Melancani-v skrinjo
pozdravcek!
Prelistala sem knjigo Vse o globokem zamrzovanju.
Jajcevce ne priporocajo zmrzniti same.
Lahko pa pripravis mesanico zelenjave, ki jo kasneje uporabljas kot zelenjavno prikuho. Na olju preprazis cebulo, cesen. Dodas zelenjavo (na kocke narezane paprike, jajcevce, paradiznik, bucke) , dusis 15 minut, zacinis s soljo, poprom, petrsiljem.
Ko se ohladi, das v posodice in zamrznes. V zmrzovalniku so lahko 3 do 4 mesece.
Mi tako zelenjavno mesanico uporabljamo za rizote, polivke za testenine …
Natajani zelenjavi dodamo se kaksen pelat, nekaj narezanih oliv, origano.
Lp dome
Se vam lepo zahvaljujem. Zanima me samo še ta namaz iz jajčevcev, ki ga pripravlja Babi. Kako dolgo bi ga bilo možno hraniti v hladilniku? Je pa tako, da so mi letos jajčevci res obilno obrodili, tako da jih sveže pripravljam na veliko načinov, ampak jih vseeno ne “sfolgamo” toliko pojest, mi je pa žal, da bi se družini začelo upirati. Saj veste, kar je preveč, je preveč.
Hej! Jajcevcev nimam in jih kupujem, zato naredim namaz za sproti, recimo dva dni ga jemo, ker kar hitro zgine. Glede na to, da je v njem sol, poper, cesen in olivno olje, mislim, da vse to nekako prepreci hitro kvarjenje.
Mogoce bi se na vrh dodala malce olja, ne vem?!
Ne bi pa upala reci, kako dolgo. Tudi svez pesto imam v hladilniku kak dan.
Ga pa vcasih tudi zamrznem. Namaza iz jajcevcev se nisem; mislim pa, da bi se lahko . Joj, se cutim kar odgovorna, da ne bi bilo kaj narobe. Jaz kaj vcasih poskusim kaksno majhno kolicino in potem vidim, kako se obnese:)
Lp Babi
Forum je zaprt za komentiranje.