Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Meja Burma-Indija

Meja Burma-Indija

Zanima me če kdo pozna oz. ima izkušnje z prehodom meje med Burmo in Indijo (overland). Katera meja je to in izkušnje…. hvala

lp
damjan

pravtako me zanima kako priti iz burme v indijo.verjetno je lazja pot cez banglades…

Pa dobr a res noben ne ve????????????????????

Zivjo

Jaz sem bila v Burmi letos februarja, vendar nisem srecala nobenega popotnika, da bi pot nadaljeval po kopnem v Indijo. Ceste so tako slabe, da priporočam letalo iz Mandalaya oziroma Yangoona. Letalske karte niso drage.

Lp Miša

Iz Lonely Planeta citirano: “There are no land crossing points between Myanmar and India (or between Myanmar and any other country), so your only choice from India is to fly there. Myanmar Airways flies Calcutta-Yangon.”
Sam tolk vem tud jaz…

Da se pa seveda prestopit mejo s pomocjo colna. (Tajska)

Zdravo!
A mi lahko poveš bolj natančno kje se lahko prestopi meja z Burmo iz Tajske. In kakšne so tvoje izkušnje?

Hvala

1.) Iz Burme v Indijo preko kopnega NE MORES! (in obratno; to je vecni problem potovalcev med indijo in JV azijo, da morajo vzet avion, ce hocejo vmes se burmo stlacit)
2.)burma/tajska meja:
na S tajske je prehod cez mejo, sam mors potem od tam spet z avionom letet v notranjost burme)

Ja res je. Meje z Myanmarom so trenutno zaprte. Legalno se ne da vstopit, so pa popotniki, friki (verjetno Japoncki, teh je tut Afganistan poln), ki ilegalno prestopijo mejo. Ni glih varno in priporocljivo, ker verjetno njihovi zapori niso prevec gostoljubni.
Poleg tega pa vecino pravih popotnikov odklanja potovanje tja zaradi politicnih/vojaskih razmer in da nasprotuje vladi, ki si blazno zeli povecat turisticni obisk v drzavi (gdo si pa ne zeli).
Tudi sam imam podoben primer, ker trenutno potujem proti Indiji in bi rad sel naprej v JV Azijo. Verjetno bo treba iz Nepala v Tibet ali z ladijo direkt na Tajsko (se ne vem, ne planiram).
Ce pa kaj zvohate, pa le objavte, ker bi bila tudi zame to predvsem najcenejsa pot…

LP iz Pakistana, Luka.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close