Najdi forum

melancani

Prosim, če mi lahko kdo svetuje, kako pripraviti melancane. Letos so mi zelo dobro uspeli na domačem vrtu, pa ne vem kako bi se jih lotila

Za nasvete se Vam že vnaprej zahvaljujem

Saj receptov boš povsod našla polno, le malo pobrskaj: lahko jih pohaš, pražiš, naložiš v narastek, obložiš pico, popečene skupaj z bučkami narediš v solati….

miranda

oLA,

receptov je malo morje, odvisno kakšne kombinacije so ti všeč.

Sama jih zelo rada pripravim kot omakico v katero dodam še papriko, paradiznik bučke ….

Jajčevci pa so zelo dobri tudi pripravljeni kot “čolnički”.

1. Jajčevec razpoloviš, izdolbes del sredice.
2. Zrezljano sredico, skupaj z zelenjavo po želji, podušiš, dodas deloma skuhan riž/piro.
3. Z maso napolniš razpolovljeni polovici.
4. Vse skupaj potisneš v pečico, po vrhu dodaš lahko tudi sirček …. in zelo okusen obrok je pripravljen.
Okusni so tudi ohlajeni.

Včasih jih enostavno prerežem po dolgem na pol. Malo posolim in naredim zarezice, v katere stresem peteršiljček z drobtinicami in česnom. Položim na pekač in pečem v pečici.

Zdaj sem se spomnila, da moja mama podolgovate rezine jajčevca nasoli, nato pa vanje zareže še enkrat, da dobi žep, v katerega nadeva sir in šunko, nato vse panira in ocvre. To je jed, ki je všeč tudi moškim, ki sicer zelenjave ne obožujejo.

Miranda

Narezane kolobarje najraje spečem na žaru (oz. v ponvi), zložim v skledo, vmes mažem s tržaško omako (veliko nasekljanega peteršilja, nasekljan malenkost popečen česen, oljčno olje). Zaprem in v hladilnik.

Za več dni je priloga pri hladnih večerjah, jaz dam kolobar kar na kruh in ne potrebujem ničesar več, narežem v kakšno poletno mešano solato, včasih je celo zelenjavna priloga pri kosilu.
LP Mimi

Razmišljam o topli prilogi iz malancanov.
Ocvrti mi niso všeč, nadevani pa so redno na jedilniku.
Ali imate še kakšno idejo?

Kaj pa zloženka s popečenimi rezinami jajčevcev namesto testenine in nadevom : paradižnikova omaka, bešamel, veliko parmezana ( jaz nič mesa) , lahko še kakšne popečene gobice, por…. Potem pa v pečico. Meni je to najboljša lazanja. Včasih dam tudi plast palačink, plast jajčevcev, če je jajčevcev premalo.

Recept je vpisan leta nazaj.

Pozdravček z obale

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close