Najdi forum

melancane

Danes sem jih prvič kupila in sploh ne vem, kako jih pripraviti.
Prosim za kakršnokoli idejo!!!

Lahko jih narežeš na rezine, malo posoliš, da spustijo vodo, potem pa jih popečeš v teflonski ponvi z ali brez maščobe, dodaš česen in peteršilj in imaš odlično prilogo. Ali rezine dunajsko ali pariško paniraš in ocvreš. To ni ravno zdrava hrana. Lahko na teflonki pečene narediš kot solato s česnom in peteršiljem. Jaz jih kombiniram s pečeno papriko in popečenimi bučkami. Ena varianta je tudi da rezine naložiš v pekač, daš gor koleščke paradižnika, posuješ z baziliko in sirom ter zapečeš v pečici. Dobre so tudi v rižoti. Pa še kaj bi lahko naredila, pa se zdajle ne spomnim.

Aha, dajem jih tudi v lazanjo (eno plast), lahko jih vmešaš med meso v musaki. Nešteto je možnosti.

Bodo še druge kuharice pristavile kakšen recept.

Lep večer.

Julija

http://coolinarika.com/index.php?action=recipe&id_menu=8307&id_recipe=6391&id_recipe_group=130884&hurl=false&lang=hr&table_name=recipe_cat_pv

hvala, nikakor ga nisem mogla prav poslati…nekaj me heca:) petra

http://www.rudi12.com/recepti/melancan.htm

ne vem,kaj je narobe!? poskusila sem poslati link na nek drugi naslov. vse o.k. tukaj pa ne gre? petra

spletni naslov daš med znaka brez presledkov

vse sem poskusila…na druge naslove je slo…tukaj pa ne..!? petra

p.d. danes mi internet nekaj strajka…mogoce bo jutri boljse.

Jaz jih največ na kolute narezane na hitro opečem v ponvi, potem pa mariniram v olju, kisu, česen, peteršilj. V skledici v hladilniku tako počakajo več dni.
– Dam na rezino kruha, pa je sendvič.
– Dodam kot hladno prilogo pri kosilu.
– Dodam k močni mešani zelenjavni solati za malico (skupaj z drugo zelenjavo, kakšno kašo ali stročnicami ali rižem, z jajčkom…)

Lahko jih malo izdolbeš, nadevaš kot polnjene bučke (mesni nadev ali samo riževo-zelenjavni, sojini kosmiči ipd.) in spečeš.

Kot je napisala Julija, v raznih omakah, zelenjavnih ali mesnih.

Če cel jajčevec spečeš, olupiš in spasiraš, dodaš malo olja, kisle smetane, začimb… dobiš malo drugačen namaz. Za na kruh, za toast… Poglej pod “namazi”, Babi je večkrat pisala recepte.

Pozno poleti pa iz jajčevcev obvezno naredim pečeni ajvar, tj. zmeljem pečene jajčevce, pečene olupljene paprike in začimbe, zavrem in vroče nadevam v kozarčke. Ravno včeraj je bila to moja malica, skupaj z domačim kruhom :-))

Če ti bo osnovni okus jajčevca všeč, boš našla veliko variacij, boš videla.
LP Mimi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close