablet????
poznam 4 pa noben ane je

Moja prijateljica je ginekologinja in ona jih je in kolikor vem tudi nekaj njenih kolegic z omenjenimi težavami. Čerpav je mena naraven proces, jo nekatere ženske bolj občutijo kot druge, pa čeprav se ukvarjajo s telovadbo, se zdravo prehranjujeo in še na kak drug način skrbijo zase. In če je moč težave omiliti ali jih odpraviti, zakaj ne? Koneckoncev je človek iznašel zdravila zato, da si z njimi pomaga. Seveda farmacija služi s tem, pa še na kakšen dosti bolj subtilni način (tudi s pomočjo zdravnikov), prav tako kakor druga industrija, katerih proizvodov smo potrošniki mi vsi. Mislim, da je najboljše vodilo pri vsem zdrava mera.
Lep pozdrav
vanda

Se strinjam z Vando. Veliko ginekolginj jemlje tablete- hormonske. Menim da je vsaka debata o tem ali je to dobro ali ne odveč. Saj verjetno jemljemo tablete tiste , ki ne funkcioniramo drugače. Tisti, ki teh simptomov nimajo o tem sploh naj ne sodijo.
Tinkara

TINKARA, jemljem CLIMEN. Ne razumem zakaj taka panika,če moji jajčniki ne proizvajajo več teh hormonov, jih vnašam pač skozi usta zato,ker moj organizem potrbuje NUJNO te hormone,da lahko funkcionira, da mi ne propada ožilje in srce, da se mi ohranijo kosti.Največ pa zaradi groznega splošnega počutja. Najprej sem rekla,da jih nebi jemala pa mi je zdravnica rekla,da mi bo srce in ožilje šlo v maloro.Kaj naj bi naredila?

Jaz pa jemljem CIKLO MENORETTE in se super počutim. Čisto te zastopim. Samo, da je nama počujte izboljša. Jaz sem sedajh polna energije. Saj koneckoncev zato so zdravila , da nam izboljšajo kakovost življenja.
Drži se in lep pozdra. TINKARA

Pozdravljene Tudi jaz sem v letih, kise mi bliža mena . Približno pred 4 leti sem preživela globoko vensko trombozo in takrat me je moja ginekologinja opozorila, da nebpm nikoli smela jemati nobenih hormonov in da se boji, da bom znala imeti v času mene grozne probleme. Pozanimala sem se in sedaj vem, da bom lahko jemala sojomen tablete, katere pa super pomagajo. Imam kolegico. ki ima proble4me z ožiljem in lahko jemlje samo naravne tablete kot so sojamen in moram vam povedati, da ji super pomagajo. Sicer je morala te tabletke jemati cel mesec preden je bil kakšen pozitiven učinek, toda splačalo se je.

jaz poznam dve,ki ne čutijo nobene razlike,ko to jemljejo,tako,da lahko samo moliš,da boš med tistimi,ki jim dobro dene.Kaj smo reve ej,pozdrav

Jaz sem jemala tablete sojamen, Klimaktin in še podobne in mi ni nič pomagalo. Edino pri jemanju hormonske terapije opažam boljše bočutje in to mi pomaga.
Zelo smo različni in je zato tudi prav, da je veliko izbire za te zadeve., da lahko vska najde nekaj zase.
LP TINKARA

VERJETNO SO SE PREMLADE. ALI PA NIMAJO TEZAV.JAZ SEM BILA TUDI PROTI HORMANOM,DOKLER SE NISEM ZAVEDALA KAKO NEMOGOCA SEM ZASE IN SVOJO OKOLICO. SEDAJ JIH JEMLJEM IN POCASI SE POCUTIM BOLJE

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close