Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika mehki medenjaki

mehki medenjaki

Oprostite še nisem slišala, kaj so to arancini in ali je citronat = citronka. Bi jih tudi rada naredila, pa če vse to za kar ne vem izpustim, sigurno ne bo dobro. Aja, kakšno vanilijo?

Hvala za pojasnila.

1 vrečka vanilijevega sladkorja

citronat in arancini – na košče narezane limone in pomaranče – kandirane. Če greš v špar, je to vedno pri stvareh za peko. Ne moreš zgrešiti.

lp

Medenjake sem sprobala (mayaM recept, Zala nasvet) sem pa spregledala, da jih Zala peče manj, kot po receptu (10-12 min), pa se mi zdijo malo presuhi. Bom pa še enkrat probala ta vikend. Mi je pa lušte naredila Pia z medenjaki polnjenimi z marmelado, mislite da bi šlo tudi s tem receptom, razvaljano testo, kupčki marmelade, pa gor testo, okrogli modelčki za rezanje in malo oblikovanja v kroglo v roki?

A se to testo sploh da valjat? A ni preveč mokro? Ali pa če ga valjaš med dvema folijama…? Pomojem bi šlo brez problema.
Aja, jaz sem jih pekla 11 minut na 180°C, pa je bilo ravno prav.

Hvala Kresnici in Motovilki za recept.

Ja, jaz sem malo tudi eksperimentirala: testo sem v foliji razvaljala in z modelčki rezala, je super izpadlo, predvsem srčki in zvezdice.

P.s. Prej nisem napisala, da so medenjaki res okusni, sem dala kar celo vrečko mešanice začimb, je bilo partnerju preveč, meni so pa odlični.

Hej!

Medenjaki pa imajo rekord po stevilu postov; sicer je bilo tudi lani tako:)))

Lp

še nekaj me zanima, prosim!

koliko narazen morajo biti postavljene kroglice v pekaču?
kako se valja testo med foijo? ali je to alu folija?

hvala. lp, kata.

Kot folijo sem jaz uporabila kar prozorne plastične vrečke (za v zmrzovalnik), kroglice pa ene tri centimetre narazen.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close