Meja dohodka za subvencijo najemnine
Denimo, da oseba živi v tržnem stanovanju (30^m) z najemnino 300€. Ali in približno koliko subvencije mu pripada, če ima npr. neto dohodek 700€? Ali pa 1000€? Kaj pa, če je brez dohodka?
Sprašujem po konkretni številki, ker je uradna definicija namerno zastavljena tako, da se lahko samo praskaš po glavi.
Zakaj jo napadate?
Naslednji odstavek je prekopiran iz zgornjega linka. Nisem ravno pri neumnih, ampak tako skrotovicenega stavka tudi jaz ne razumem. Ga zna kdo prevesti v uporabno obliko? Mogoce tiste, ki ste v tej temi najbolj jezicne?
Meje dohodka
Meja dohodkov za ugotavljanje upravičenosti do subvencije najemnine je ugotovljeni dohodek najemnika in oseb, ki so navedene v najemni pogodbi, ki ne presega višine njihovega minimalnega dohodka, povečanega za 30 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ugotovljenega dohodka in za znesek neprofitne najemnine, ali za znesek priznane neprofitne najemnine pri tržnih in hišniških stanovanjih.
Drzava vam placuje del vrtca, placuje knjige v knjiznih skladih, subvencionira hrano solarjev ali jo celo placa, vasim otrokom nudi studij zastonj, studentom suvencionira ajemnine in hrano, dolocene dokumente vam da zastonj, ne samo revezem, ampak tudi lenuhom placuje socialno podporo in vam vsem placuje se marsikaj. Zakaj se potem cudite, da ta mladi mislijo, da drzava subvencionira tudi najemnino? Saj razmisljajo cisto logicno. Slej ko prej bodo od drzave pricakovali, da placa tudi spodnje gate.
Drzava vam placuje del vrtca, placuje knjige v knjiznih skladih, subvencionira hrano solarjev ali jo celo placa, vasim otrokom nudi studij zastonj, studentom suvencionira ajemnine in hrano, dolocene dokumente vam da zastonj, ne samo revezem, ampak tudi lenuhom placuje socialno podporo in vam vsem placuje se marsikaj. Zakaj se potem cudite, da ta mladi mislijo, da drzava subvencionira tudi najemnino? Saj razmisljajo cisto logicno. Slej ko prej bodo od drzave pricakovali, da placa tudi spodnje gate.
[/quote]
Komu vam? Ne koristim ničesar od tega.
http://www.delo.si/novice/slovenija/neprofitna-najemnina-lahko-odnese-pol-ali-le-desetino-place.html
Ker je meja nekje na 530 €, samska oseba s 700 € ali več ne more dobiti subvencije.
Tisti brez dohodka lahko dobi do največ 80{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} višine neprofitne najemnine za primerno veliko stanovanje na določenem območju.
Koliko sem jaz uveljavljala subvencijo najemnine je bilo takole. Plača 1000 ( izplačilo z vsem skupaj, ne gledajo bruto neto ipd) plus otroški 70 EUR je 1070. 30 procentov torej dobijo od dohodka, pri meni nekaj več kot 320eur. Meja minimalnega dohodka za dve osebi CC 550 EUR, k temu pristejejo mojih 30 procentov, torej nekaj čez 320 EUR, plus najemnino pri meni je to 200eur, dobiš CC 1120 EUR, odstejes mojih 1045 EUR ki jih mesečno dobim in imaš višino subvencije. Tako laično. Subvencija je torej teoretično 75 EUR. Sicer se meni štejejo bozicnico, regres in otroške v tujini ( sem zaposlena v tujini) in mi subvencija ne pripada. Ampak izračuni gredo pa kot sem opisala, štejejo pa res vse dohodke, tudi nepremičnine ki presegajo dovoljeno vrednost, dražje avte ipd.
Ja… Prijavit se moraš na razpis, da ti pripada subvencija…. Po novem moraš bit na prednostni listi….
Kar se tiče višine subvencije, jaz sem bila prejemnica denarne socialne podpore… Najemnina za garsonjero je bila 200 EU…. Csd oziroma občina je subvencionirala 150 EU, 50 EU sem sama plačevala… Plus stroški… Ki so bili že takrat izredno visoki zaradi ogrevanja na elektriko
Forum je zaprt za komentiranje.