melancane
Kaj vse se da narediti z melancanami?
Jaz jih letos prvič uvrščam na naš jedilnik in posledično ne znam naredit drugega kot da jih recimo dodam v rižoto.
Se pa da baje iz njih narediti prave specialitete, saj malo sem že brskala po kulinariki, ampak kakšne preverjeno dober recept bi mi prav prišel.
Hvala!!!
Narežeš na rezine, posoliš, malce pustiš stat, popivnaš, spaniraš.
Marinirani melancani – popečene rezine nalagaš v npr. jensko posodo, med plasti potrosiš nasekljan česen in peteršilj in pokapljaš z olivnim oljem. Ko malo odstoji v hladilniku, je super.
Melancani pašejo tudi v raznorazne “poletne” mineštre s paradižnikom, bočkami, papriko… Ali iz navedenega (pa še česa) narediš polivko za testenine.
Lahko jih nadevaš – z mesom, sirom…
ko danes že skoz o pohanju bluzim…, meni so ocvrti, prej posoljeni fantastični,
lahko jih prerežeš na polovico po dolžini, malo izdolbeš, to notranjščino, in recimo gobice pa smetano potenstas, peteršilj, ali pa z kakim mesom, jo potem nazaj nafilaš na malencane (jaz bi jih nenafilane osoljene malo pred tem popekla v pečici), potem daš naza v pečico pa sirček gor…
njami
izto kot z bučkami..
Jaz jih delam v paradižnikovi omaki s sirom in testeninami… recept Babi s foruma prehrane.
Paradižnike olupim in narežem na kocke ter dam v kozico s strokom strtega česna, malo olja in soli in dušim do mehkega.
Melancane narežeš na kocke in jih popečeš v teflon ponvi (tako, da ne izpustijo vode) in šele pečene posoliš. Streseš v paradižnikovo omako.
Na vse skupaj streseš kuhane testenine in na testenine nakockan sir, pokriješ, da se sir stopi po testeninah in potem vse skupaj premešaš.
Mi jih velikokrat jemo, ponavadi takole:
1. Na pol prerezanega izdolbem, skuham (vre 5 min), položim v pekač in napolnim s filo – to naredim tako, da na čebuli popražim na kocke narezano sredico melancana, meso (mleto govedino ali na kocke narezana pišč. prsa), papriko, paradižnik, začinim po okusu. Vmes ali na vrhu dam še na kocke narezano mocarelo ali navaden sir in spečem v pečici. Zraven paše česnov kruh.
2. Pohani zraven makaronov s paradižnikovo omako so zakon.
3. Zamudna varianta – kolobarčke popečeš na olju in pustiš v pokriti posodi,da se zmehčajo. V pekač jih zlagaš v plasti in vmes daš ali omako iz mletega mesa (kot za lazanjo) ali pa rezine mocarele in bešamel. Povrhu preliješ ali s paradižnikovo omako + nariban sir ali bešamel + sir.
Forum je zaprt za komentiranje.